Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Wiaan 13:28, 27 lip 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Anetka, a która Cię zaskoczyła wysokością?

Z patelni jestem zadowolona

Asiu zaskoczyła mnie róża Claire Marshall, właścwie to nie powinnam być zaskoczona ale zakodowałam sobie, że ma być niższa od Olivia Rose a jest odwrotnie

Super pomysł na rabatę retro. Pisałaś także o połączeniu Bouquet parfait z Novalis.
Miałam nawet ochotę u siebie przesadzić Novalis tak aby były koło siebie tylko mam tam więcej słońca a mam wrażenie, że Novalis w miejscu półcienistym miałaby lepszy kolor, nie będzie się przypalać. Pamiętam, że Bouquet parfait rośnie wysoka

Będę jesienią robić małe zmiany na różance to chętnie coś podpatrzę u Ciebie

Wiolka5_7 13:30, 27 lip 2022

Fajna promka na te donice ale już przekroczyłam bardzo limit na ten rok
Jeszcze kolejna paczka w drodze Ostatnia !

Ale na przyszły mam zaplanowane parę inwestycji ogrodowych
Rojodziejowa 13:58, 27 lip 2022

lilarose napisał(a)
Asia jak sadzonki marchwi nie są duże, to mozesz spokojnie przenosić- mi sie sieją w dziwnych miejscach i od 2 lat przenoszę sobie w rabaty- ładnie rosną a w następnym roku kwitną ogromne już egzemplarze. Tyle, że te przenosiny to raczej wczesną jesienią im urządzam

Szkoda mi ich, bo rosną na skarpie, a ja chciałam zaczynać ją ogarniać. No nie zaszkodzi spróbować i tak bym je wyrwała, więc spróbuję zamist tego przesadzić
Rojodziejowa 14:01, 27 lip 2022

Wiaan napisał(a)

Asiu zaskoczyła mnie róża Claire Marshall, właścwie to nie powinnam być zaskoczona ale zakodowałam sobie, że ma być niższa od Olivia Rose a jest odwrotnie

Super pomysł na rabatę retro. Pisałaś także o połączeniu Bouquet parfait z Novalis.
Miałam nawet ochotę u siebie przesadzić Novalis tak aby były koło siebie tylko mam tam więcej słońca a mam wrażenie, że Novalis w miejscu półcienistym miałaby lepszy kolor, nie będzie się przypalać. Pamiętam, że Bouquet parfait rośnie wysoka

Będę jesienią robić małe zmiany na różance to chętnie coś podpatrzę u Ciebie

No właśnie tak o Novalis czytałam - że lepszy dla niej półcień. Zobaczę, może mi się uda jakoś tak pokombinować, żeby tak je ustawić. A jak one u Ciebie rosną? Novalis jest węższa?
Rojodziejowa 14:03, 27 lip 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajna promka na te donice ale już przekroczyłam bardzo limit na ten rok
Jeszcze kolejna paczka w drodze Ostatnia !

Ale na przyszły mam zaplanowane parę inwestycji ogrodowych

Mnie się tam jeszcze kilka rzeczy podoba.
Donice zwłaszcza.
Rojodziejowa 15:34, 27 lip 2022

Patrzcie co mam!

Zapach też mi się bardzo podoba
sylwia_slomc... 15:58, 27 lip 2022

Piękne
olciamanolcia 16:22, 27 lip 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Patrzcie co mam!

Zapach też mi się bardzo podoba

No kurde ale kolor ma ! ❤️Jakby lekko brudna była Ładniutka
olciamanolcia 16:27, 27 lip 2022

A propos róż. Czy Wy tez dokonujecie letniego cięcia? Dziś czytałam , że jak przekwitną należy obciąć je o 3/4 długości .
Nigdy tego nie praktykowałam ale jak coś to sekator mam w pogotowiu .
Judith 16:39, 27 lip 2022

Piękne rośliny przyszły!