Podobno bardzo u nas niedoceniane.
Niestety, te moje zasłony skurczyły się po praniu masakrycznie
Wyspa będzie w następnym domu.
W tym domu będzie zwyczajnie kuchnia w L-kę. A i to pod warunkiem, że zmieści się w budżecie. Bo może się okazać, że roboty niezbędne (czyli wymiana podłóg, drzwi, schodów, przebudowa kominka, malowanie ścian itp) wyniosą tyle, że na fanaberie typu "przerabianie kuchni po 8 latach) już nie wystarczy
Przerabianie kuchni po 8 latach to faktycznie fanaberie. Z lnem trzeba uważać i dobrze moczyć. Najlepiej samemu szyć z metraża. Ileż mi się gotowych zasłon skurczyło... . Wielka szkoda, bo ja lubię mieć coś na lata.
Mam podobną przypadłość. Da się to zrobić na krześle ustawionym bokiem.
Podobają mi się te Twoje inspiracje zacytowane wyżej, ale kompletnie w takiej kuchni nie widzę dzieci, które ni z tego, ni z owego wpadły przelotem przekąsić Małe CONIECO. Tam jest tak sterylnie, ze strach chleb wyciągnąć.
Mnie uratowało zrobienie bardzo dużych 20 cm zakładek na dole, ale tym przy oknie tarasowym musiałam sztukować dół. Przy zakupie trzeba liczyć, że skurczy się do 15%.
Ja tam podkurczam nogi i na krzesłach normalnych Nóżki wszystkich mebli mają u mnie przyklejony filc, więc jezdzą po podłodze jak ta lala, bez zgrzytów - a moje dziecko jeździ non stop z krzesłem od stołu do blatu kuchennego
Co do krzeseł przy stole- jak będą dosunięte do stołu to wiadomo, nie będą zajmowały dużo miejsca - tym bardziej jak ma być duży, to da się je dosunąć w pełni - nie będa się siedziskami odpychać Ja chyba przedkładam jednak stół + krzesła nad siedziko. Może z przyzwyczajenia (u moich rodziców tego nie było), może dlatego, że mam otwartą kuchnię i ten stół jest jednoczesnie stolem do salonu, więc łatwiej go przestawić dowolnie