Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

Zana 23:58, 29 wrz 2016

LyraBea napisał(a)

Było:

Jest:

Co o tym myślicie? Co dołożyć do kompozycji? Coś na nóżce czy może jakieś drzewko kolumnowe? A jakby prezentował sie szczepiony na 1m miłorząb Mariken?

Pozdrawiam cieplutko.

Bea nadrabiam na forum, bo ostatnio włączyła tryb domowy (remoncik planuję). Świetna kolejna rabatka powstaje, kurcze jak Tobie fajnie to wszystko wychodzi. Co do drzewka to zaproponowałabym buka Purple Fountain. Jak dla mnie to fajnie by wyglądał kiedyś w przyszłości na zielonym tle tujek i z większymi już kulkami w stópkach. W tym przypadku chyba zaletą byłoby to, że on wolno rośnie.
Zana 00:04, 30 wrz 2016

Doczytałam do końca. Fajna pomyłka zakupowa Ci się trafiła z tymi trawkami. Śliczne zdjęcia.
Iwk4 00:19, 30 wrz 2016

Beatko, namieszam ci. Ja mam irgę na pniu. Niedroga była ( 40 zł).
Zimozielona.
Listopad:

Listki zrzuca wiosną i natychmiast wypuszcza młode. Kwitnie białymi kwiatuszkami
Wiosną wystające gałązki przycinasz.
frezja 08:20, 30 wrz 2016

Zana napisał(a)

Co do drzewka to zaproponowałabym buka Purple Fountain. Jak dla mnie to fajnie by wyglądał kiedyś w przyszłości na zielonym tle tujek i z większymi już kulkami w stópkach. W tym przypadku chyba zaletą byłoby to, że on wolno rośnie.

I cos dla mnie...przeczytałam opis i ten buk stanowi świetną alternatywę do małych ogrodów czyli do mojego. Dzięki Zana
Dominika11 08:48, 30 wrz 2016

zmiany rewelacyjne

irga pienna bardzo ciekawa
zoja 09:54, 30 wrz 2016

przyjemnie to Twoje ADHD a jakie efektowne!!! wow cudnie!!!
Zana 10:12, 30 wrz 2016

frezja napisał(a)

I cos dla mnie...przeczytałam opis i ten buk stanowi świetną alternatywę do małych ogrodów czyli do mojego. Dzięki Zana

Ewuniu cała przyjemność po mojej stronie. Fajnie, że nawet jak adresat główny pomysłu nie wykorzysta, to komuś innemu się przyda.
LyraBea 10:14, 30 wrz 2016

Asia
Aga
,
Poszło na priv.

Basiu, spowolniłam, już zajęłam miejscówkę pod kocykiem, ale z tarasu patrzyły na mnie z donic moje kulki bukszpanowe i wołały " wsadź nas przed zimą do gruntu, bo możemy nie przeżyć kolejnej zimy w tych nieogrzewanych, plastykowych donicach". No i zlitowałam się nad nimi...I poszło
LyraBea 10:19, 30 wrz 2016

Zana napisał(a)

Bea nadrabiam na forum, bo ostatnio włączyła tryb domowy (remoncik planuję). Świetna kolejna rabatka powstaje, kurcze jak Tobie fajnie to wszystko wychodzi. Co do drzewka to zaproponowałabym buka Purple Fountain. Jak dla mnie to fajnie by wyglądał kiedyś w przyszłości na zielonym tle tujek i z większymi już kulkami w stópkach. W tym przypadku chyba zaletą byłoby to, że on wolno rośnie.
Ale super ten buk! I coś takiego mi się widzi, ale bliżej domu, na rabacie, gdzie będzie totalna rozpierducha na przyszły rok, Czegoś takiego mi potrzeba. Przy kulowisku też wyglądałby ślicznie tylko obawiam się, że tam jednak za mało miejsca. Najpierw miały być tylko kulki bukszpanów a się rozkręciłam i teraz myślę, że ten cypelek na początek za mały zrobiłam. Na nawet wolnorosnące drzewko może tam być za mało miejsca. Ale buk już wpisany do kajecika, jak ten, do rozważenia przy komponowaniu rabatki. Dziękuję za głos :*
Mówisz, ze już tryb domowy Ci się włączył? Ja jeszcze zawieszona pomiędzy dwoma trybami się miotam.
LyraBea 10:30, 30 wrz 2016

Iwk4 napisał(a)
Beatko, namieszam ci. Ja mam irgę na pniu. Niedroga była ( 40 zł).
Zimozielona.
Listopad:

Listki zrzuca wiosną i natychmiast wypuszcza młode. Kwitnie białymi kwiatuszkami
Wiosną wystające gałązki przycinasz.
Nie namieszałaś Iwcia. Znam irgę. Miałam w poprzednim ogrodzie. TAką o dwukolorowych listkach. Niekłopotliwa była, rosła sobie wolno, nienachalnie, pięknie obsypując się koralowymi owocami. Co ja piszę, nadal sobie rośnie. Jakoś tak nie przywiązałam się do niej mimo, że to było jedno z pierwszych moich zakupów do tego stopnia, że zostawiłam bez żalu w poprzednim ogrodzie. Dziękuję za typ. Ta Twoja śliczna