Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

DorKa 09:25, 30 lis 2017

effka napisał(a)

O mamuniu, nie zazdrosczę, ja mam jedno dziecko ale jestem matko meeega wygodną i leniwą i jadę po najmniejszej linii oporu. Wszystko na pół z mężem robimy, a jak próbuje kombinować coś żeby się uchylić od obowiązków wie, że żona feministka żyć nie da. Zajęcia dodatkowe na szczęscie tylko w sobote basen i to z eMem raz on raz ja wozimy. Obiady, no cóż czasami jemy, córka na szczęście w zerówce je a my coś na szybko ktoś czasmai zrobi (wiem nie zdrowo, ale nie znoszę gotować) i jakoś leci moje leniwe beztroskie życie aaa a sprzątanie w weekendy czasami coś w tygodniu ogarnę.

Nie powiem, mój też pomaga ale często wyjeżdza. I tak jak teraz kilka dni jestem sama to mam ochote wyjść z siebie i nie wrócić A dzieci innego słowa jak szybciej ode mnie nie słyszą Jak jest ciepło to przynajmniej w ogrodzie się odstresuje a tak musze wyladowac się na WFie Wiosno przybywaj!
makadamia 09:26, 30 lis 2017

DorKa napisał(a)

Już pisałam,że zazdroszczę dziadków obok

Są plusy dodatnie i plusy ujemne

effka napisał(a)

Asiu jak bys o mnie pisała, już miałam taki etap, że męża się bałam, że znów będzie nie w sosie, bo żona prosto po pracy d ogrodu

Mój jest do tej pory zły na mnie, bo na długi weekend majowy(a mówią że to kobiety są pamiętliwe!) wypchnęłam dzieciaki dziadkom, i zamiast jechać z nimi na wycieczkę, zostałam grzebać się w ziemi

DorKa napisał(a)

też miałam takie obawy i jest ok. Wieczorkiem Ci pomierzę.

Z góry dziękuję
makadamia 09:32, 30 lis 2017

effka napisał(a)

Zerknij: https://pl.pinterest.com/pin/440649144770185806/

No właśnie, tam gdzie na planie jest 120 (między ciągami) u mnie może być najwyżej 100 cm. Dopuszczam opcję, że pod wyspą nie będzie szafek zamykanych tylko otwarte półki (choć to więcej sprzątania) - nie będzie przynajmniej problemu z obijającymi się o siebie drzwiczkami.

DorKa napisał(a)

A co Ty Asia planujesz mieć na wyspie ?

Chyba nic Optymalnie byłoby zrobić tam zlew, ale przenoszenie instalacji to byłaby już duża rewolucja w zrobionej na gotowo kuchni. A i tak mnie po prostu brakuje blatu.
makadamia 09:41, 30 lis 2017

DorKa napisał(a)

Nie powiem, mój też pomaga ale często wyjeżdza. I tak jak teraz kilka dni jestem sama to mam ochote wyjść z siebie i nie wrócić A dzieci innego słowa jak szybciej ode mnie nie słyszą Jak jest ciepło to przynajmniej w ogrodzie się odstresuje a tak musze wyladowac się na WFie Wiosno przybywaj!

Ja wracam do domu przed 17, a mąż ok. 19. Siłą rzeczy na mnie spada większość roboty, bo zanim mąż zje, to już za późno na odrabianie lekcji czy robienie obiadu. Tyle że z dziećmi trochę się pobawi i trzeba je zaganiać do spania.
eVka 09:42, 30 lis 2017

DorKa napisał(a)

Rozumiem, rzeczywiście jak jest eM wyjazdowy to nie da rady, trzeba samemu... własnie ten ogród przynajmniej odpręża a tak człek się kisi w chatce.
eVka 09:44, 30 lis 2017

makadamia napisał(a)

No właśnie, tam gdzie na planie jest 120 (między ciągami) u mnie może być najwyżej 100 cm. Dopuszczam opcję, że pod wyspą nie będzie szafek zamykanych tylko otwarte półki (choć to więcej sprzątania) - nie będzie przynajmniej problemu z obijającymi się o siebie drzwiczkami.

Chyba nic Optymalnie byłoby zrobić tam zlew, ale przenoszenie instalacji to byłaby już duża rewolucja w zrobionej na gotowo kuchni. A i tak mnie po prostu brakuje blatu.

Mozesz zrobić drzwiczki przesuwne w wyspie
makadamia 09:50, 30 lis 2017

effka napisał(a)

Wszystko na pół z mężem robimy,

No właśnie zastanawiam się, jak to robicie. Bo "pół na pół" działało, jak byliśmy bez dzieci i w mieszkaniu.
Teraz po prostu każde ma swój zakres obowiązków.
On: ogarnia rano dzieciaki (ja wychodzę wcześniej), część prania, większość zakupów, sprzątanie samochodów, podwórka, rąbanie drewna, drobne naprawy.
Ja - wiadomo: sprzątanie, gotowanie, lekcje.

Także nie ma tak, że "mąż mi pomaga przy sprzątaniu", ale nie dlatego, że leniwy, tylko dlatego, że ma swoją robotę do zrobienia.
A i tak mu kołki na głowie ciosam, bo to i tamto nie zrobione
iwka 09:50, 30 lis 2017

jest taki wątek wnętrzarski na forum, ale coś cichutko w nim może go rozruszacie trochę chętnie popatrzę, ciężkie wybory i ciągłe dylematy przede mną

https://www.ogrodowisko.pl/watek/196-wnetrzowisko-dom-i-wnetrze?page=53
makadamia 09:50, 30 lis 2017

effka napisał(a)

Mozesz zrobić drzwiczki przesuwne w wyspie

Dobry pomysł!
DorKa 10:10, 30 lis 2017

Nie będzie takiej potrzeby uwierz mi ja mam z dwóch stron otwierane szafki ( na wyspie i na przeciwko ) a odstęp tam na pewno nie większy niz 100cm i jak dla mnie ergonomia w porządku. Wszystko się otwiera prawidłowo, nie klinuje .