Bea nadrabiam na forum, bo ostatnio włączyła tryb domowy (remoncik planuję). Świetna kolejna rabatka powstaje, kurcze jak Tobie fajnie to wszystko wychodzi. Co do drzewka to zaproponowałabym buka Purple Fountain. Jak dla mnie to fajnie by wyglądał kiedyś w przyszłości na zielonym tle tujek i z większymi już kulkami w stópkach. W tym przypadku chyba zaletą byłoby to, że on wolno rośnie.
Beatko, namieszam ci. Ja mam irgę na pniu. Niedroga była ( 40 zł).
Zimozielona.
Listopad:
Listki zrzuca wiosną i natychmiast wypuszcza młode. Kwitnie białymi kwiatuszkami
Wiosną wystające gałązki przycinasz.
Basiu, spowolniłam, już zajęłam miejscówkę pod kocykiem, ale z tarasu patrzyły na mnie z donic moje kulki bukszpanowe i wołały " wsadź nas przed zimą do gruntu, bo możemy nie przeżyć kolejnej zimy w tych nieogrzewanych, plastykowych donicach". No i zlitowałam się nad nimi...I poszło
Ale super ten buk! I coś takiego mi się widzi, ale bliżej domu, na rabacie, gdzie będzie totalna rozpierducha na przyszły rok, Czegoś takiego mi potrzeba. Przy kulowisku też wyglądałby ślicznie tylko obawiam się, że tam jednak za mało miejsca. Najpierw miały być tylko kulki bukszpanów a się rozkręciłam i teraz myślę, że ten cypelek na początek za mały zrobiłam. Na nawet wolnorosnące drzewko może tam być za mało miejsca. Ale buk już wpisany do kajecika, jak ten, do rozważenia przy komponowaniu rabatki. Dziękuję za głos :*
Mówisz, ze już tryb domowy Ci się włączył? Ja jeszcze zawieszona pomiędzy dwoma trybami się miotam.
Nie namieszałaś Iwcia. Znam irgę. Miałam w poprzednim ogrodzie. TAką o dwukolorowych listkach. Niekłopotliwa była, rosła sobie wolno, nienachalnie, pięknie obsypując się koralowymi owocami. Co ja piszę, nadal sobie rośnie. Jakoś tak nie przywiązałam się do niej mimo, że to było jedno z pierwszych moich zakupów do tego stopnia, że zostawiłam bez żalu w poprzednim ogrodzie. Dziękuję za typ. Ta Twoja śliczna