Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

_Martini_ 13:15, 03 maj 2017

Ta miejsce mnie totalnie rozwala. Co roku sadze tu coś innego i co roku to coś pada. Była tu katalpa, klon, sosna jakaśtam i teraz ta sosna. Wszystko pada. Obecna sosna zrzuca stare igły, rh stracił liście i zatrzymał pąki w rozwoju i wrzosy też chyba się nie podniosą po cięciu. Gleba tutaj jest kwaśna, dlatego dałam takie nasadzenie. Coś jednak musi dusić te rośliny. Ciekawe jest to, że ten mały różanecznik i hortensje póki co jakoś się trzymają.

Tego rh chyba przesadzę, a w jego miejsce wkopię dużą donicę i dam w nią nowego rh. Bo już nie mam koncepcji na tę rabatę.
MirellaB 13:21, 03 maj 2017

To mi się bardzo podoba
Co masz posadzone pomiędzy? Te krzaczki to hortensje?
MirellaB 13:24, 03 maj 2017

Jedyne tulipany, które mam powoli będą kończyć. Przy placyku nie zakwitły po przesadzaniu. Mirelko, wykrakałaś.

Wiedziałam, bo też przesadzałem i nie zakwitły

Takie zestawienie kolorystyczne jak Twoje będę tworzyła jesienią
Bardzo mi się podoba
_Martini_ 13:25, 03 maj 2017

Między tujami a kulkami? To róże Leonardo, 5 szt. Myślę sobie, że po szafirkach tam nic nie mam i będzie w nóżkach pusto... hmmm
_Martini_ 13:26, 03 maj 2017

MirellaB napisał(a)

Wiedziałam, bo też przesadzałem i nie zakwitły

Takie zestawienie kolorystyczne jak Twoje będę tworzyła jesienią
Bardzo mi się podoba

Dziękuję, się rumienię. Purple Prince i White Dream, obie odmiany Triumph.
AngelikaX 13:27, 03 maj 2017

Też obstawiałam róże 0 tak mi przynajmniej się widziało

a rh faktycznie dziwnie... zielone liście gubi...

_Martini_ 13:37, 03 maj 2017

Angela, ten rh jest zeszłoroczny. Nowosadzony miał kwiaty. W tym roku ruszył z pączkami i nagle ciach. Zaczęło się jeszcze przed przymrozkami. I generalnie tak mam z każdą rośliną w tym miejscu, dlatego podejrzewam, że coś siedzi tu w glebie.
anna_t 14:19, 03 maj 2017

_Martini_ napisał(a)
Ta miejsce mnie totalnie rozwala. Co roku sadze tu coś innego i co roku to coś pada. Była tu katalpa, klon, sosna jakaśtam i teraz ta sosna. Wszystko pada. Obecna sosna zrzuca stare igły, rh stracił liście i zatrzymał pąki w rozwoju i wrzosy też chyba się nie podniosą po cięciu. Gleba tutaj jest kwaśna, dlatego dałam takie nasadzenie. Coś jednak musi dusić te rośliny. Ciekawe jest to, że ten mały różanecznik i hortensje póki co jakoś się trzymają.

Tego rh chyba przesadzę, a w jego miejsce wkopię dużą donicę i dam w nią nowego rh. Bo już nie mam koncepcji na tę rabatę.

a dosłownie strone wczesniej zastanawiałam się czy pokazywałas nam swój front to chyba jest rabata na froncie? pokaz z dalsza trochę
jak kwaśno to może magnolie tam?
Kasya 14:27, 03 maj 2017

_Martini_ napisał(a)
....
W ogrodzie jakby nic się nie działo. Wszystko się ślimaczy.

no dokladnie tak samo, wszystkim zimno
_Martini_ 18:18, 03 maj 2017

Ania, frontowa rabata to ta z seslerią, ta z korą i jedna pod oknem kuchennym obecnie z różami. Ta z korą właśnie mjie wnerwia, ale magnolię to bym się bała tu posadzić w takie dziwne miejsce gdzie mi wszystko pada. No i tu jest wygwizdów.

Kasia, nawet mój pies nie chce wychodzić z domu.