Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

anuska2507 22:04, 04 mar 2023

Wow, ile dalii ja się zastanawiam, jak ty ogarniesz sadzenie, wykopywanie i przechowywanie, żeby nie pomylić, która jest która - to będzie zabawa z podpisywaniem
Ale oczywiście kibicuję
MartaCho 22:19, 04 mar 2023

Ja się zapisuję już na daliowy dzień otwarty u Ciebie!
Będzie na pewno przepięknie!

A co tam u paprykowego dzyndzelka? Jest już dojrzałym dzyndzlem?
Rojodziejowa 22:31, 04 mar 2023

anuska2507 napisał(a)
Wow, ile dalii ja się zastanawiam, jak ty ogarniesz sadzenie, wykopywanie i przechowywanie, żeby nie pomylić, która jest która - to będzie zabawa z podpisywaniem
Ale oczywiście kibicuję

Tabliczki do wtykania już popodpisywane, teraz jeszcze produkuję zawieszki z butelek po mleku No jest zabawa
Rojodziejowa 22:35, 04 mar 2023

MartaCho napisał(a)
Ja się zapisuję już na daliowy dzień otwarty u Ciebie!
Będzie na pewno przepięknie!

A co tam u paprykowego dzyndzelka? Jest już dojrzałym dzyndzlem?

No, w końcu musimy się spotkać

Paprykowy dzyndzelek mnie martwi. Został posadzony w podłożu beztofowym i na razie nie widzę, żeby w ogóle rósł... Już mu tam między liścieniami coś wystaje, ale jest w tej fazie już od dłuższego czasu. Wyprzedziły go papryki posadzone w podłożu Aury.
Patrycja_KG_Lu 22:52, 04 mar 2023

Sporo oglądałam i czytałam przez ostatnie zimy. Lubię się przygotować do tematu. Wiedziałam, że nie kupimy gotowego projektu ogrodu. Wnętrze domu też sama projektowałam. Zrobiłam wcześniej półroczny kurs u babeczki ze Stanów. Żebyś tylko widziała jakie rysunki dawałam moim wykonawcom….zdziwieni byli. Teraz po 2 latach od rozpoczęcia budowy spotkałam szafa ekipy i powiedział mi, że byłam jego jedyną klientka, która nie zmieniła położenia ani jednej ścianki działowej w trakcie. Teraz zostały do ogarnięcia w środku tylko elementy dekoracyjne. Z ogrodem też tak bym chciała - cały plan wcześniej i tylko potem wykonać w terenie.
Kordina 22:56, 04 mar 2023

Pati, Ty jak Sherlock Holmes jesteś w poszukiwaniach
Agatorek 23:40, 04 mar 2023

Oooo ale te ostatnie bulwy są dorodne , będzie szał na rabatach . Czy może na jednej to wszystko posadzisz?
Magara 00:00, 05 mar 2023

Rojodziejowa napisał(a)

55 odmian z nazwą + 2 nn, a jeśli chodzi o liczbę to 61

O matko... Masz Ty rozmach Ciutkę się zaczynam o Ciebie martwić
P.S. Czy Małżonek już wie, że musi stodołę do przechowywania stawiać a nie jakiś banalny domek ogrodnika?
Rojodziejowa 09:29, 05 mar 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Sporo oglądałam i czytałam przez ostatnie zimy. Lubię się przygotować do tematu. Wiedziałam, że nie kupimy gotowego projektu ogrodu. Wnętrze domu też sama projektowałam. Zrobiłam wcześniej półroczny kurs u babeczki ze Stanów. Żebyś tylko widziała jakie rysunki dawałam moim wykonawcom….zdziwieni byli. Teraz po 2 latach od rozpoczęcia budowy spotkałam szafa ekipy i powiedział mi, że byłam jego jedyną klientka, która nie zmieniła położenia ani jednej ścianki działowej w trakcie. Teraz zostały do ogarnięcia w środku tylko elementy dekoracyjne. Z ogrodem też tak bym chciała - cały plan wcześniej i tylko potem wykonać w terenie.

Czyli jak już coś robisz to wchodzisz w to na maksa Wydaje mi się, że z ogrodem chyba jest sprawa trudniejsza. Jednak z Twoim przygotowaniem jest to do ogarnięcia
Rojodziejowa 09:32, 05 mar 2023

Agatorek napisał(a)
Oooo ale te ostatnie bulwy są dorodne , będzie szał na rabatach . Czy może na jednej to wszystko posadzisz?

Właśnie zaczęłam się zastanawiać, czy robić tak jak początkowo miało być, że wszystkie razem. Pewnie w lamelkowej rabacie będę chciała jakieś białe dać. Teraz muszę wybadać męża, czy gdybym przed thujami je dała z przodu to nie będzie bardzo psioczył