Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Kawa 10:23, 06 kwi 2017

makadamia napisał(a)
Dlatego zawsze się dziwię ludziom, którzy przeprowadzając się z bloku do domku twierdzą, że "im 100 metrów [kwadratowych] wystarczy"

hihihi jakbym o osbie słyszała ja się przeprowadziłam z bloku i w szoku byłam jak się przeniosłam gdzie te wszystkie dziady mieściły się na 60 metrach a nie moge ich ogarnąć na 200
Monia81 10:25, 06 kwi 2017

Tą leżankę ma moja sąsiadka, jest z niej zadowolona, ale tak jak piszesz to jest kolejna rzecz do chowania na zimę. Ta pierwsza Twoja inspiracja byłaby najlepsza, tak mi się wydaje..
Toszka 10:26, 06 kwi 2017

Ursa bywa na forum - trzeba ją wezwać, bo siedzi cicho bojąc się zapewne, że każemy jej latać z aparatem po ogrodzie... a to pedantka i nie zrobi zdjęć póki trawy nie wyczesze i nie naprostuje do perfekcyjnego pionu wszelakich kfffiutków
makadamia 10:47, 06 kwi 2017

Kami - taki paradoks, prawda?

Monia - no podoba mi się ta inspirka, tylko boję się widoku gołych słupków. A może jednak zrobić w tym bluszczu jakieś kulkowisko? Coś w tym rodzaju:

Toszka
Rytla 11:11, 06 kwi 2017

makadamia napisał(a)
Dlatego zawsze się dziwię ludziom, którzy przeprowadzając się z bloku do domku twierdzą, że "im 100 metrów [kwadratowych] wystarczy"

100metrów pomieszczeń gospodarczych, to tak w sam raz!
makadamia 11:22, 06 kwi 2017

Tak, tyle byłoby w sam raz

Przypomniało mi się, że zdjęcia miałam wstawić. Niestety, karta odmówiła współpracy. Tydzień temu było w porządku, a wczoraj komputer mi mówi, żebym sformatowała. Poczekam z tydzień, może znowu zmieni zdanie
Kasia_CS 13:46, 06 kwi 2017

No dobra, przyszłam się pochwalić, ze cały Twój wątek przerobilam od poczateczku samego i będę odwiedzać dalej, bo mam sentyment taki jakis
Makusia 13:49, 06 kwi 2017

makadamia napisał(a)
Poproszę, ale Ursa chyba ostatnio rzadko bywa na forum.

Czy chodzi o coś takeigo czy hamak ze stelażem?
To pierwsze właśnie chciałam kupić mężowi, na imieniny, bo stęka że od roku nic, tylko ryje w tym ogrodzie a ani razu jeszcze nie poleżał
Nie wiem tylko czy nie za wcześnie na taki zakup, bo rycia jeszcze trochę przewiduję. Jak mi się zalęgnie na tym hamaku to go widłami nie oderwę

A tak na serio: nie za bardzo chcę kolejną rzecz, którą trzeba będzie chować na zimę.

Nie wiem, jak to się dzieje, ale mamy strych, garaż, pomieszczenie ogrodnicze (drewutni już nie liczę) i WSZYSTKO ZAGRACONE! Ktoś jeszcze tak ma czy to tylko u nas?

O Jezusie jak się cieszę, że wreszcie! wreszcie! mogę się wypowiedzieć, wiedząc o czym
To pierwsze- mam (w innym kolorze). Odradzam. Nieforemne, nieporęczne, trza bokiem jakoś siadać na tym, wygodne wyłącznie w pozycji leżącej, nie przeniesiesz łatwo, nie przestawisz, miejsca zajmuje od ...., jak wiatr wieje, to tym na boki szasta, więc koło okna stać nie może. Latać trzeba i ściągać te poduszki, żeby nie zalało...w zeszłym sezonie, nawet tego nie zniosłam do ogrodu i w tym też pewnie nie zobaczy słońca.
Problem mam taki sam jak u Ciebie, nigdzie miejsca, choć teoretycznie jest go od cholery.
Jeszcze jedno- na strych nie wniesiesz, trzeba rozkręcić i wnosić poszczególne elementy.

Alem zadowolona
Toszka 13:55, 06 kwi 2017

makadamia napisał(a)

Toszka

Pupy Ursie nie obrabiam... po prostu ona ma wyczesany ogród... a ty miałaś zaraz nieuczesane myśli
JoannaDe 14:22, 06 kwi 2017

I ja oddam swój głos

Moim zdaniem im mniej gratów do chowania na zimę tym lepiej. Stale słupki na hamak wyglądają dobrze. A pomysł z przysłonięciem ich kulkami super.

To tyle ode mnie