Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

mirkaka 15:14, 09 maj 2018

Łany czosnków śliczne, a ja w tym roku posadziłam czosnki przy róży Rapsody żeby kwitły razem, ale w tym roku terminy kwitnięcia się rozjechały. Czosnki już prawie a róża jeszcze w polu
Kasiu, orliki cudne, nie łapią u Ciebie mączniaka?
Anitka 21:00, 10 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)

Anitko - bardzo prawdopodobne, że w jesiennym rzucie tam dosadzę czosnki Purple sensation - na razie tam tylko szczypiorki główkowatych są, 3 róże Lavender ice, ale wiaodmo, że na nie to trzeba poczekać W samej kocimiętce rosną 3 sztuki gladiatorów, ale mizerne jakieś wyszły Purple sensation faktycznie by tak pięknie się wkomponowały.

'Gladiatory' znacznie wyższe rosną, są znacznie jaśniejsze i później zakwitają. 'Purple Sensation' mnie zahipnotyzowały Bardziej będą komponowały si,ę z kocimiętką i maja mniejsze liści, znacznie łatwiej je zamaskować.
Kasia_CS 17:06, 11 maj 2018

jolanka napisał(a)
Mój LO też ma cały czas skoczka Nie mogę go wytłuc. Ale kwitnie dobrze

Teraz na razie skoczka tfu tfu brak, może się uda uniknąc-bo rok temu to pół krzaka wręcz wycięlam, taki bidok sie zrobił.. a teraz pięknie zapączkowana i liczę na to, że zobaczę ten spektakl w całości.
Kasia_CS 17:38, 11 maj 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Moja LO w zeszłym roku była maleńka i kwitła jednym kwiatem, a to dlatego, że marną sadzonkę kupiłam. Kładłam się na ziemi żeby ją powąchać i obejrzeć z bliska i jak dla mnie cudo. Teraz czekam i przebieram nogami z niecierpliwością.

Mnie dziś mąż wysłał zdjecie LO i póki co nie kwitnie, ledwo jeden pączek pęknięty. Zresztą peonie też jeszcze czekają
Kasia_CS 17:40, 11 maj 2018

mirkaka napisał(a)
Łany czosnków śliczne, a ja w tym roku posadziłam czosnki przy róży Rapsody żeby kwitły razem, ale w tym roku terminy kwitnięcia się rozjechały. Czosnki już prawie a róża jeszcze w polu
Kasiu, orliki cudne, nie łapią u Ciebie mączniaka?

Mirko, w zeszłym roku dopiero posadzilam i szczerze mówiąc nie pamiętam, czy coś go dopadlo tego deszczowego lata.. teraz z kolei sucho, to chyba bezpieczny
Kasia_CS 17:42, 11 maj 2018

Anitka napisał(a)

'Gladiatory' znacznie wyższe rosną, są znacznie jaśniejsze i później zakwitają. 'Purple Sensation' mnie zahipnotyzowały Bardziej będą komponowały si,ę z kocimiętką i maja mniejsze liści, znacznie łatwiej je zamaskować.

Jak sie uda dostać jesienią jakąś solidną porcję cebulek, to zrobię próbę w tym miejscu, bo bardzo dobra sugestia
inka74 18:44, 11 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Jack A.Sand - chętnie przed nim posadziłabym azalię japońską, ale nie bardzo potrafię dobrać kolor, zeby ladnie się zgrały, nie było zbyt nudno, a jednocześnie fajnie byłoby nie zrobić wioski (najwygodniej byloby kupić białą azalię, np. wspominaną przez Toszkę Adonis, która nawet czasem kwitnienia się różni )

Muszę tą odmianę upolować. Bardzo mi się podoba.
A jak tam arbuzek - szaleje?
_Martini_ 21:41, 11 maj 2018

Pozwól się wysiać orlikom, za rok będziesz miała busz Ja zbierałam nasiona, żeby zrobić kontrolowany wysiew, ale i tak wysiały się w różnych miejscach.
Też bym zaburzyła trochę ten ład na sesleriowej
tulucy 07:02, 12 maj 2018

Kasiu można zawsze posadzić różę z powojnikiem, to przecież zgrany duet

Kasia_CS 07:44, 12 maj 2018

inka74 napisał(a)
Muszę tą odmianę upolować. Bardzo mi się podoba.
A jak tam arbuzek - szaleje?

No jest zjawiskowa-swoją kupowałam w pgrze na brodnie jakby coś Arbuzik nadal ruchliwy, ale chyba się nie spieszy-do terminu 2tygodnie, chyba, ze będą chcieli mi poród wywoływać