Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Judith 00:29, 21 lut 2023

Daga, mój małżonek ma podobne podjarki . Gdy zainstalował czujnik temperatury (przy okazji automatyki oświetlenia) na ganku altanki zapytałam grzecznie, po jakie licho nam wiedza o temperaturze tamże? Małżonek spojrzał z wyższością i zapytał zszokowany „No jak to po co?” . Tak, ze ten. Znam temat .
Magara 00:30, 21 lut 2023

Tia, kiedyś wystarczyło w nocy dziecku kolejkę PIKO podebrać, teraz trzeba kombinować żeby był fun
Z tym przeciąganiem to uważaj, bo zacznie Ci kierunki nasadzeń wytyczać
Magara 00:33, 21 lut 2023

Judith napisał(a)
Daga, mój małżonek ma podobne podjarki . Gdy zainstalował czujnik temperatury (przy okazji automatyki oświetlenia) na ganku altanki zapytałam grzecznie, po jakie licho nam wiedza o temperaturze tamże? Małżonek spojrzał z wyższością i zapytał zszokowany „No jak to po co?” . Tak, ze ten. Znam temat .

Na moje pytania: "a po co?" (w kontekście różnych mega ważnych rozwiązań technologicznych), odpowiedź jest stała: "bo można"
Nie polemizuję, każdy ma swoje zabawki
Judith 00:42, 21 lut 2023

Kazdemu, co lubi . A ja też jestem gadżeciarą . Czyż może nie ekscytować taka na ten przykład Alexa? Albo Fibaro?
Agatorek 11:14, 21 lut 2023

Ja nawet nie wiem co to Fibaro. Alexa to odpowiedniczka Siri?

Agatorek 11:16, 21 lut 2023

Judith napisał(a)

Wiadomka, ze nie każdy, ale generalnie pies musi mieć człowieka do towarzystwa, a kot tylko do obsługi (obsługi kota ).

Oj tak. Jak coś robię na zewnątrz, to łażą za mną, ewentualnie kładą się niedaleko jak np. grzebię w ziemi w jednym miejscu .
Kordina 11:21, 21 lut 2023

Judith napisał(a)
Kazdemu, co lubi . A ja też jestem gadżeciarą . Czyż może nie ekscytować taka na ten przykład Alexa? Albo Fibaro?

Zamiast Fibaro, mam pieska, który szczeka na obcych i robi mi "inteligentny dom"
Judith 11:32, 21 lut 2023

Agatorek napisał(a)
Ja nawet nie wiem co to Fibaro. Alexa to odpowiedniczka Siri?

Fibaro to system smart home z różnymi czujnikami, ale nie tylko - też mogą to być kamery etc.
Alexa zarządza smart domem - przyjmuje głosowe polecenia i je wykonuje . Ale także powie Ci jaka jest pogoda albo cokolwiek innego, o co zapytasz .
Judith 11:35, 21 lut 2023

Kordina napisał(a)

Zamiast Fibaro, mam pieska, który szczeka na obcych i robi mi "inteligentny dom"

Alarm to tylko drobny element inteligentnego domu .
Mój pies niestety szczeka jak najęty na każdego. Próbowałam korzystać z rad behawiorysty, ale żadnych skutków nie było... Chłopak nie szczekał w ogóle przez pierwszy rok życia. Potem zaczął nadrabiać .
Kordina 12:35, 21 lut 2023

Osobiście nawet gdybym mogła, nie chciałabym tak rozległej sieci elektroniki w domu, wystarcza mi miernik pola elektro-magnetycznego i w szoku jestem, jak ponad normę wytwarzają różne urządzenia domowe, a przynajmniej wiem przy których mam spędzać jak najmniej czasu. Zapominamy, ze jako żywe organizmy wytwarzamy jako całość i każdy organ z osobna swoje własne pola elektromagnetyczne.
Są teraz urządzenia, dzięki którym można te pola zbadać.