Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

MirellaB 13:51, 29 lip 2017

Nie byłam na różanym weekendzie w tym roku.
_Martini_ 13:54, 29 lip 2017

anna_t napisał(a)

bardzo podobne widoki miałam jeszcze pare dni temu w jednym miejscu za rok nie poznasz tego miejsca, totalny busz bedzie zobaczysz

W sensie pozytywnym ten busz, czy że totalny chaos? To miejsce koniecznie wymaga korekty, uporządkowania. Źle to jednak rozegrałam, bo chciałam "na już" stworzyć dwoe rabaty różano-bylinowe. Tak se ne da. Najpierw róże i trawy, a później ewentualnie wypełniacze.
Idę do Ciebie, bo zerknęłam, że są nowe zdjęcia
_Martini_ 13:55, 29 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Nie byłam na różanym weekendzie w tym roku.

Chcieliśmy się wybrać teraz po niedzieli, ogólnie na rekonesans, ale takie upały zapowiadają, że jednak przelozymy to na inną okazję. Byłaś kiedyś? Zastanawiam się kiedy najlepiej jechać, żeby tradić na powtórne kwitnienie.
W Rewalu jest alejka różana. Drugi rok jestem zawiedziona, bo róże już po kwitnieniu. Ale mam wrażenie, że nikt o nie nie dba. Moje nawet w pierwszym roku wyglądają lepiej.
_Martini_ 14:34, 29 lip 2017

Nad morzem niezmiennie podziwiam pięknie wyrosnięte laurowiśnie i hortensje ogrodowe. Tak się znowu napatrzyłam, że chciałabym je u siebie. Zawsze mi się podobały, ale warunków nie było na moim wywiejewie. Teraz jak trochę ogród zarósł, to nie ma miejsca. Nie sądziłam, że będę miała kiedyś ten problem.
Czy hortensje ogrodowe pasowałyby przed bukietowymi? Konretnie przed Polar Bear? Na razie tylko taką możliwość dostrzegam.
MirellaB 18:12, 29 lip 2017

Na różanym weekendzie byłam w zeszłym roku.
Fajnie było, kilka róż kupiłam, ale dla mnie najważniejsze, że były wyjazdy na pola różane - to bardzo chciałam zobaczyć
MirellaB 18:17, 29 lip 2017

Dla mnie takie zestawienie nie pasuje

Pozdrowienia Rewal ode mnie. Będę tam we wrześniu Nie mogę już się doczekać pysznej zupy rybnej i ryb w jednej z restauracji
gosika67 22:18, 30 lip 2017

Hej dziś to za późno na huśtawkę u Ciebie, jutro będę się bujać przed wieczorkiem.Pozdrawiam.
_Martini_ 15:40, 31 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Dla mnie takie zestawienie nie pasuje

Pozdrowienia Rewal ode mnie. Będę tam we wrześniu Nie mogę już się doczekać pysznej zupy rybnej i ryb w jednej z restauracji

Hortensje sobie na razie daruję dopóki nie znajdę odpowiedniego miejsca. Nie ma ci wciskać na siłę.

Mirelko, Rewal pozdrowiony od Ciebie ale ja go przeklinam! Pechowe miejsce dla nas. Cztery lata temu syn wyladował w szpitalu z podejrzeniem zapalenia opon mózgowych. Teraz córka miała gorączkę, a 10min przed wyjazdem moja 3-letnia chcrześnica złamała rękę z przemieszczeniem, więc operacja z drutami Więcej tam nie pojedziemy.
_Martini_ 15:41, 31 lip 2017

gosika67 napisał(a)
Hej dziś to za późno na huśtawkę u Ciebie, jutro będę się bujać przed wieczorkiem.Pozdrawiam.

Masz rację, huśtawka chwilowo opustoszała. Teraz wylegujemy się w basenie
_Martini_ 15:47, 31 lip 2017

Wróciłam z urlopu szczęśliwa, że już jestem w domu Wpadłam do ogrodu i od razu pociachałam mumie na różach (zdziwiłam się, że są na Chopinie) i suchą lawendę.

Zdjecia wrzucę wieczorkiem, a tymczasem pytanie: na placyku zamiast bukszpana prawdopodobnie wsadzę róże. Jakie byście polecali? Niskie, zwarty pokrój, obfite kwitnienie, kolor jak zwykle od różu do fioletu. Może Heidi, Lavender Ice?