Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

anna_t 13:56, 04 sie 2017

Ja jak miałam dzień na nie to zrobiłam tą rozpierduche i z buszu rozplenicowo-rozchodnikowa zrobiłam
Martyna pashmina ma 80cm
Na mnie na nie działa pogoda, nic nie robię w taki upał tylko apapy łykam
patrycja 14:22, 04 sie 2017

Moje też zrobiły się brzydkie po tych deszczach. W sumie może je wyrzucę?
MirellaB 14:49, 04 sie 2017

I dobrze, że zlikwidowałaś straszydła. U mnie posadzone żelazne turki, ale to wiesz Kolejna wymiana na wrzosy i chryzantemy. W Jucce wrzosów i wrzośców już sporo w sprzedaży, ale dla mnie to za wcześnie.

Ipomea wyłysiała? Moja szalona ładna, tylko liście trochę przez robactwo podgryzane.

Pierwsza róża bardzo mi się podoba
_Martini_ 15:25, 04 sie 2017

Dziewczyny, to ta pogoda mnie dobija. I stwierdzam ,że zaczynam się chyba trochę nudzić. Wczoraj przesadziłam dzwonki i wkopałam cebulki czosnków, które były do przesadzenia. Dzisiaj zapodalam sobie najlepszą atrakcję na upał... prasowanie! Normalnie mi odwala.
_Martini_ 15:30, 04 sie 2017

anna_t napisał(a)
Ja jak miałam dzień na nie to zrobiłam tą rozpierduche i z buszu rozplenicowo-rozchodnikowa zrobiłam
Martyna pashmina ma 80cm

Też tak mam. Czasem się smęcę kilka dni po ogrodzie bez weny, a jak mnie najdzie agrecha, to pół ogrodu bym przeryła.
Taka wysokość Pashminy wystarczy. Niestety łapie teraz czarną plamistość. Zbiera sie do ponownego kwitnienia i ma ładne bordowe liście. Ciągle się zastanawiam jaką trawę jej dosadzić, żeby jej nie zasłaniała.
_Martini_ 15:33, 04 sie 2017

patrycja napisał(a)
Moje też zrobiły się brzydkie po tych deszczach. W sumie może je wyrzucę?

Ja dzisiaj bez żalu wyrzucałam. Wolę pusto niż sterczące badyle. Pewnie by odbiły za jakiś czas, ale czekać już mi się nie chce.
Zana 15:35, 04 sie 2017

Może kostrzewę?
Pogoda też mnie dobija, ten upał jest nie do zniesienia.
_Martini_ 15:41, 04 sie 2017

MirellaB napisał(a)
I dobrze, że zlikwidowałaś straszydła. U mnie posadzone żelazne turki, ale to wiesz Kolejna wymiana na wrzosy i chryzantemy. W Jucce wrzosów i wrzośców już sporo w sprzedaży, ale dla mnie to za wcześnie

A co później robisz z wrzosami? Chętnie bym je przed drzwiami postawiła, ale szkoda mi potem wyrzucać. A raczej nie mam przypadkowego miejsca w ogrodzie, żeby je po sezonie wkopać. To fakt, jeszcze trochę za wcześnie na nie, choć moje już pokazują kolory.
Ipomea jakoś ododnie poczatku nie miała się dobrze. Najpierw opanowały ją mrówki, a teraz pożółkły stare liście. Myślę, że miala też za mało wody. Mimo wszystko nie wyglada najlepiej.
tulucy 15:42, 04 sie 2017

U mnie dziś pochmurno i popaduje, ale spacer do sklepu był masakrą... duszno...

ja część bylin wywalam, przetaczniki i bodziszki... nie to, że wszystkie, ale sporo, w ramach ugładzania rabat trochę dosadzam, przesadzam... teraz na wyjeździe planuję, jak wrócę, będę szaleć
_Martini_ 15:47, 04 sie 2017

Zana napisał(a)
Może kostrzewę?
Pogoda też mnie dobija, ten upał jest nie do zniesienia.

Dzięki Anulka za sugestię.
Z frontową od początku nie mogę dojśc do ładu. Jest wąska i długa. 10 danic na obrzeżu i szmaraagdy przy płocie sprawiaja, że robi się ta rabata ... zwalista, ciężka. Do tego 4 Pashminy i 3 rh, wszystko ma podobny pokrój. Jakos tak ciężko to wyglada. Nie mam pomysłu, tę rabatę co roku przerabiam i kicha.