z największą przyjemnością, tylko uprzedzam, że będą wg kolejności na moim pintereście, a nie według preferencji
Fiona Brockhoff - niestety, ciężko by się było jej stylem inspirować, bo ona robi ogrody w suchym i gorącym klimacie australijskim, w dodatku, w dużej części "coast&country", ale bardzo mi się podoba, jak zestawia mocne kuliste formy z innymi teksturami
Verdone landscape Architects - też nie do inspirowania się, bo nie dość że nieruchomości mają prawdziwie amerykański rozmach, to jeszcze są zlokalizowane gdzieś w środku dziczy - u nas nawet w Bieszczadach byłoby ciężko znaleźć podobne widoki; ale popatrzeć przyjemnie
Luis Benech jest bardzo inspirujący, zwłaszcza jak ktoś ma działkę w lesie; robi bardzo "parkowe" ogrody, bez bylin - same drzewa, krzewy i żywopłoty (odwrotność aktualnej mody)
Suzanne Turley ma styl pość podobny do Oudolfa, tylko w jej ogrodach jest więcej architektury, co w naszym klimacie jest bardzo pożądane
Anthony Paul ma skłonności do przesady, nie dla niego prostota i umiar, ale podoba mi się, jak operuje różnymi materiałami - w tej inspiracji są użyte trzy (dla ciekawostki - ten ogród jest w zakładce "małe ogrody")
Acres Wild to jedna z moich ulubionych stron, bo nie dość, że bardzo mi się ich realizacje podobają, to jeszcze pokazują swoje projekty (w sensie - rzuty z góry)
Woow...Asiu powaliło mnie to zdjęcie....Jeżeli po części miałaś taką inspirację na moje pole golfowe, to Boskie - zróżnicowany żywopłot i trawy. Wpadnij do mnie jeszcze - mam pytanko