Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Catalinasdiary 15:21, 12 lip 2018

Czyli, że mamy nieestetyczne ogrody?
Przeglądając niektóre ogordy tu na forum, też są zapędy na takie kamienie z jednym kwiatkiem, więc to chyba jednak do nas idzie.
makadamia napisał(a)
Chyba na zasadzie: każdy słyszy to, co chce usłyszeć.

W Polsce tego trendu nie widać (może dlatego, że u nas nie ma otwartych przedogródków?) ale boję się, żeby nie trafił, bo jest niebezpiecznie blisko ogrodu w stylu estetycznym
eVka 15:25, 12 lip 2018

makadamia napisał(a)
Chyba na zasadzie: każdy słyszy to, co chce usłyszeć.

W Polsce tego trendu nie widać (może dlatego, że u nas nie ma otwartych przedogródków?) ale boję się, żeby nie trafił, bo jest niebezpiecznie blisko ogrodu w stylu estetycznym

Padłam! Zarąbisty opis ogrodu estetycznego eheheh, wogóle ciekawy blog
makadamia 15:25, 12 lip 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Czyli, że mamy nieestetyczne ogrody?
Przeglądając niektóre ogordy tu na forum, też są zapędy na takie kamienie z jednym kwiatkiem, więc to chyba jednak do nas idzie.

Catalino, nie stresuj się
Ten blog miał trochę prześmiewczy charakter i posty trzeba traktować z przymrużeniem oka.

Ps: nie zauważyłam u Ciebie skłonności do trzech rodzajów kostki bauma i kolorowej kory
makadamia 15:26, 12 lip 2018

effka napisał(a)

Padłam! Zarąbisty opis ogrodu estetycznego eheheh, wogóle ciekawy blog

Oto właściwa reakcja
makadamia 15:28, 12 lip 2018

Anda napisał(a)
No nie zycze tego Polakom. Zgroza. Tutaj rozprzestrzenili ten trend niestety sami profesjonalni ogrodnicy na zyczenie klienta o "ogrodek latwy w obsludze"

No niestety, Polacy też lubią "ogrody łatwe w obsłudze", tylko u nas występują w wersji :trawnik + tuje" więc niebezpieczeństwo skopiowania jest wysokie:/
Qulleczka 15:29, 12 lip 2018

Witam Asiu
Nie wiem co to za niedopatrzenie, ale tak się jakoś stało, że mnie tu jeszcze nie było
Ty gościsz u mnie regularnie od miesiąca, a ja się do Ciebie jeszcze nie wpisałam
Zatem melduję się, wrzucam do obserwowanych, a przy okazji posiadania wolniejszego czasu przeczytam wątek od początku

A od ognia, wody, powietrza morowego i ogrodów estetycznych strzeż nas Panie!
makadamia 15:30, 12 lip 2018

Cześć Kuleczko - lepiej późno niż wcale
Catalinasdiary 16:00, 12 lip 2018

To tak sarkastycznie było doskonale rozumiem zamysł i znam osoby które uprawiają ten typ ogródkowania
makadamia napisał(a)

Catalino, nie stresuj się
Ten blog miał trochę prześmiewczy charakter i posty trzeba traktować z przymrużeniem oka.

Ps: nie zauważyłam u Ciebie skłonności do trzech rodzajów kostki bauma i kolorowej kory
makadamia 19:19, 12 lip 2018

Catalinasdiary napisał(a)
To tak sarkastycznie było doskonale rozumiem zamysł i znam osoby które uprawiają ten typ ogródkowania

Ha! Dałam się nabrać
sylwia_slomc... 21:35, 12 lip 2018

malgol napisał(a)
Sylwia,ale ten Twój krzew ma takie prosto do góry rosnące gałązki co bardzo mi odpowiada a w necie wszystkie foty pokazuja takie zwieszające się do dołu jak wierzba płaczaca.A takie juz mniej lubię...jakąs inną odmiane masz?

Nie, myślę, że w necie pokazują nie cięte. Gdybym nie przycięła wiosną to pewnie byłaby dwa razy większa pokładająca sięJa tnę ją na wysokości kolan, może ciut wyżej