Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

sylwia_slomc... 14:46, 12 lip 2018

malgol napisał(a)

Ależ piękny ten krzew! Kupiłąs stacjonarnie czy w necie? Gdyby były takie szczepione to dla mnie idealna roslina pod okap z lawendą w nogach...pasowałyby do siebie?

Ja kupowałam 4 lata temu w necie jako patyczek, dwa sezony zając mi ją do ziemi obcinał przez co patyczków wystaje 6
malgol 14:51, 12 lip 2018

Sylwia,ale ten Twój krzew ma takie prosto do góry rosnące gałązki co bardzo mi odpowiada a w necie wszystkie foty pokazuja takie zwieszające się do dołu jak wierzba płaczaca.A takie juz mniej lubię...jakąs inną odmiane masz?
makadamia 14:51, 12 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja kupowałam 4 lata temu w necie jako patyczek, dwa sezony zając mi ją do ziemi obcinał przez co patyczków wystaje 6

Na innym forum pisali, że ona dość łatwo przemarza i równie łatwo odbija - w sumie zachowuje się bardzie jak bylina, więc i bez zajączka pewnie to samo by było
Johanka77 14:55, 12 lip 2018

ML bym wzięła. Gdzie mieszkasz?
makadamia 14:59, 12 lip 2018

Pod samą Warszawą, płn-wsch.
Wybierasz się do nas?
Johanka77 15:03, 12 lip 2018

makadamia napisał(a)
Pod samą Warszawą, płn-wsch.
Wybierasz się do nas?

Co tydzień
Pracuje pod Warszawą
Napisz mi na priv
Anda 15:08, 12 lip 2018

makadamia napisał(a)

Jakim cudem to się stało, skoro żadne z nich "w iglakach nie robi"?!

Niemiecka nadprecyzyjna interpretacja

Rzucilo nam sie to w oczy zwlaszcza po ostatniej wycieczce w Belgii i Francji, gdzie takie przedogrodki praktycznie nie istnieja.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
makadamia 15:12, 12 lip 2018

Chyba na zasadzie: każdy słyszy to, co chce usłyszeć.

W Polsce tego trendu nie widać (może dlatego, że u nas nie ma otwartych przedogródków?) ale boję się, żeby nie trafił, bo jest niebezpiecznie blisko ogrodu w stylu estetycznym
mrokasia 15:20, 12 lip 2018

makadamia napisał(a)
Chyba na zasadzie: każdy słyszy to, co chce usłyszeć.

W Polsce tego trendu nie widać (może dlatego, że u nas nie ma otwartych przedogródków?) ale boję się, żeby nie trafił, bo jest niebezpiecznie blisko ogrodu w stylu estetycznym

Oł noł!!!
Anda 15:21, 12 lip 2018

No nie zycze tego Polakom. Zgroza. Tutaj rozprzestrzenili ten trend niestety sami profesjonalni ogrodnicy na zyczenie klienta o "ogrodek latwy w obsludze"

http://www.nowadaygarden.com/wp-content/uploads/vorgarten-ideen-mit-kiesideen-zur-vorgartengestaltung-mit-kies-und-split.jpg

http://www.gartenbau-schulte.de/wp-content/uploads/2015/06/Gartenbau_Vorgarten_japanisch_1024.jpg

https://www.jordanearrivetz.com/wp-content/uploads/reihenhaus-vorgarten-mit-kies-gestalten-new-garten-ideen-ist-frisch-konzept-von-vorgarten-mit-kies-of-vorgarten-mit-kies.jpeg

http://www.bridgermtnloghomes.com/wp-content/uploads/2018/05/garten-mit-kies-gestalten-garten-gestalten-mit-kies-bilder-loveer-mit-vorgarten-gestalten-mit-findlingen.jpg
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies