Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 15:15, 08 mar 2017

Gdybyś chciała, to tutaj masz ofertę

Ale z praktycznego punktu widzenia, ja tego u Ciebie nie widzę.
Przyjedzie ciężarówka, wywali na podjazd całą górę upiornie ciężkiej, pylistej mączki i jak ją rozplantujesz?
Na tony to się zamawia jak masz gołą ziemię. Przyjeżdża koparka, rozsypuje ją po całej działce, przekopuje z ziemią i dopiero potem zakłada się ogród.

A u Ciebie i trawnik, i rabaty - no zupełnie tego nie widzę.

Jedyne wyjście, to kupić mączkę w worach 25 kilowych i sypać do dołków przy okazji sadzenia. Będzie drożej i mniej skutecznie, ale takie uroki odnawiania starego ogrodu.
Margerytka40 15:25, 08 mar 2017

Już widzę tę górę mączki ,
W workach będę zamawiać wiadomo tyle tylko że większą ilość bym chciała na raz zamówić i zrobię tak jak napisałaś a gdzie się da to na większy obszar przekopię z ziemią np pod trawnik ,który od nowa będę siać. Chciałam też dodawać ją do kompostu.
Anda 15:26, 08 mar 2017

Ja sypię mączkę przy okazji sypania kompostem na rabaty. Lekko tylko przegrabuję, gdzie to możliwe i wsio
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mazan 15:31, 08 mar 2017

Margerytka40

Czytałaś, ale nie wątek naturalne nawożenie. Tam pisałem /swego czasu/ ile i jak jej stosować.

Pozdrawiam
Margerytka40 15:31, 08 mar 2017

Anduś mnie zależy najbardziej na poprawieniu struktury gleby to tak mi się na blond rozum wydaje,że im głębiej przekopę tym lepiej.
Margerytka40 15:33, 08 mar 2017

O Mazan, dzięki . Faktycznie umknęło mi . Zaraz nadrabiam.
Anda 15:41, 08 mar 2017

Margerytka40 napisał(a)
Anduś mnie zależy najbardziej na poprawieniu struktury gleby to tak mi się na blond rozum wydaje,że im głębiej przekopę tym lepiej.

Jasne, jak możesz to przekopuj Ja nie mogę więc robię tak jak napisałam

Tu coś było
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1807-naturalne-nawozy-do-ekologicznego-ogrodu?page=11#post_9
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 09:43, 10 mar 2017

Witam się Przebiegłam po wątku, bardzo dużo prac za Wami, a i plany na ten rok piękne, więc z chęcią będę podglądać
JoannaDe 10:07, 10 mar 2017

Asia, ja nie wiem co Ty chcesz od tego swojego kominka. Jest to niewątpliwie znak rozpoznawczy Twojego ogrodu. Toszka dobrze radzi żeby go odświeżyć i będzie cudo.

Nie pozbywaj się go, proszę.
Pszczelarnia 10:22, 10 mar 2017

Margerytka40 napisał(a)

Margerytko, na 2 szpadle wystarczy. Wcale nie trzeba głębiej. W podglebiu i tak nie ma co mieszać za bardzo. Tylko doły pod rośliny większe/głębsze, żeby miały na start.