Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

mirkaka 20:57, 02 cze 2017

Ja nie rozumiem, wszędzie krzewuszki kwitną a moje daleko w polu Jak to robicie?
Martynko, coraz piękniej
_Martini_ 21:06, 02 cze 2017

A teraz musicie mi wybaczyć, musiałam się pobawić nową zabawką na Dzień Dziecka

Edenka jednak będzie pierwsza
_Martini_ 21:08, 02 cze 2017

mirkaka napisał(a)
Ja nie rozumiem, wszędzie krzewuszki kwitną a moje daleko w polu Jak to robicie?
Martynko, coraz piękniej

Mirko, ja te krzewuszki przeniosłam na tył rabaty i od czasu do czasu podlewałam. Musze jednak zaznaczyć, że nie cięłam ich ani na centymetr w zeszłym roku.
Dziękuję za miłe słowa. Tak mnie cieszy, że się powoli zagęszcza wszystko.
_Martini_ 21:09, 02 cze 2017

Jaka to jest trawa?? Kupione jako kłosownica, ale to chyba nie jest ona

_Martini_ 11:08, 03 cze 2017

Dzisiaj zabrałam się za usuwanie przemarzniętych fragmentów róż i znalazłam takie coś na Goethe.

Zastanawiam się nad tą różą, bo od jakiegoś czasu prawie się nie rozwija. Czy te kulki mogą być przyczyną i co to w ogóle jest?

Drugie pytanie dotyczy jedynej róży, która się wiosną nie przyjęła. Tak wygląda teraz. Czy dawać jej szansę?
Zagajanka 14:12, 03 cze 2017

Wygląda mi to na jaja motyli Na razie nie są groźne, ale potem to bedą gąsieniczki i dopiero zrobią krzywdę roślince.

Co do przemarzniętej rózy - póki jest zielony pęd, szansa jest ze pusci coś z uśpionych pąków. Podlej może jś nawozem z azotem, by pobudzić do wzrostu
_Martini_ 14:52, 03 cze 2017

Taką gąsieniczkę zauważyłam na innej róży. Wyniosłam za ogród, tak jak te jajeczka.

Na którymś wątku (już nie pamiętam) czytałam o środku Róża2w1. Próbowałaś kiedyś?
Zagajanka 20:02, 03 cze 2017

Nie probowalam.
gosika67 13:51, 04 cze 2017

Martyna nowa zabawka to aparat? Fotki ładne zrobiłaś i ładne kwiatki.
A róża ta część zielona może odbije coś z boku, zostaw na razie. U mnie też tak było z zielonym perukowcem, odbił z boku. Poczekaj.
_Martini_ 14:28, 04 cze 2017

Tak, to aparat. Trzeba było wypróbować różne funkcje
Różę zostawię do przyszłego sezonu. Tymczasowo posadzę coś obok, żeby zakryć patyki suche.

Dzisiaj zauważyłam na jednej róży skoczka. Małe zielone skaczące to chyba skoczek? Rozprawiłam się z nim, ale muszę być teraz czujna. Nigdy nie musiałam jeszcze z tym walczyć.

Dziś zbierało się od rana na burzę, a tylko pokropiło. Ogród trzeba podlać, bo sucho.