Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

asiak 19:25, 15 paź 2016

A jaki będzie kolorek, wiesz?
Anda 19:27, 15 paź 2016

Kolorki jeszcze masz bardzo żywe w ogrodzie New Dawn śliczna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 21:30, 15 paź 2016

Wiem wiem Asiu, bo to jedna z pierwszych roślin u to taka jakby purpura, bo czystą czerwienią jednak nie jest jak mi się wydawało

Ewa hihi tych kolorow to więcej w sumie już nie mam, więc muszę cieszyć się tymi resztkami ze zdwojona siłą
Zagajanka 23:44, 15 paź 2016

Kasia_CS napisał(a)
Udalo się wreszcie zamówić, jeejeje! Ale rzutem na taśmę cos jeszcze dorzucilam i wyszla taka lista:
Johann Wolfgang v. Goethe Rose
Stephanie Baronin zu Guttenberg
Ascot
Munstead Wood
William Shakespeare 2000
Queen of Sweden

Dobry wybor
A juz wymyslilas jak je skomponujesz?
Kasia_CS 08:39, 16 paź 2016

Hej Janka, liczę na to, ze połączenie bedzie udane

Mam wstępnie jakiś plan na nie, choc Stefanie i goethe wpadły do koszyka nieplanowane, tak zupełne "przypadkiem" tam trafily muszę sprawdzić ile realnie miejsca mi zajmą. W każdym razie wszystkie mają bycns jednej rozance, centralnie Queen of Sweden. Nie wiem czy przed nia nie dac Stefanie o ile tam jeszcze wejdzie. Ale dalaby nizsze pietro o podobnych trochę kwiatach o ile dobrze mi się wydaje.
Kasia_CS 10:56, 16 paź 2016

A w ogóle to dziś przeszłam samą siebie...

Budzę się jakos ok. 6:30 i sobie myślę: Kurde co jest?! Budzik mi nie zadzwonił do pracy, wrr... sprawdzam w tel czy przypadkiem nie odznaczylam dzwonienia. No ale nie, wszystko jak nalezy... No dobra, to wstaje, szybko się szykuje do pracy, ubieram, maluje. Godz 7:10 idę przeniesc synka do eMa, bo słyszę, że się obudził i mowię mu, zeby pamietal, ze dzis na pobranie krwi go ma zabrac... On pyta jaki dziś dzien, to mowię, ze poniedzialek przeciez. Ide do drzwi już, buty na nogi... A tu nagle eM krzyczy z sypialni: Kot, ale dziś niedziela!

Ja w konsternacje wpadlam, mysle mysle... kurde, no faktycznie! A jeszcze tak sobie pomyslalam - kurde, ale eM ma dobrze, szczesliwy taki, ze nawet nie przejmuje się jaki dzien tygodnia mamy

No tego jeszcze nie grali
Kasya 14:26, 16 paź 2016

Kasia_CS napisał(a)
A w ogóle to dziś przeszłam samą siebie...

Budzę się jakos ok. 6:30 i sobie myślę: Kurde co jest?! Budzik mi nie zadzwonił do pracy, wrr... sprawdzam w tel czy przypadkiem nie odznaczylam dzwonienia. No ale nie, wszystko jak nalezy... No dobra, to wstaje, szybko się szykuje do pracy, ubieram, maluje. Godz 7:10 idę przeniesc synka do eMa, bo słyszę, że się obudził i mowię mu, zeby pamietal, ze dzis na pobranie krwi go ma zabrac... On pyta jaki dziś dzien, to mowię, ze poniedzialek przeciez. Ide do drzwi już, buty na nogi... A tu nagle eM krzyczy z sypialni: Kot, ale dziś niedziela!

Ja w konsternacje wpadlam, mysle mysle... kurde, no faktycznie! A jeszcze tak sobie pomyslalam - kurde, ale eM ma dobrze, szczesliwy taki, ze nawet nie przejmuje się jaki dzien tygodnia mamy

No tego jeszcze nie grali

no niezle...ciekawe kiedy bys sie zorientowala gdyby ci nie powiedzial
Kasia_CS 14:34, 16 paź 2016

Chyba dopiero na przystanku, gdzie tych wszystkich ludzi wywialo

A przed chwilą postanowilam uporac się z odętką wirginijska, bo mnie zawiodla swoim wyglądem. Poza tym zauważyłam jakiś czas temu, ze puszcza kłącza, ale zignorowalam.

Myślałam, ze się zaplacze! Tyle tego g..na popuszczala, że nawet metr dalej siegaly! Przekopalam pol rabaty, mam nadzieję, ze innym roślinom nie zaszkodziłam... ale wiosna obawiam się, że jeszcze da o sobie znać. I wtedy chyba totalnie wszystko poprzesadzam, bo bez rozkopywania całości sie nie obejdzie..kłącze na kłączu..
Kasya 14:39, 16 paź 2016

tak ?? az tak daleko idzie ? hmm...myslalam ze kępy tworzy
Kasia_CS 14:50, 16 paź 2016

I żeby bylo smieszniej to tylko rozowa, biala w miare w ryzach się trzymała