Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

jolanka 20:26, 11 gru 2017

Ja tez wolę jednak krzesła. Zawsze można przestawić, dosunąć jeśli jest taka potrzeba. sama mam kuchnię otwartą, jeszcze trochę w niej brakuje więc z przyjemnością podglądam pomysły
Wyspa jest swietna rzeczą a ile miejsca dużo
makadamia 11:09, 12 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Wraca im potem jak mają koło 17-18 lat. U moich wróciło

Tiaa - ale mnie to już wtedy nie pomoże, bo są na wylocie
makadamia 11:16, 12 gru 2017

Kasia_CS napisał(a)

Co do krzeseł przy stole- jak będą dosunięte do stołu to wiadomo, nie będą zajmowały dużo miejsca - tym bardziej jak ma być duży, to da się je dosunąć w pełni - nie będa się siedziskami odpychać Ja chyba przedkładam jednak stół + krzesła nad siedziko. Może z przyzwyczajenia (u moich rodziców tego nie było), może dlatego, że mam otwartą kuchnię i ten stół jest jednoczesnie stolem do salonu, więc łatwiej go przestawić dowolnie

U nas jest jeszcze odrębna jadalnia, więc ten stół w kuchni to tylko na codzień.
Tak generalnie, to sobie w sumie chwalę wydzieloną kuchnię, tylko jeszcze jakby ciut większa była

jolanka napisał(a)
Ja tez wolę jednak krzesła. Zawsze można przestawić, dosunąć jeśli jest taka potrzeba. sama mam kuchnię otwartą, jeszcze trochę w niej brakuje więc z przyjemnością podglądam pomysły
Wyspa jest swietna rzeczą a ile miejsca dużo

Dla mnie opcja idealna to kuchnia delikatnie odłączona od salonu, ale nie całkiem zamknięta, z wyspą i właśnie takim "breakfast nook". Obok duże pomieszczenie dzienne, łączące funkcję jadalni i salonu. Nawet projekt już znalazłam, na wypadek gdybym niespodziewanie wygrała w totka
makadamia 11:17, 12 gru 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mnie uratowało zrobienie bardzo dużych 20 cm zakładek na dole, ale tym przy oknie tarasowym musiałam sztukować dół. Przy zakupie trzeba liczyć, że skurczy się do 15%.

20 cm to faktycznie duże zakładki. Moje mogłam przedłużyć tylko o 6 cm i jeszcze za krótkie
makadamia 11:18, 12 gru 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Podobają mi się te Twoje inspiracje zacytowane wyżej, ale kompletnie w takiej kuchni nie widzę dzieci, które ni z tego, ni z owego wpadły przelotem przekąsić Małe CONIECO. Tam jest tak sterylnie, ze strach chleb wyciągnąć.

Nie sądzę, żeby moje miały z tym jakikolwiek problem
Margerytka40 11:50, 28 gru 2017

Asiu pozdrawiam poświątecznie i przednoworocznie. Wszystkiego dobrego
Pszczelarnia 13:26, 28 gru 2017

"Podobają mi się te Twoje inspiracje zacytowane wyżej, ale kompletnie w takiej kuchni nie widzę dzieci, które ni z tego, ni z owego wpadły przelotem przekąsić Małe CONIECO. Tam jest tak sterylnie, ze strach chleb wyciągnąć. "

"Nie sądzę, żeby moje miały z tym jakikolwiek problem"

I tak mam dane do myślenia. Tzn. myślę, czy nasze myślenie nie jest ograniczone takimi kliszami właśnie. Bo też tak sobie - jak Gruszka - pomyślałam. Ale pomyślałam też, że znam takie kuchnie "biało - laboratoryjne" i one jak najbardziej "żyją".

Co u Ciebie?
Lulilaj 09:54, 04 sty 2018

Asiu, wszystkiego najlepszego w nowym roku
Spokoju, dobrych ludzi obok i realizacji wszystkich planów, tych remontowych w szczególności
DorKa 08:07, 05 sty 2018

Dla mojej zakręconej projektantki szczególne życzenia Noworoczne
Niech te radości , które dajesz innym wracają do Ciebie z potrójną mocą
Spełnienia wszystkich , nawet tych najbardziej odległych planów .
makadamia 10:40, 05 sty 2018

Dziewczyny,
witam serdecznie w Nowym Roku! Wszystkim (w tym i sobie samej) życzę sił i zapału do zmiany tego, co zmienić koniecznie trzeba, umiejętności akceptacji tego, czego zmienić się nie da, oraz mądrości do rozróżnienia jednego i drugiego.

Pszczelarnia napisał(a)

Co u Ciebie?

Absolutnie nic ciekawego

Lulilaj napisał(a)
Asiu, wszystkiego najlepszego w nowym roku
Spokoju, dobrych ludzi obok i realizacji wszystkich planów, tych remontowych w szczególności

Dziękuję serdecznie

DorKa napisał(a)
Dla mojej zakręconej projektantki szczególne życzenia Noworoczne
Niech te radości , które dajesz innym wracają do Ciebie z potrójną mocą
Spełnienia wszystkich , nawet tych najbardziej odległych planów .

Również dziękuję i pozdrawiam