Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

MirellaB 21:23, 07 sie 2017

Co jednak to piękniejsza
_Martini_ 22:47, 07 sie 2017

Dzięki Każda kwitnie w innym czasie, rosną jak chcą, kwiata jeszcze skąpią i ogólnie nijak to wszystko się jeszcze ma do tego, co planowałam. Ale już cieszą bardzo.
W zasadzie mam tylko jedną kuchę. Rosenfaszination nie trafiłam. Nie dla mnie ani z kwiata, ani z koloru. Pozostałe nie zawiodły i dlatego z namysłem szukam dla nich dobrego towarzystwa
Kasya 11:37, 08 sie 2017

Rozyczki chyba ciebie tez polubiły
_Martini_ 13:04, 08 sie 2017

Kasya, no nie wiem jak one, ale ja je na pewno tak. Mam nadzieję, że mi sie nie odwidzi, bo niezłą rewolucję musiałabym robić, a tego już mi się totalnie nie chce. Myślę, ze definitywnie skończyłam z większymi zmianami
tulucy 16:44, 08 sie 2017

Nie bardzo mi się widzi połączenie RdR z angielką, ale z drugiej strony to i Mary Rose mi do Szekspira nie pasuje jakoś... a coś jeszcze masz do wyboru?
ja w moim miszmaszu mam Szekspira obok Bailando
RdR mam w grupie historycznych, a Mary Rose mam obok Cottage rose.
Raczej nie pomagam
Zana 16:49, 08 sie 2017

tulucy napisał(a)
a ja miałam obok siebie Heidi i LI i rozsadziłam, nie leżały mi razem

No właśnie, mam obydwie ale nie obok siebie, LI od ubiegłego roku, Heidi od tego roku. Pierwsza wersja była taka, że jesienią LI miała wylądować razem z Heidi, ale jak patrzę na ich kwiaty, to też mi coś nie pasuje. Nie wiem co, ale coś mi nie gra z tym ich połączeniem. Teoretycznie obie mają zimny kolor i teoretycznie do siebie pasują, ale na żywo coś mi nie pasuje.
tulucy 19:17, 08 sie 2017

może to jeszcze zależy od światła, roślin dookoła, nie wiem, nonie nie leżały razem...
teraz mam Heidi pod Artemisem i obok Gentle Hermione
a LI jest obok Evelyn i Tranwuility, a ciut dalej jest MW.
_Martini_ 22:50, 08 sie 2017

tulucy napisał(a)
Nie bardzo mi się widzi połączenie RdR z angielką...

Kobieto, o czym Ty do mnie piszesz? Takie planowanie grupami to dla mnie ekstraklasa. Ja sobie skromnie dopasowuję kolorami i wzrostem, jak w podrzędnej lidze
Ta rabata jest różowa, chłodny odcień, Spirit, LO, Melina. Chciałam dosadzic fioletowe i Herzogin no i coś przed Szekspira. Jakąś metrową z ładnym pokrojem bo to brzeg rabaty. Może Olivia Rose, Vesalius, Dieter Muller, ale to tak na szybko co mam na liście.
Ps. Pomagasz Łucjo, pomagasz
_Martini_ 22:57, 08 sie 2017

Aniu, Łucjo, jeśli piszecie, że LI i Heidi nie tworzą duetu, to może jednak odpuszczę. Nic na siłę. Podobają mi się obie i chciałabym je mieć, ale nie muszą być koło siebie. Chciałabym po prostu uniknąć przesadzania. Mi takie fiolety pasują z chłodnym różem lub białym, ale białych nie mam i na razie nie zamierzam mieć
Dziewczyny, dziękuję za zainteresowanie. Każda uwaga jest dla mnie cenna.
Zagajanka 22:59, 08 sie 2017

_Martini_ napisał(a)

Kobieto, o czym Ty do mnie piszesz? Takie planowanie grupami to dla mnie ekstraklasa. Ja sobie skromnie dopasowuję kolorami i wzrostem, jak w podrzędnej lidze
Ta rabata jest różowa, chłodny odcień, Spirit, LO, Melina. Chciałam dosadzic fioletowe i Herzogin no i coś przed Szekspira. Jakąś metrową z ładnym pokrojem bo to brzeg rabaty. Może Olivia Rose, Vesalius, Dieter Muller, ale to tak na szybko co mam na liście.
Ps. Pomagasz Łucjo, pomagasz

Olivia będzie super pasowała.

Vesalius buduje bardziej wyprostowany krzaczek, Dieter Muller moze byc sporo wyzszy niz 1 m i też jest dosyć wąski.