makadamia
08:44, 08 mar 2017
Romciu - no właśnie sama się zdziwiłam, jak zobaczyłam jakie małe to zdjęcie
. Było robione dokładnie tak samo jak pozostałe, a wyszło takie lilipucie
Asiu - sosny ponoć źle znoszą przesadzanie, bo mają korzeń palowy, który trudno wykopać. Ale tą, którą będę cięła przesadzałam w zeszłym roku (na zasadzie "a co mi szkodzi spróbować") i dotąd nie było widać skutków przesadzania. Choć prawdziwy test będzie chyba dopiero teraz, jak będzie puszczała nowe przyrosty.
Haniu - to dobra wiadomość (o tych czerwonych gałązkach). w takim razie będę cięła tylko tyle, żeby na siebie nie właziły (muszę je posadzić gęściej, żeby w zimie efekt był)
Anula - porządeczek, bo zdjęcia robiłam świeżo po zrobieniu porządków
. Ale to złudne wrażenie, bo liście tylko z grubsza poodgarniałam, zostawiając osłonę przy roślinach, i uschnięte badyle jedynie usunęłam. A i tak zajęło mi to większość dnia. Są chwile, że cieszę się, że mam taki mały ogródek

Asiu - sosny ponoć źle znoszą przesadzanie, bo mają korzeń palowy, który trudno wykopać. Ale tą, którą będę cięła przesadzałam w zeszłym roku (na zasadzie "a co mi szkodzi spróbować") i dotąd nie było widać skutków przesadzania. Choć prawdziwy test będzie chyba dopiero teraz, jak będzie puszczała nowe przyrosty.
Haniu - to dobra wiadomość (o tych czerwonych gałązkach). w takim razie będę cięła tylko tyle, żeby na siebie nie właziły (muszę je posadzić gęściej, żeby w zimie efekt był)
Anula - porządeczek, bo zdjęcia robiłam świeżo po zrobieniu porządków