Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Anda 15:29, 02 lip 2019

makadamia napisał(a)

Zdobi

Oudolfa oczywiście śledzę, choć chyba Instagram tnie zasięgi, bo rzadko coś od niego widzę. W każdym razie - na tle innych instagramowiczów - jego fotki są zupełnie.... niepozorne. Ot - jakieś kwiatki niezbyt spektakularne

Przetacznikowca tego nie mam i nie planuję mieć. Miałam innego - białego i w końcu wyrzuciłam, bo kępy nie powiększał, za to się strasznie pokładał. Źle wyglądał na tej rabacie.

Aaaa, przypomniałam sobie: w lipcu ma mieć premierę jakiś film o ogrodach Oudolfa - Four Seasons chyba. Ma być pokazywany w wybranych kinach w zachodniej europie. słyszałaś? będziesz miała możliwość zobaczyć?

Heh, jego fotki są pewnie po prostu pstryknięte

W Hamburgu ten film już leciał. Krytyki są dobre. W moim miasteczku pewnie w kinie nie będzie pokazywany, a czy gdzieś w pobliżu nie wiem. Jeśli będę miała możliwość to obejrzę. Poppy pewnie prędzej mogłaby go zobaczyć
http://www.fiveseasonsmovie.com/
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kwartet 18:36, 02 lip 2019

Powstała z martwych się melduje.
Opóżniona jak jasny gwint ale szczerze dziękuję Aprilkowi za gościnę i zobaczenie ogrodu w nowej odsłonie(poprzednio byłam pod koniec sezonu),każdy wypatrzył coś dla siebie .JOlu Gosia nogi odaje i widzę że u ciebie podobny syndróm występuje ,strach się o coś zapytać bo zaraz w bagażniku masz zapakowane.
Hakonki zielonej ukopię.
Asiu altana i ławeczka w nowej odsłonie pięknie wtapia się w ogród.
Muszę się do ciebie wreszcie wybrać, coś czuję że będę tak jak u Izy walić głową w ścianę(ścianę zapewnisz mam nadzieję).
Na spotkanie u Izy sie stawiam, jak ktoś ma ochotę to przed Izą można się przespacerować u mnie.
W ostatnim tygodniu odkryłam że nawadnianie kropelkowe na rabatach udaje że podlewa diała co dziesiąta piętnasta dzi€rka reszta ded,także z obłedem w oczach latam i przestawiam wąż z miejsca na miejsce i kombinuję co tu zrobić dalej.Wiecie jaka u mnie patelnia a ogród defacto radził sobie do tej pory bez podlewania,niestety przestał a dalej nie zapowiadają porządnych deszczy.
UrsaMaior 18:55, 02 lip 2019

Wszelki duch! Gdzieś Ty była kiedy Cię nie było?;D
kwartet 21:53, 02 lip 2019

Dzieciologia stosowana mnie zjadła,zapotrzebowania przed obozowe maści wszelakiej,jeszcze żeby jakieś zielone tam dawali a tu d.. blada i telefonu ciągle zapominam zabrać w tym amoku,dzisiaj to pod kielce młodego musiałam wieżć a wczoraj o północy spod Białegostoku przywoziłam. Przynieś wynieś pozamiataj kurka więcej czasu w roku szkolnym było
UrsaMaior 22:11, 02 lip 2019

To odpoczywaj, bo za parę dni do ZP jedziemy. Gdybyś nie wiedziała;D
Kasia_CS 17:18, 04 lip 2019

makadamia napisał(a)

Jeszcze się upewnię-śmiałek tak pięknie świeci, tak? Kolejna trawka do wypróbowania...ech, zwariować można

makadamia napisał(a)
bodziszek z przetacznikiem bardzo mi się podoba

Bardzo fajne połączenie, ja rozanne nijak nie mogę z niczym fajnie zestawić.. no i podzieliłam go w tym roku na 3 sadzonki! To moja trzecia proba dzielenia go i do tej pory połowę ukatrupialam. Próbowałam dzielić patrząc na rozety i ciachajac nożem w ziemi, niestety że skutkiem śmiertelnym odkrojonej części. Tym razem wykopałam całość i na otwartym korzeniu operowalam wydaje się, że przeżyło 3 pacjentów. Mój jest z półcieniu i ma dużo mniej kwiatów, w sumie nie próbowałam nawet go w bardziej słonecznym miejscu, może to błąd

Asiu, zacnie pergola w nowym wdzianku wygląda baaardzo mi się podoba
makadamia 09:45, 05 lip 2019

Kasia_CS napisał(a)

Jeszcze się upewnię-śmiałek tak pięknie świeci, tak? Kolejna trawka do wypróbowania...ech, zwariować można

Bardzo fajne połączenie, ja rozanne nijak nie mogę z niczym fajnie zestawić.. no i podzieliłam go w tym roku na 3 sadzonki! To moja trzecia proba dzielenia go i do tej pory połowę ukatrupialam. Próbowałam dzielić patrząc na rozety i ciachajac nożem w ziemi, niestety że skutkiem śmiertelnym odkrojonej części. Tym razem wykopałam całość i na otwartym korzeniu operowalam wydaje się, że przeżyło 3 pacjentów. Mój jest z półcieniu i ma dużo mniej kwiatów, w sumie nie próbowałam nawet go w bardziej słonecznym miejscu, może to błąd

Asiu, zacnie pergola w nowym wdzianku wygląda baaardzo mi się podoba

Za pergolę dziękuję
Z rozmnażaniem rozenka masz podobne doświadczenia jak ja. myślę, że trzeba go wypróbowywać w różnych miejscach i kombinacjach. Mnie się wydaje, że on jest bardzo "plastyczny" i dobrze rośnie w tłoku. Wręcz lubi, jak może się wspinać na inne rośliny i z nimi mieszać. A np.: jukki, lawendy, rozchodniki lubią mieć dookoła siebie wolną przestrzeń.

Ta świecąca trawka to śmiałek. To moja druga próba z nim - pierwsza była nieudana. Dziewczyny dobrze mówiły, że on dobrze wygląda w dużych grupach, bo ma bardzo ażurowe kwiatostany i pojedynczo ich w ogóle nie widać. U mnie rosną trzy sadzonki i mam nadzieję, że w przyszłym roku zmężnieją
makadamia 09:47, 05 lip 2019

kwartet napisał(a)
Dzieciologia stosowana mnie zjadła,zapotrzebowania przed obozowe maści wszelakiej,jeszcze żeby jakieś zielone tam dawali a tu d.. blada i telefonu ciągle zapominam zabrać w tym amoku,dzisiaj to pod kielce młodego musiałam wieżć a wczoraj o północy spod Białegostoku przywoziłam. Przynieś wynieś pozamiataj kurka więcej czasu w roku szkolnym było

A niby masz już duże dzieciaki, co?

UrsaMaior napisał(a)
To odpoczywaj, bo za parę dni do ZP jedziemy. Gdybyś nie wiedziała;D

makadamia 09:48, 05 lip 2019

kwartet napisał(a)
Powstała z martwych się melduje.

W ostatnim tygodniu odkryłam że nawadnianie kropelkowe na rabatach udaje że podlewa diała co dziesiąta piętnasta dzi€rka reszta ded,także z obłedem w oczach latam i przestawiam wąż z miejsca na miejsce i kombinuję co tu zrobić dalej.Wiecie jaka u mnie patelnia a ogród defacto radził sobie do tej pory bez podlewania,niestety przestał a dalej nie zapowiadają porządnych deszczy.

Witamy

Co się robi z takimi zapchanymi liniami? Przedmuchuje jakoś automatycznie, czy pojedynczo wykałaczką dziurkuje?
makadamia 09:53, 05 lip 2019

Anda napisał(a)

Heh, jego fotki są pewnie po prostu pstryknięte

W Hamburgu ten film już leciał. Krytyki są dobre. W moim miasteczku pewnie w kinie nie będzie pokazywany, a czy gdzieś w pobliżu nie wiem. Jeśli będę miała możliwość to obejrzę. Poppy pewnie prędzej mogłaby go zobaczyć
http://www.fiveseasonsmovie.com/

To swoją drogą, ale on w ogóle nie pokazuje swoich pięknych ogrodów, tylko jakieś pojedyncze kwiatki

Film podobno na jakiejś platformie jest dostępny, ale nazwy nie kojarzę.