Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

DorKa 14:44, 22 sty 2018

Asiu udanego urlopu, mimo wszystko..
Wracaj szybko do zdrowia. Wiosna tuż tuż
inka74 15:05, 22 sty 2018

Wypadki chodzą niestety po ludziach. Dużo zdrowia życzę. A gdzie na nartach jeździcie jeśli mogę podpytać?
Gruszka_na_w... 21:33, 22 sty 2018

makadamia napisał(a)
Dziękuję i pozdrawiam wszystkich odwiedzających.
Uprzejmie informuję, że na chwilę znikam z forum, gdyż jadę na urlop. Po urlopie odezwę się, jak się przyzwyczaję do pisania lewą ręką. Jak się nie przyzwyczaję, to się odezwę dopiero jak mi zdejmą gips z prawej ręki.

Normalni ludzie wracają z gipsem z nart, a ja z gipsem wyjeżdżam

Uważaj na nogi!
W zasadzie to dla forum najbardziej cenna jest Twoja głowa. Powinnyśmy pilnować, żebyś na codzień chodziła w kasku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
DorKa 07:42, 23 sty 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Uważaj na nogi!
W zasadzie to dla forum najbardziej cenna jest Twoja głowa. Powinnyśmy pilnować, żebyś na codzień chodziła w kasku.

zgadza się. Choć ręce do przekazania tego co wymyśli głowa też pomocne są
makadamia 15:12, 30 sty 2018

Głowa - mam nadzieję - działa, ale co z tego, skoro nie bardzo mogę napisać, co się w niej kluje, a co dopiero narysować. Dlatego na razie jestem jedynie cichą podczytywaczką
Strasznie upierdliwa ta moja kontuzja:/.

Zainteresowanych uprzejmie informuję, że jeździliśmy na nartach w Ustroniu/Wiśle i z pogodą trafiliśmy bardzo dobrze - akurat zdążyło napadać śniegu i utrzymał się do naszego wyjazdu. Przynajmniej na stokach.

Mam tylko wątpliwość natury ogrodniczej: przed wyjazdem, jak było parę dni zimniejszej pogody, pookrywałam rośliny. A teraz znowu robiło się ciepło i nie wiem czy je z powrotem odkrywać? Przynajmniej częściowo? Co prawda jeszcze cały luty przed nami, ale w razie czego można prykryć znowu.
Tylko takie odkrywanie-zakrywanie to głupiego robota. Nie wiem czy warto...
DorKa 15:26, 30 sty 2018

Cześć Asiu, dobrze ,że jesteś z nami. Mam nadzieję,że ręka się szybko wygoi. W końcu za bardzo Cię potrzebujemy,żeby tak tylko podczytywać .Zdrowiej.
A w kwestii odkrywania/ przykrywania to już niedługo. Do wiosny zostało tylko 49 dni i 8 godzin Miłego dnia
Margerytka40 18:01, 30 sty 2018

Powiem Ci Asiu ,że z tym okrywaniem też mam zawsze problem. Zimy teraz jak nie zimy i głupiejemy i my nie tylko rośliny. Skoro już okryłaś to ja bym teraz jeszcze tych okryć nie zdejmowała a jedynie może w ciągu dnia jak tak ciepło lekko rozchyliła żeby przewietrzyć. Pozdrówka
Gruszka_na_w... 20:21, 30 sty 2018

Asia, a co Ty zakrywasz/odkrywasz?
PS. Cieszę się, że wypoczynek był udany, a stan ilościowy kontuzji nie uległ zmianie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
makadamia 11:09, 31 sty 2018

DorKa napisał(a)
Cześć Asiu, dobrze ,że jesteś z nami. Mam nadzieję,że ręka się szybko wygoi. W końcu za bardzo Cię potrzebujemy,żeby tak tylko podczytywać .Zdrowiej.
A w kwestii odkrywania/ przykrywania to już niedługo. Do wiosny zostało tylko 49 dni i 8 godzin Miłego dnia

To faktycznie inaczej brzmi niż "cały luty przed nami".
makadamia 11:12, 31 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)
Powiem Ci Asiu ,że z tym okrywaniem też mam zawsze problem. Zimy teraz jak nie zimy i głupiejemy i my nie tylko rośliny. Skoro już okryłaś to ja bym teraz jeszcze tych okryć nie zdejmowała a jedynie może w ciągu dnia jak tak ciepło lekko rozchyliła żeby przewietrzyć. Pozdrówka

No właśnie tego chcę uniknąć, bo część roślin poutykałam liśćmi i nie chce mi się w nich grzebać. Ale problem się sam rozwiązał, bo w przyszłym tygodniu prognozują znowu poniżej zera