Potrzebuję pomocy. Tak jak pisałam już kilkukrotnie mój brak cierpliwości skutkuje nieraz nieprzemyślanymi decyzjami. Przód ogrodu w zasadzie miał być jedynym zagospodarowanym z rozmysłem fragmentem. Jednak pojawiła się wpierw chęć ogarnięcia domku do zabawy dzieciom, potem wiaty na samochody, teraz czas na szklarnię i warzywnik, które trzeba jakoś z głową wpasować w już poszatkowaną przestrzeń za domem.
Dodatkowo jeszcze planujemy domek narzędziowy, którego forma jest nadal ustalana.
Chciałabym, żeby szklarnia wraz z warzywnikiem była częścią zarówno użytkową jak i ozdobną. Z rosnącymi pomiędzy warzywami kwiatami, bylinami.
Zamieszczam poniżej rzut działki za domem z zaznaczonymi drzewkami. Dwie krateczki to 1 metr. Szklarnia (zielony prostokąt), mimo że pod względem stron świata powinna być ustawiona inaczej, to musimy ustawić ją prostopadle do granicy, bo inaczej jest zbyt duży spadek. Domek narzędziowy (szary prostokąt z czarną ramką) planowany był w miejscu jak poniżej. Jeżeli narzuca się Wam jakis ewidentny błąd lub potworność

to dajcie znać. Może macie też gdzieś w swoich folderkach inspiracje na ogrody warzywno-ozdobne?
Na brązowo rabaty
Gdyby ktoś miał pomysł na inne umieszczenie tych dwóch budynków lub jakieś zagospodarowanie warzywnika, to przesyłam
link do wirtualnej tablicy, na ktorej oba budynki są ruchome. Można tam też coś po swojemu dorysować. Tablica ma kilka stron, więc jakby kogoś poniosło, to może zacząć od nowa na nowej stronie. Spadek w kierunku południowo-zachodnim. Powinien zostać niezastawiony przejazd od domu do bramy.