Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Poppy 12:24, 01 lip 2019

makadamia napisał(a)

jeżeli masz glinę, to u Kwartecika świetnie rozrastał się taki niski rdest, nie pamiętam odmiany. Wzięłam sadzonkę, ale na moim piasku nie chce przyrastać.

To moze byc persicaria afinis dajeeling red. Bo cieszylam sie, ze mam to samo, co u Kwarteta wygladalo zabojczo w poblizu hamaka
Poppy 12:25, 01 lip 2019

Margerytka40 napisał(a)

Bodziszka Rozanne dzieliłam w maju, nie odnotowałam strat

Jak to zrobilas? szczegoly poprosze, bo wszedzie pisza, ze on dzielenia nie lubi
Poppy 12:27, 01 lip 2019

ladne te przetaczniki. U mnie nie chca rosnac. Tzn sa, na sezon, bo z wyjatkami nielicznym udalo sie przezyc zime na mojej glinie
makadamia 12:42, 01 lip 2019

Poppy napisał(a)

No, zaczynasz miec swoj wlasny busz Zaczyna to wszystko zyc swoim zyciem!

A pergola, fiu fiu, co za awans spoleczny. A czym malowalas?

Jeszcze nie but I'm getting there

malowałam lazurą firmy remners. mam nadzieję, że się sprawdzi
ma taki perłowy połysk, który mi niezbyt odpowiada ale z daleko go nie widać

Poppy napisał(a)

To moze byc persicaria afinis dajeeling red. Bo cieszylam sie, ze mam to samo, co u Kwarteta wygladalo zabojczo w poblizu hamaka

o, bardzo możliwe

Poppy napisał(a)

Jak to zrobilas? szczegoly poprosze, bo wszedzie pisza, ze on dzielenia nie lubi

nie wiedziałam, ale do podobnych wniosków doszłam eksperymentalnie. Może dlatego taki drogi?

Poppy napisał(a)
ladne te przetaczniki. U mnie nie chca rosnac. Tzn sa, na sezon, bo z wyjatkami nielicznym udalo sie przezyc zime na mojej glinie

właśnie przeczytałam u Zoi, że przetacznik siwy gliny bardzo nie lubi
makadamia 12:45, 01 lip 2019

sarenka napisał(a)

Czyli wychodziło jak w sklepach internetowych, a przynajmniej można samemu wybrać.
Ostatnio pytałam o jeżówke stacjonarnie to cena od 14-20 zł a mała była, nic szczególnego z wyglądu ta sadzonka

czyli w zasadzie dwa razy tyle co w zp

kasia1 napisał(a)
to macie doświadczenia jak ja z żurawkami

oj, żurawki są dużo łatwiejsze i bardziej "płodne"

April napisał(a)

PERGOLA to brzmi dumnie

Obyś była posłańcem dobrych wieści

myślę, że się dużo nie pomyliłam.

I tak - w końcu przestałam się za nią wstydzić
Gruszka_na_w... 14:11, 01 lip 2019

Pergola nabrała szlachetności. Kolorystycznie wpasowała się w otoczenie.
Lubię czytać o Twoich eksperymentach z doborem odmian. Wszystko tam jest: stopniowanie napięcia, nagłe zwroty akcji i nieoczekiwane zakończenie.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Toszka 14:20, 01 lip 2019

makadamia napisał(a)

Z rozmowy z Izą wnioskuję, że Toszka przywiezie Ci sadzonki makry na spotkanie. Co zapewne oznacza, że Twój problem zostanie rozwiązany(...)

Najpierw czekałam na określenie się April co dla niej oznacza "sadzonka". I od odpowiedzi uzależniam dalsze ruchy.
No kto brał coś-tam ode mnie to wie, że tego w siateczkę w rękę nie da się wziąć...a ja do Izy kolejką będę jechać...ech
Tak więc muszę wiedzieć co to znaczy Aprilowa sadzonka

edit
przez was zapomniałam pergolę pochwalić...
chwalę pergolę
April 14:35, 01 lip 2019

Toszka napisał(a)

Najpierw czekałam na określenie się April co dla niej oznacza "sadzonka". I od odpowiedzi uzależniam dalsze ruchy.
No kto brał coś-tam ode mnie to wie, że tego w siateczkę w rękę nie da się wziąć...a ja do Izy kolejką będę jechać...ech
Tak więc muszę wiedzieć co to znaczy Aprilowa sadzonka

edit
przez was zapomniałam pergolę pochwalić...
chwalę pergolę

No ja jak zwykle nie załapałam, skacząc po wątkach i czytając z doskoku.
To się nie kłopotaj, jak kolejką. To znaczy, że worków z igłami też ci nie szykować na ten dzień?

Idę na pw, bo się nie dogadamy
tulucy 00:01, 02 lip 2019

April, worki możesz wziąć, bo ja też coś dla Toszki będę pewnie mieć, to kobitę z siatami najwyżej pod dom odstawię (i choć przez płot tego ogrodu podejrzę, jak nam nie pokazuje )
Helen 05:43, 02 lip 2019

Asia, faktycznie busz się u Ciebie zrobił. No i pergola wymiata