Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 14:52, 12 maj 2018

_Martini_ napisał(a)
Ty pokazujesz rodki, a ja sobie mlaskam na hostę Tylko nie mów, że to guacamole.

No jest to prawdopodobne, bo ja się już gubię muszę zrobić fotę z bliska i porownać z jakimś pewniakiem guacamolowym ta widoczna przy lewym rodku to Fire island, a ta z prawej moze byc guacamole.
BKosimkArt 14:55, 12 maj 2018

Toszka napisał(a)

Zdaje się, że to hosta NN pieszczotliwie nazywana przez nas "wyjęczaną", bo mój eM nie odpuszczał i za trzecim razem skutecznie wyjęczał w pewnej szkółce. W efekcie hosta była wykopana z pokazowego ogródka...Pani chyba już wolała wykopać, aby eM więcej nie nachodził jej i nie jęczał o tą hostę - ot, taka to historia owej "wyjęczanej" hosty

Kasiu, ten rodek po lewej rozpaczliwie błaga o 2-4 kubły wody.

Hehe niezła nazwa dla hosty
Kasia_CS 15:00, 12 maj 2018

BKosimkArt napisał(a)
Świetnie Kasiu wygląda rabata z czosnkami... u mnie "krzyśki" jeszcze zamknięte...
Eech tego deszczu naprawdę potrzeba..

Krzyśki z tej strony rabaty są na mega patelni, a reszta raczej pozamykana jeszcze.

Coś słyszałam, ze od poniedziałku może deszcze jakies się zaczną.. ja nie mam żadnej studni, tylko normalnie z kranu (placimy i za wodę i za ścieki, mimo, ze to kran na ogród).. czyżby grozilo mi bankructwo za rachunek za wodę ?
Kasia_CS 15:04, 12 maj 2018

Toszka napisał(a)

Zdaje się, że to hosta NN pieszczotliwie nazywana przez nas "wyjęczaną", bo mój eM nie odpuszczał i za trzecim razem skutecznie wyjęczał w pewnej szkółce. W efekcie hosta była wykopana z pokazowego ogródka...Pani chyba już wolała wykopać, aby eM więcej nie nachodził jej i nie jęczał o tą hostę - ot, taka to historia owej "wyjęczanej" hosty

Kasiu, ten rodek po lewej rozpaczliwie błaga o 2-4 kubły wody.

Ha! Przypomniałam sobie, ze faktycznie mi tą historię opowiadałaś

Kochana, z tym rodkiem to mam kłopot, bo ile mu wody nie lałam w zeszłym roku, to on taki sam "klapek" ciągle był..poprosze eMa żeby dzis położył pod nim wąż i sobie ciurkał delikatnie jakiś czas pod nim wieczorem.
_Martini_ 15:21, 12 maj 2018

Toszka, "wyjęczana" hosta, ech, takiej nie znajdę w żadnym ogrodniczym nawet w necie Niezła historia. A mowią, że to kobiety wiercą dziurę w brzuchu
Toszka 15:30, 12 maj 2018

A to nie jest własnie ta hosta? ona mniejsza od Fire Island
BKosimkArt 15:32, 12 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)

Krzyśki z tej strony rabaty są na mega patelni, a reszta raczej pozamykana jeszcze.

Coś słyszałam, ze od poniedziałku może deszcze jakies się zaczną.. ja nie mam żadnej studni, tylko normalnie z kranu (placimy i za wodę i za ścieki, mimo, ze to kran na ogród).. czyżby grozilo mi bankructwo za rachunek za wodę ?

No ja też mam kran zewnętrzny, woda z deszczówki dawno sie skończyła, zresztą i tak wykorzystujemy ją na warzywa.
Ale masz dwa liczniki?? Bo ja mam na ogród oddzielny i za to nie płacę ze ściekami...
JoannaDe 15:45, 12 maj 2018

U mnie tez sahara, w studni pusto.

Wczoraj już lałam z wodociągu bo mi brakło na cisy i zraszanie choin.

Tez bankructwo jak nic jak deszcz nie spadnie
Kasia_CS 17:54, 12 maj 2018

BKosimkArt napisał(a)

No ja też mam kran zewnętrzny, woda z deszczówki dawno sie skończyła, zresztą i tak wykorzystujemy ją na warzywa.
Ale masz dwa liczniki?? Bo ja mam na ogród oddzielny i za to nie płacę ze ściekami...

no niestety licznik jest jeden, a przecież za ścieki płaci się tyle samo co za samą wodę, więc bulę.. o studni mogę pomarzyć.. Ale! Ostatnio u rodziców eM chce pompę ze studni odpalic, a tu nie leci.. idzie sprawdzić, czy się pompa nie zepsuła, a tu sahara w studni.. tyle, ze oprócz tego, ze sucho (a studnia głęboka), to niedaleko budowa metra i pewnie oni ściągają z całej okolicy..
Kasia_CS 17:57, 12 maj 2018

Toszka napisał(a)
A to nie jest własnie ta hosta? ona mniejsza od Fire Island

Kurcze, nie wiem bo ostatnio jedną taką dzieliłam i od Fire mniejsza nie była. Jak już będę miała możliwość, to cyknę jakieś zbliżenia i postaram się je wreszcie nazwać.. a myślałam, ze będę pamiętać..