Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

Kasya 21:54, 01 cze 2017

wydaje mi sie ze orliki
_Martini_ 23:11, 01 cze 2017

Angelika, ta czerwona to Red Prince, a ta druga to Victoria. Obie mnie specjalnie nie zachwycają, choć Prince w tym roku dał rzeczywiście popis. Nie zauważyłam, żeby sie przebarwiały. Victoria ma ciemne liście, nie podoba mi się to. Prince ma bardziej soczyste.
Cięcia dzisiaj jednak nie było. Nie dałam rady, po tylu godzinach pielenia na kuckach kręgosłup mi odpada. Będzie jutro.

Kasia, jeśli orliki to alleluja, mam ich krocie tak się cieszę.

Dopiero dzisiaj przy pieleniu zauwazylam sporo siewek stipy. Te w różach bardzo mnie cieszą. Te w kamieniu juz mniej. Czy te siewki można przepikować w pożądane miejsce?

Wygląda na to, że u mnie Edenka będzie pierwsza
Zana 23:25, 01 cze 2017

A mnie się Twoje krzewuszki podobają. I to właśnie ta Victoria, taka fajna z niej kuleczka i na bogato kwitnie.
MirellaB 23:44, 01 cze 2017

Mi się Twoje krzewuszki również podobają
W pieleniu Ci nie pomogę, bo sama szukam kogoś do pomocy przy zielsku na moich rabatach. Nie mogę tego ogarnąć
Madzenka 06:48, 02 cze 2017

Te małe listki to na pewno orliki.
Kalinę masz dobrze pamiętasz, tnę ją co roku po kwitnieniu i zakwita bez problemu.

Stipe siewki bez problemu mozesz przesadzic, tylkompodlewaj bo ma słabe korzonki i moze po przesadzeniu uschnąć
_Martini_ 13:26, 02 cze 2017

Zana napisał(a)
A mnie się Twoje krzewuszki podobają. I to właśnie ta Victoria, taka fajna z niej kuleczka i na bogato kwitnie.

Widzisz, bo ja lubię soczystą zieleń, a ona ma ciemne liście. Bogate kwitnienie dopiero teraz w trzecim sezonie.
_Martini_ 13:30, 02 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Mi się Twoje krzewuszki również podobają
W pieleniu Ci nie pomogę, bo sama szukam kogoś do pomocy przy zielsku na moich rabatach. Nie mogę tego ogarnąć

Krzewuszki dziękują
Wczoraj siedziałam 6 godzin przy pieleniu, masakra. Ja wszystko najpierw rwę ręcznie (nie lubię haczki) i dopiero później wzruszam ziemię. No ale wczoraj pobiłam rekord.
_Martini_ 13:32, 02 cze 2017

Madzenka napisał(a)
Te małe listki to na pewno orliki.
Kalinę masz dobrze pamiętasz, tnę ją co roku po kwitnieniu i zakwita bez problemu.

Stipe siewki bez problemu mozesz przesadzic, tylkompodlewaj bo ma słabe korzonki i moze po przesadzeniu uschnąć

W tym roku będę mogła rozdawać nasiona orlika, tyle tego jest. Teraz bym sobie życzyła, żeby inne też się rozsiały, tylko czy zachowają cechy?
Ze stipą jeszcze chwilę poczekam i popikuję między róże. Byłoby super gdyby się przyjęły.
AngelikaX 16:53, 02 cze 2017

_Martini_ napisał(a)
Angelika, ta czerwona to Red Prince, a ta druga to Victoria. Obie mnie specjalnie nie zachwycają, choć Prince w tym roku dał rzeczywiście popis. Nie zauważyłam, żeby sie przebarwiały. Victoria ma ciemne liście, nie podoba mi się to. Prince ma bardziej soczyste.
Cięcia dzisiaj jednak nie było. Nie dałam rady, po tylu godzinach pielenia na kuckach kręgosłup mi odpada. Będzie jutro.

Moje przebarwiają się bardzo na ogniście czerwono... nawet jak o tych czerwonych żarówkach pomyślę, to jakoś nie szkoda mi, że kwieci tak mało

A wiesz, że wczoraj ciachałam żywopłot bukszpanowy na lawendowej... zesżło z 2 godzinki.... za to dziś ogrodowo odpoczywam, bo mi się nozyce będą śnić po nocach

ps. Oszczędzaj się, ogród nie ucieknie... chwasty niestety też nie
_Martini_ 20:51, 02 cze 2017

AngelikaX napisał(a)

A wiesz, że wczoraj ciachałam żywopłot bukszpanowy na lawendowej... zesżło z 2 godzinki.... za to dziś ogrodowo odpoczywam, bo mi się nozyce będą śnić po nocach
ps. Oszczędzaj się, ogród nie ucieknie... chwasty niestety też nie

Nic a nic Cię nie posłuchałam i poszłam sobie też ciąc busky. Ręka mi mdlała, a przecież nie mam tego dużo. Potem je prysnęłąm na grzyba, żeby czasem się nie pochorowały. Też pryskasz? Nie wiem gdzie czytałam, że po cięciu warto je ochronić.