Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

DorKa 09:59, 21 lut 2018

Zobacz jak się ustawiłaś, nawet porę kontuzji dobrze wybrałaś
Taki klon cisowy fajna rzecz Przydałby po jego prawej stronie bo troszkę pusto tam. Chyba ,ze masz coś tam a nie widzę
DorKa 10:02, 21 lut 2018

makadamia napisał(a)

Heloł!

No właśnie! też się zastanawiałam, jak to jest, że u wszystkich stipa cudna, a u mnie tylko bałagan robi. Jakiś talent specjalny w tym kierunku mam, czy co?
Może dlatego, że wszędzie indziej jest łączona tylko z jedną rośliną: rozchodnikiem, seslerią czy szałwią. I sadzona regularnie.
A ja chciałam busz i cóż.... Mam

Nie straszcie mnie z tą stipą tyle jej zaplanowałam a kolejna pseudo frosted mi nie potrzebna
Ja sadziłam w zeszłymr oku, pokładała się bo malutka była . Chyba dlatego
Kasia_CS 10:02, 21 lut 2018

Ja ze stipą tez mam kłopot-marzy mi się taka stojąca, a u mnie fontanna raczej bym powiedziała

U mnie tez dużo zmian chciałabym wprowadzić, ale wciąż nie potrafię wybrać jednej drogi. Codziennie mam nowy pomysł :/
Kawa 10:07, 21 lut 2018

Asia na pewno nie wiena gleby ani słońca u mnie gleba dobra a i slońca od groma
coś wspólnego mamy ale nei wiem co hehehhe

u Malkulki tak pięknie stoi i powiewa u innych też a u nas lezy heheh
makadamia 10:11, 21 lut 2018

DorKa napisał(a)
Zobacz jak się ustawiłaś, nawet porę kontuzji dobrze wybrałaś
Taki klon cisowy fajna rzecz Przydałby po jego prawej stronie bo troszkę pusto tam. Chyba ,ze masz coś tam a nie widzę

W zeszłym roku pod tym murkiem z dziurkami posadziłam hortensję pnącą, która całą tą budowlę ma zasłonić.

Póki co, pod samym murem rośnie mahonia, która ma robić za zimozielone, a przed nią tawuła anthony waterer, która w zeszłym sezonie bardzo mi się podobała. A przed nią jeszcze jakieś bylinowe zadarniacze.

Także czekać pozostaje. czekać. czekać. czekać.
jak w reklamie tej aplikacji do rezerwowania wizyt lekarskich

makadamia 10:12, 21 lut 2018

Kawa napisał(a)
Asia na pewno nie wiena gleby ani słońca u mnie gleba dobra a i slońca od groma
coś wspólnego mamy ale nei wiem co hehehhe

u Malkulki tak pięknie stoi i powiewa u innych też a u nas lezy heheh

Powiedziałabym tak jak Kasia - że to jakaś podrabiana odmiana, ale o ile dobrze pamiętam, to siewki od Toszki, u której rosły bardzo ładnie
makadamia 10:13, 21 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ja ze stipą tez mam kłopot-marzy mi się taka stojąca, a u mnie fontanna raczej bym powiedziała

U mnie tez dużo zmian chciałabym wprowadzić, ale wciąż nie potrafię wybrać jednej drogi. Codziennie mam nowy pomysł :/

Piąteczka.

Ja mam tak samo z remontem domu, nad którym nieustannie myślę
makadamia 10:16, 21 lut 2018

DorKa napisał(a)

Nie straszcie mnie z tą stipą tyle jej zaplanowałam a kolejna pseudo frosted mi nie potrzebna
Ja sadziłam w zeszłymr oku, pokładała się bo malutka była . Chyba dlatego

Myślisz, że w tym roku będzie lepiej? No nie wiem, nie wiem.
Ci co mają stipę dłużej twierdzą, że ona tylko w pierwszym roku taka ładna. W następnych robi się właśnie taka chabaziowata. Dlatego zapaleńcy co roku wysiewają nasiona od nowa, a stare kępy usuwają.
DorKa 10:16, 21 lut 2018

makadamia napisał(a)

W zeszłym roku pod tym murkiem z dziurkami posadziłam hortensję pnącą, która całą tą budowlę ma zasłonić.

Póki co, pod samym murem rośnie mahonia, która ma robić za zimozielone, a przed nią tawuła anthony waterer, która w zeszłym sezonie bardzo mi się podobała. A przed nią jeszcze jakieś bylinowe zadarniacze.

Także czekać pozostaje. czekać. czekać. czekać.
jak w reklamie tej aplikacji do rezerwowania wizyt lekarskich

a no widzisz, to zdjęcie wiele wyjaśnia Klonów tu nie trzeba

p.s a co to te dziurki ?
Izabela36 10:37, 21 lut 2018

Witaj Asiu,

Stawiam sie w Twoim wewatku
Ty masz bałagan i nieład? Gdzie, no pytam sie gdzie? Masz jakos wszystko w głowie poukładane - jak to ktos wspomniał maz dar widzenia przestrzennego , co mnie cieszy
Widze, że o stipie rozmawiacie...Ja tez ja mam , teraz będzie jej 3 sezon. Ciagle jest ta sama, nie dokupowałam jej, nie wymieniałam. A słyszałam , że tak naprawde jest jednoroczna.
Ja swoja okrywam na zimę agrowłókniną, potem wiosna wyczesuję i jest piekna, końcówki obcinam.Rośnie u mnie w tym kole z piaskowca, wokół perukowca. Miedzy nia rosna nachyłki bordowe.