Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Figielka 23:20, 08 maj 2018

Chyba wyczuwam je na odległość , chce żywopłot z grabu i tak sobie podglądam różne wersje tego drzewa.
paulina_ns 07:39, 09 maj 2018

Kasiu, musisz zaobserwować tą " podejrzaną panienke ", czy będzie i jak będzie kwitła, mi ona trochę na heuflerianę wygląda, jesienna jest taka soczyście zielona. A nie kwitła Ci już ona czasem? Heufleriana kwitnie wczesną wiosną.

Ogólne widoczki śliczne mam takiego samego Orlika i też coś u mnie marnie w tym sezonie, może pogoda upalna mu nie sprzyja.
Wiolka5_7 07:41, 09 maj 2018

To na pewno jakiś chwast, bo sesleria jeszcze nie kwitnie i poza tym to ma inne kłosy
DorKa 07:57, 09 maj 2018

Jaki szał kolorów u Ciebie Ilość pąków na róży zadziwiająca. W takiej chwili żałuję,że nie mam róż
Kasia patrzę na Twoje orliki i one takie pełniejsze od moich. Mam je pierwszy raz i się nie znam. Są różne ?
DorKa 07:59, 09 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
To na pewno jakiś chwast, bo sesleria jeszcze nie kwitnie i poza tym to ma inne kłosy

nie poznałam Cię Ogród na awatarku już tak
Wiolka5_7 08:38, 09 maj 2018

DorKa napisał(a)

nie poznałam Cię Ogród na awatarku już tak

Annak 09:34, 09 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Sesleriowo szałwiowa - bardzo fajne poduszki już szałwia stworzyła, ale muszę dosadzić seslerię i nieco zaburzyć ten ład, bo za równo coś ...

I czosneczki na deserro

Bardzo podoba mi się ten łan czosnkowy, ale zastanawiam się, co robisz jak czosnki przekwitną, bo przecież one są na brzegu rabaty? Co z tymi zasychającymi liśćmi, których od razu wycinać się nie powinno?
kasja83 09:37, 09 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)

Cudne orliki z bliska, z daleka są mizerne

I czosneczki na deserro

Oriliki jak broszki...przepiękne. Klimaty czosnkowe też bardzo lubię...u mnie również zaczęły szaleć-fajny to czas.
Kasia_CS 10:23, 09 maj 2018

Figielka napisał(a)
Chyba wyczuwam je na odległość , chce żywopłot z grabu i tak sobie podglądam różne wersje tego drzewa.

Haha, szósty zmysła - muszę zajrzeć do Ciebie póki wątek krótki, bo się zaraz rozszalejesz i się nie da nadrobić Na razie widziałam cudne umiejscowienie domu nad jeziorem - bomba!
Kasia_CS 10:30, 09 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Kasiu, musisz zaobserwować tą " podejrzaną panienke ", czy będzie i jak będzie kwitła, mi ona trochę na heuflerianę wygląda, jesienna jest taka soczyście zielona. A nie kwitła Ci już ona czasem? Heufleriana kwitnie wczesną wiosną.

Ogólne widoczki śliczne mam takiego samego Orlika i też coś u mnie marnie w tym sezonie, może pogoda upalna mu nie sprzyja.

Eee, heufleriana zupełnie inne ma kotki, to mi na chwasta jednak wygląda.. ale w zeszłym roku wydawało mi się, że wszystkie kwitły tak samo, a jak na złość nie mogę znaleźć ani jednego zdjęcia seslerii.. jakoś wybiórczo te fotki porobiłam albo ślepa jestem.

Dziękuję A orlików chcę więcej - i nie tylko pełnych