Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

sylwia_slomc... 08:42, 30 lis 2017

makadamia napisał(a)

Mój mąż by powiedział, że mi pogoń za pięknym ogrodem z pewnością przesłania ważniejsze rzeczy: przez ostatnie dwa lata było tak, że obiadu nie ma, chłopaki u dziadków albo przed tv, a ja znowu kwiatki przesadzam.
A ja uważam, że to on przesadza

Ha ha ha jak bym u mnie widziała, tylko moi już duzi i czasem sami coś upichcą
makadamia 08:49, 30 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ha ha ha jak bym u mnie widziała, tylko moi już duzi i czasem sami coś upichcą

Już tęsknię do tego etapu.
Jak na razie starszak robi sobie herbatę i smaży placki z jabłkami
adewzuol 08:52, 30 lis 2017

makadamia napisał(a)

U mnie to samo: dom, praca, szkoła, obiad, lekcje, sprzątanie - jak w kieracie
Na zwolnienie obrotów nie widzę szans, bo z czego tu zrezygnować?
Najlepiej byłoby ze snu

Podpisuje się
sylwia_slomc... 08:53, 30 lis 2017

makadamia napisał(a)

Już tęsknię do tego etapu.
Jak na razie starszak robi sobie herbatę i smaży placki z jabłkami

Od czegoś trzeba zacząć
DorKa 08:57, 30 lis 2017

makadamia napisał(a)

Chcę
Właśnie się martwię, że jak zrobię wyspę, to przy blacie kuchennym będziemy się o siebie obijać

też miałam takie obawy i jest ok. Wieczorkiem Ci pomierzę.
eVka 09:03, 30 lis 2017

makadamia napisał(a)

Mój mąż by powiedział, że mi pogoń za pięknym ogrodem z pewnością przesłania ważniejsze rzeczy: przez ostatnie dwa lata było tak, że obiadu nie ma, chłopaki u dziadków albo przed tv, a ja znowu kwiatki przesadzam.
A ja uważam, że to on przesadza

Asiu jak bys o mnie pisała, już miałam taki etap, że męża się bałam, że znów będzie nie w sosie, bo żona prosto po pracy d ogrodu i wracała jak bło ciemno... a córka przed TV albo u dziadków obok
Tak mają ogrodniczki hehe
DorKa 09:08, 30 lis 2017

effka napisał(a)

Asiu jak bys o mnie pisała, już miałam taki etap, że męża się bałam, że znów będzie nie w sosie, bo żona prosto po pracy d ogrodu i wracała jak bło ciemno... a córka przed TV albo u dziadków obok
Tak mają ogrodniczki hehe

Już pisałam,że zazdroszczę dziadków obok Ja jak wychodzę do ogrodu to starszemu pozwalam na konsoli pograć pod warunkiem,że się młodą zajmie pod moją nieobecność
eVka 09:12, 30 lis 2017

DorKa napisał(a)

możesz mnie kopać do woli Ja mam na myśli całokształt, nie nową kuchnię Nie wiem jak Wy ale ja cały dzień na wysokich obrotach jestem. Rano - śniadanie, ubranie dzieci, wyjście z psem , zawożenie do przedszkola do szkoły i wszystko na szybko bo się spóźnię. W pracy cały czas sajgon. Wychodzę z poczuciem,że coś zostawiam niezałatwionego ale musze bo szkołe zamkną. Więc pędem do szkoły, przedszkola do domu obiad szykować. Coś na szybko zrobię dzieci nakarmię, zawiozę na piłkę i wracam. Pranie ( codziennie !!) lekcje i kąpiel. Jak dzieci ogarnę , na szczęście dosyć wcześnie to mam wolne i obroty spadają. Uff ale się wyżaliłam... Dziś akurat jest ten dzień,że chciałabym rzucić wszystko i w Bieszczady się wyprowadzić

Miłego dnia . Taki apel na dziś do wszystkich zabieganych - Zwolnijmy obroty !

O mamuniu, nie zazdrosczę, ja mam jedno dziecko ale jestem matko meeega wygodną i leniwą i jadę po najmniejszej linii oporu. Wszystko na pół z mężem robimy, a jak próbuje kombinować coś żeby się uchylić od obowiązków wie, że żona feministka żyć nie da. Zajęcia dodatkowe na szczęscie tylko w sobote basen i to z eMem raz on raz ja wozimy. Obiady, no cóż czasami jemy, córka na szczęście w zerówce je a my coś na szybko ktoś czasmai zrobi (wiem nie zdrowo, ale nie znoszę gotować) i jakoś leci moje leniwe beztroskie życie aaa a sprzątanie w weekendy czasami coś w tygodniu ogarnę.
eVka 09:14, 30 lis 2017

makadamia napisał(a)

Chcę
Właśnie się martwię, że jak zrobię wyspę, to przy blacie kuchennym będziemy się o siebie obijać

Zerknij: https://pl.pinterest.com/pin/440649144770185806/
DorKa 09:21, 30 lis 2017

effka napisał(a)

Zerknij: https://pl.pinterest.com/pin/440649144770185806/

No właśnie to to o czym piszę zaleca się jakąs tam odległość ale w praktyce można inne wymiary zastosować i będzie ok. U mnie jest dużo mniej i jak dla mnie nawet wygodniej bo jak coś pichcę na wyspie to się odwracam i już zlew mam A co Ty Asia planujesz mieć na wyspie ?