Hmmm. Bo moja pierwsza myśl była taka, ze szklarnia nie powinna być raczej przy domku zabaw dzieci. Zatem przerzuciłam ją w wyobraźni na miejsce, gdzie planujesz domek narzędziowy. Ale gdzie by go tu teraz dać, hmmm…? Pasowałoby przytulic do garażu i zrobić w stylu garażu, ale masz tam rabaty… Można rozważyć przesunięcie południowo-zachodniej rabaty przy garażu o szerokość domku narzędziowego?
Dałam ją przy domku, bo wydaje mi się, że jeszcze max 2-3 lata i domek eksmitujemy.
Tam gdzie ją umieściłaś mieliśmy nawet folię w tamtym roku...
Wydaje mi się, że ciut ją zacieniał dąb, ktory rośnie na skarpie i też nie wiem, czy to jest szczęśliwe rozwiązanie... żeby szklarnia była pod drzewem rosnącym w skarpie. Z drugiej strony skarpa trochę osłaniała folię od wiatru. Chyba że rozważylibyśmy jego wycięcie drzewa.. Ale jakoś mimo tego, że dobijają mnie te jego plastikowe liście, to chyba wolałabym go zostawić w spokoju.
Ale w sumie jak tak piszesz o tym przytulaniu do budynku wiaty... to może by to był dobry pomysł... przyszło mi coś do głowy... ale muszę to sobie zwizualizować
Edit: zwizualizowałam i jednak przyklejenie odpada. Pomyślę, gdzie by ewentualnie mógł być jeszcze
1. Budowlańcy rodzinni gadają, że nie.
2. Domek jest do ruszenia tylko w przypadku eksmisji, która kiedyś nadejdzie, ale to kwestia kilku lat.
3. Chyba chciałabym tylko trochę podniesione grządki, dosłownie na jedną dechę, żeby jakoś wypoziomować w nich ziemię i uporządkować przestrzeń warzywną.
Nooo i z tego sobie trochę, czasami nie zdajemy sprawy. Ale wiem z doświadczenia, że brak prądu rozwija kreatywność. Jak u nas długo prądu nie było, ponad tydzień, a było to latem, to na wieczór wnosiłam do domu solary z ogrodu i było trochę światła, nie trzeba było wszędzie ze świeczkami chodzić agregaty tak na szybko nie były u nas dostępne, no i były inne wydatki, trzeba było sobie jakoś radzić.
Asia to miejsce dla szklarni jest ok pod względem słońca.
Może ją tylko odsuń lekko od domku w kierunku drzew owocowych.
Ja chce 2 lub 3 skrzynki i nie wiem gdzie wstawie. Trawnik nie do ruszenia jest. Na początek bedą malutkie z nadstawek paletowych.
Nadstawki już znalazłam na olx. I teraz myślę.