Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasya 14:51, 16 paź 2016

Kasia_CS napisał(a)
I żeby bylo smieszniej to tylko rozowa, biala w miare w ryzach się trzymała

a gleboko ma klącza ?
Anda 15:59, 16 paź 2016

Kasia_CS napisał(a)
I żeby bylo smieszniej to tylko rozowa, biala w miare w ryzach się trzymała

O cho..era, a ja właśnie mam różową
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 21:26, 16 paź 2016

Kasya napisał(a)

a gleboko ma klącza ?

Tak z 10cm, część chyba nawet znajdowalam głębiej. Ale tak tuz pod powierzchnią ziemi tez.

Anda napisał(a)

O cho..era, a ja właśnie mam różową

Wiesz co, ja nie wiem dlaczego taka różnica. Może dlatego, ze mi wichura w tej rozowej zlamala główny pęd? Co prawda po wyprostowaniu go normalnie mi zakwitla itd, ale moze w ramach przetrwania chciała się rozlogami puscic...?
Zagajanka 22:42, 16 paź 2016

Kasia_CS napisał(a)
Hej Janka, liczę na to, ze połączenie bedzie udane

Mam wstępnie jakiś plan na nie, choc Stefanie i goethe wpadły do koszyka nieplanowane, tak zupełne "przypadkiem" tam trafily muszę sprawdzić ile realnie miejsca mi zajmą. W każdym razie wszystkie mają bycns jednej rozance, centralnie Queen of Sweden. Nie wiem czy przed nia nie dac Stefanie o ile tam jeszcze wejdzie. Ale dalaby nizsze pietro o podobnych trochę kwiatach o ile dobrze mi się wydaje.

Połączenie musi być udane, bo kolorystyka pasująca, pytanie, ile masz miejsca, by te wszystkie róze wcisnąc?

Z Twojego porannego niedzielnego wstawania do pracy się uśmiałam, ja niestety dzisiaj zostałam obudzona o 6:05 wrzaskiem potomka, że maskotka mu się zgubiła gdzieś w łóżku, a kiedy mu ją znalazłam, powiedział, ze miał takie dwie i szuka drugiej (a na pewo nie miał) i weź człowieku śpiący bądź miły dla malkontenta w tym momencie i go uspokój.
Mary 18:11, 23 paź 2016

Mazan napisał(a)
Kasiu, czytam, że robisz jesienne opryski. To lepiej i z pożytkiem dla kwasolubów będzie jeśli zamiast OW zastosujesz HT z dodatkiem siarczanu magnezu 0,5%, czyli 50g/1l wody lub 1 litr HT. W ten sposób możesz ograniczyć jesienno - zimowe infekcje.

Pozdrawiam

Kasiu.
Mam nadzieję, że nie pogniewasz się za pytanie do Mazana u Ciebie. Chciałam zastosować powyższy przepis i coś mi się nie zgadza.

Mazan.
Czy w przepisie powyżej nie powinno być 5g/1l? 0,5% to chyba 0,5g na 100ml.
Kasia_CS 19:13, 23 paź 2016

Zagajanka napisał(a)

Połączenie musi być udane, bo kolorystyka pasująca, pytanie, ile masz miejsca, by te wszystkie róze wcisnąc?

Z Twojego porannego niedzielnego wstawania do pracy się uśmiałam, ja niestety dzisiaj zostałam obudzona o 6:05 wrzaskiem potomka, że maskotka mu się zgubiła gdzieś w łóżku, a kiedy mu ją znalazłam, powiedział, ze miał takie dwie i szuka drugiej (a na pewo nie miał) i weź człowieku śpiący bądź miły dla malkontenta w tym momencie i go uspokój.

No z tym miejscem tak się zastanawiam, ale chcę jakoś to upchnąć, potem najwyżej się kostkę na obrzeżu przesunie

Oj dzieci są nieobliczalne Ile ma Twoje maleństwo?
Kasia_CS 19:15, 23 paź 2016

MariBere napisał(a)

Kasiu.
Mam nadzieję, że nie pogniewasz się za pytanie do Mazana u Ciebie. Chciałam zastosować powyższy przepis i coś mi się nie zgadza.

Mazan.
Czy w przepisie powyżej nie powinno być 5g/1l? 0,5% to chyba 0,5g na 100ml.

Marysiu, nie mam nic przeciwko, w razie czego odezwiemy się jeszcze w herbicydach, bo wszystkich wątków Mazan pewnie nie śledzi Ale w sumie tak jak piszesz powinno być poprawnie.

anbu 19:16, 23 paź 2016

Kasia_CS napisał(a)
A w ogóle to dziś przeszłam samą siebie...

Budzę się jakos ok. 6:30 i sobie myślę: Kurde co jest?! Budzik mi nie zadzwonił do pracy, wrr... sprawdzam w tel czy przypadkiem nie odznaczylam dzwonienia. No ale nie, wszystko jak nalezy... No dobra, to wstaje, szybko się szykuje do pracy, ubieram, maluje. Godz 7:10 idę przeniesc synka do eMa, bo słyszę, że się obudził i mowię mu, zeby pamietal, ze dzis na pobranie krwi go ma zabrac... On pyta jaki dziś dzien, to mowię, ze poniedzialek przeciez. Ide do drzwi już, buty na nogi... A tu nagle eM krzyczy z sypialni: Kot, ale dziś niedziela!

Ja w konsternacje wpadlam, mysle mysle... kurde, no faktycznie! A jeszcze tak sobie pomyslalam - kurde, ale eM ma dobrze, szczesliwy taki, ze nawet nie przejmuje się jaki dzien tygodnia mamy

No tego jeszcze nie grali

Kasiu normalnie turlam się ze śmiechu :-*
Anda 19:18, 23 paź 2016

Kasia_CS napisał(a)

Wiesz co, ja nie wiem dlaczego taka różnica. Może dlatego, ze mi wichura w tej rozowej zlamala główny pęd? Co prawda po wyprostowaniu go normalnie mi zakwitla itd, ale moze w ramach przetrwania chciała się rozlogami puscic...?

W ramach wysadzania krzewuszki wzięłam się od razu za ograniczenie tej mojej różowej odętki. Kłącza rzeczywiscie miała konkretne. Muszę ją mieć na oku
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 19:21, 23 paź 2016

A ja dzisiaj kolejną partię cebulowych wsadzilam (ok 70)... nie mam pojęcia jak dziewczyny sadzą po 500-1000 sztuk, nie ogarniam Moze dlatego tak mi to idzie po grudzie, ze za duzo przy nich kombinuję, a tu nie trzeba się cackać zapewne część dałam prosto do gruntu, część do donic. Jeszcze muszę dokupić jakiej jasne tulipanki - albo jasnorozowe albo białe - w kazdym razie coś do queen of the night chcę dopasować. Ale czekam jeszcze z tym na jakieś wyprzedaże.

Przy okazji przekopałam z mączką bazaltową rabatę pod oczekiwane róże, jak przyjdą to jeszcze dorzucę obornik do dołków i ziemię do róż. Mam nadzieję, że przeżyją pierwszą zimę