Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 10:38, 07 maj 2018

Makusia napisał(a)
Kocimiętka istotnie jakaś przypakowana Ale kocimiętka chyba tak ma- ja swoją mimo ekskomuniki nadal znajduję wszędzie w obrębie 20 metrów
Ale masz czochów od groma!

Mówisz, ze jeszcze się z kocimiętką poprztykamy ? Czosnkow niby nie na super dużo, bo miałam nadzieję, ze na wyprzedażach dokupię, a tu nie było wcale.. Ale o tyle jestem zaskoczona, ze z niektórych cebul z kępy wyszło po kilka łepków czosnkow
Anda 10:52, 07 maj 2018

Kocimietka to fakt, potrafi byc upierdliwa. U mnie ta niska odmiana sie sieje bardzo, a wysoka eksmitowalam na nowa laczke
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
DorKa 11:08, 07 maj 2018

Anda napisał(a)
Kocimietka to fakt, potrafi byc upierdliwa. U mnie ta niska odmiana sie sieje bardzo, a wysoka eksmitowalam na nowa laczke

pamiętam ,że proponowałaś mi suberbe. Wszędzie jej szukałam i jest szałwia
Anda 11:15, 07 maj 2018

Dorka, szalwia sie przynajmniej tak mocno nie sieje Tez jest sliczna, tylko pozniej ja widac wiosna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 11:16, 07 maj 2018

Ja tam jestem fanką szałwii
Kokesz 12:14, 07 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)

No właśnie na szpaka mi nie wygląda, jest też nieco większy i pękaty, moze kiedyś uda mi się go z aparatem przydybać. No właśnie dzdzownice cieszą, ale wolałabym, żeby zostały w mojej ziemi

Przywiozłam ostatnio od rodzinki ze wsi cały worek dżdżownic
Mieszkają w kompostowniku
Nic ich tam na szczęście nie wyjada
Kasia_CS 15:47, 07 maj 2018

Anda napisał(a)

Na razie się lubimy, fakt - sieje się, ale ja z kolei się jeszcze tym nie przejmuje mocno - nie muszę mieć tak super hiper wypielone - tzn nie mam ciśnienia na taki ideał
Kasia_CS 15:50, 07 maj 2018

DorKa napisał(a)

pamiętam ,że proponowałaś mi suberbe. Wszędzie jej szukałam i jest szałwia

Anda napisał(a)
Dorka, szalwia sie przynajmniej tak mocno nie sieje Tez jest sliczna, tylko pozniej ja widac wiosna

mrokasia napisał(a)
Ja tam jestem fanką szałwii

Ja też bardzo szałwię lubię - ona też mi się sieje i siewek mam kilkanaście w różnistych miejscach - ale to mikry wysiew w porównaniu do kocimiętki - ale i szałwię przycinam regularnie przy przekwitaniu, więc ma mniejsze szanse.
Kasia_CS 15:52, 07 maj 2018

Kokesz napisał(a)

Przywiozłam ostatnio od rodzinki ze wsi cały worek dżdżownic
Mieszkają w kompostowniku
Nic ich tam na szczęście nie wyjada

Haha, jakie pamiątki z wyjazdu rodzinnego ciekawe sobie załatwiłaś U mnie kompostownika niestety brak, czasem od mamy przywoziłam kompost i tam dzdzowniczki były, a jakże ale caluteńki rozparcelowała jesienią i źródełko się wyczerpało
Kasia_CS 16:35, 07 maj 2018

Miałam pokazać moje hosty

Mini wariatka już z kwiatostanem

Praying hands wyciąga już rączki

Babkolistna pachnąca słodko o białych kwiatach

Same jasne u mnie

Ta ciut przełamuje kolorystykę