Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

UrsaMaior 15:25, 30 cze 2019

Wysłali Ci? Nigdy nie chcą tego robić.
April 15:37, 30 cze 2019

Wiem, że to jeszcze sporo czasu do spotkania u Izy ale mam prośbę.
Jeżeli któraś z was ma nadmiar hakonechloa macra, to przyjmę każdą ilość.
Potrzebuję jakieś 50 sadzonek, więc muszę uaktywnić wszelkie możliwości. Część uzyskam dzieląc swoje kępy. Część dokupię. Ale to i tak mało.
Tak więc jak komuś zbywa zielonej hakone to się bardzo serdecznie polecam. Mogę odebrać 13-ego u Izy
TAR 16:00, 30 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)
Wysłali Ci? Nigdy nie chcą tego robić.

tak ale przez posrednika, u nich zamawialam a ktos inny wysylal. w zeszla wiosne. Gdzies slyszałam, ze teraz juz wysylaja bezposrednio.
sarenka 16:03, 30 cze 2019

Oswiećcie mnie, te ceny podane tam w plikach są takie jak na miejscu czy wyższe?
UrsaMaior 16:09, 30 cze 2019

TAR napisał(a)

tak ale przez posrednika, u nich zamawialam a ktos inny wysylal. w zeszla wiosne. Gdzies slyszałam, ze teraz juz wysylaja bezposrednio.

W zeszlym sezonie nie chcieli, mimo, że gdzieś na stronie pisali o takiej możliwości. Choć gdyby ktoś hurtową ilość zamawiał to może...detalistami sobie głowy nie zawracają.
TAR 16:36, 30 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)

W zeszlym sezonie nie chcieli, mimo, że gdzieś na stronie pisali o takiej możliwości. Choć gdyby ktoś hurtową ilość zamawiał to może...detalistami sobie głowy nie zawracają.

troche zamowilam ale na pewno nie byla to hurtowa ilosc, jakies 2 kartony wyszly. w tym roku nic nie zamawialam.

Doranma 20:05, 30 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)
Zielone Progi

Jasne! Dziękuję ☺ Sporo mam roślin ich produkcji, ale kupowanych w różnych centrach ogrodniczych. Nie wiedziałam, że można do nich jechać bezpośrednio, przydatna informacja ☺
Toszka 23:29, 30 cze 2019

April napisał(a)
Wiem, że to jeszcze sporo czasu do spotkania u Izy ale mam prośbę.
Jeżeli któraś z was ma nadmiar hakonechloa macra, to przyjmę każdą ilość.
Potrzebuję jakieś 50 sadzonek, więc muszę uaktywnić wszelkie możliwości. Część uzyskam dzieląc swoje kępy. Część dokupię. Ale to i tak mało.
Tak więc jak komuś zbywa zielonej hakone to się bardzo serdecznie polecam. Mogę odebrać 13-ego u Izy

A jak wg ciebie powinna wyglądać sadzonka?
Poppy 23:34, 30 cze 2019

Toszko, moge przy okazji podpytac Cie o kore?
Znalazlam nawet fajna, w okazyjnej cene, pt Kora ozdobna. Ona musi byc przekompostowana, zeby ja mieszac z ziemia? Do sciolkowania juz chyba nie?
Toszka 23:44, 30 cze 2019

Jesli ziemia po przekopaniu może poleżakować ze 3-6 miesięcy to nie musi być przekompostowana. Aczkolwiek bezpieczniej jest uzywać przekompostowaną, bo w procesie kompostowania przeważająca część patogenów jest zabita, szkodniki też, no i nie będzie już kraść roslinom azotu.