Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Zana 10:49, 12 cze 2017

Kochana, łączę się w bólu wywożenia taczek!!! Znam to baaardzo dobrze i jak na takie uwarunkowania to efekt jest bardzo dobry.
Oczami wyobraźni widzę Cię w tych papuciach z taczką pomiędzy paniami w szpileczkach. Dooobree.
Mnie tak coś zżera parzydło leśne i też nie wiem co, nawet nie prysnęłam niczym, bo nic pod ręką nie miałam. Trudno musi se jakoś poradzić samo z tym problemem.
makadamia 10:50, 12 cze 2017

Lulilaj napisał(a)
Asiu ale dałaś czadu

Korzenie faktycznie ogromne. Mam nadzieję, że szmaragdy aż tak się nie korzenią, bo planuję zrobić z nich długaśny żywopłot (za drzewkami owocowymi).

Akurat z drzewkami jest chyba mniejszy problem, bo im korzenie idą w dół, a tuje korzenią się po powierzchni. Tyle że wszystkie dobroci, które drzewkom podsypiesz - tuje ukradną.

Lulilaj napisał(a)
Ta wersja "po" bardziej mi się podoba. Zrobiło się jakby jaśniej?

A czy przypadkiem nie ma to związku z tym, że pierwsze zdjęcie było robione rankiem, a drugie po południu?

Lulilaj napisał(a)
Kochana takie niedziele to my lubimy najbardziej

Ja proponowałam rowery, ale pomysł nie zyskał akceptacji. Next time. A wieczorem i tak sprzedałam dzieciaki cioci, a sama zrobiłam trochę porządków i wysypałam tą korę na rabaty, co czekała od tygodnia
anbu 10:50, 12 cze 2017

Osadnicy z catanu u nas ostatnio często idą ... a jakie emocje przy nich he he

Oj pogadałybyśmy sobie, bo ja uwielbiam planszówki i moje chłopaki też
makadamia 10:53, 12 cze 2017

Zana napisał(a)
Kochana, łączę się w bólu wywożenia taczek!!! Znam to baaardzo dobrze i jak na takie uwarunkowania to efekt jest bardzo dobry.
Oczami wyobraźni widzę Cię w tych papuciach z taczką pomiędzy paniami w szpileczkach. Dooobree.
Mnie tak coś zżera parzydło leśne i też nie wiem co, nawet nie prysnęłam niczym, bo nic pod ręką nie miałam. Trudno musi se jakoś poradzić samo z tym problemem.

Ooo tak! Domyślałam się, że w tym zakresie szczególnie znajdę w Tobie bratnią duszę

Najgorsze jest to, że parzydła rosną też u mojego taty - i tam nic ich nie rusza. A mój tato w żaden sposób im nie dogadza i niczym nie pryska. Rosną w bardzo marnej ziemi i zapowiadają się lepiej niż moje
makadamia 10:56, 12 cze 2017

anbu napisał(a)
Osadnicy z catanu u nas ostatnio często idą ... a jakie emocje przy nich he he

Oj tak. Mój starszak jeszcze przed pierwszym rzutem kostką po cichu umawia się z ciocią, że trzymają sojusz przeciwko mamie. Padalec jeden

A poleciłabyś coś podobnego do catanu?
Lulilaj 11:14, 12 cze 2017

makadamia napisał(a)

Padalec jeden

makadamia napisał(a)
A poleciłabyś coś podobnego do catanu?

Skoro jesteście w temacie to może polecicie też coś dla 5-cio latki? Z ulubionych u nas to 5 sekund, chińczyk i warcaby.
Ciągnie ja też do takich w których coś się dzieje, czyli wszelkie pułapki, pola stop, itp.
anbu 11:31, 12 cze 2017

Asiu z łatwych, lekkich i przyjemnych polecam Stone Age. Jest mniejsza losowość niż w Catanie ale jest kolorowo i bardzo przyjemnie. My często do niej sięgamy

Ostatnio namiętnie graliśmy z chłopakami Legendy Krainy Andor (kooperacja), spedziliśmy nad nią całe zeszłe wakacje. Przeszliśmy wszystkie misje, dzieciarnia zachwycona, no dorośli w sumie też Polecam, piękna grafika, bardzo wciąga chłopców i oferuje sporo główkaowania.

Kupcie sobie Fasolki (dzieci to lubią, u nas to odskocznia od cięższego kalibru ), to fajna karcianka.

A jak chłopaki Ci już podrosną to polecam Power Grid – mocno matematyczna, świetna ekonomia, to taki Monopol na sterydach Dla starszaków polecam też Cyklady ona ma negatywną intereakcję my zawsze się przy nie tłuczemy hi hi

Po edycji

Loooknij sobie na serię Wsiąść Do Pociągu, ona jest dla młodszych ale podobno powtarzalna. Ludzie chwalą jednak, że dzieciom się podoba My jej nie mamy..
makadamia 11:34, 12 cze 2017

Dla pięciolatki poleciłabym grzybobranie - nawet trzylatek uwielbiał grzybki do koszyka wkładać
makadamia 11:36, 12 cze 2017

anbu napisał(a)
Asiu z łatwych, lekkich i przyjemnych polecam Stone Age. Jest mniejsza losowość niż w Catanie ale jest kolorowo i bardzo przyjemnie. My często do niej sięgamy

Ostatnio namiętnie graliśmy z chłopakami Legendy Krainy Andor (kooperacja), spedziliśmy nad nią całe zeszłe wakacje. Przeszliśmy wszystkie misje, dzieciarnia zachwycona, no dorośli w sumie też Polecam, piękna grafika, bardzo wciąga chłopców i oferuje sporo główkaowania.

Kupcie sobie Fasolki (dzieci to lubią, u nas to odskocznia od cięższego kalibru ), to fajna karcianka.

A jak chłopaki Ci już podrosną to polecam Power Grid – mocno matematyczna, świetna ekonomia, to taki Monopol na sterydach Dla starszaków polecam też Cyklady ona ma negatywną intereakcję my zawsze się przy nie tłuczemy hi hi

Po edycji

Loooknij sobie na serię Wsiąść Do Pociągu, ona jest dla młodszych ale podobno powtarzalna. Ludzie chwalą jednak, że dzieciom się podoba My jej nie mamy..

Wszystko zapisałam. Wielkie dzięki Aniu
Jaka szkoda, że Boże Narodzenie tak daleko
Milka 14:45, 12 cze 2017

makadamia napisał(a)

Miłko, myślę że wiesz doskonale, że pojęcia "bałagan" i "urocze zestawienie" są baardzo płynne i w zasadzie bardziej zależą od umiejętności kadrowania niż od stanu faktycznego

Dziewczyny - za pochwały zbiorczo dziękuję

Swojego bałaganu nie pokazuję, ale i tak stale w kadr włazi
Mam nieciekawe sąsiedztwo z jednej strony i nic tego nie ukryje
Kadruję
Lubię zadbane ogrody, nijak u siebie nie mogę ostatnio tego osiągnąć, trzeba siąść na tyłku i pomyśleć, co wywalic, aby zmienic to