Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 23:02, 15 maj 2019

mar_za napisał(a)
Kasia
bardzo dużo podobieństw u Ciebie z moim ogrodem odnajduję. I bloki i bez, i bluszcz na białych panelach ogrodzeniowych Sympatia naturalna się wyzwala

W końcu niedaleko mieszkamy, nawet widoki mamy zbliżone, hihi
Kasia_CS 23:06, 15 maj 2019

Lulilaj napisał(a)

Woow

Dzięki za uznanie

anbu napisał(a)
Kasiu czytałam u Marysi, że polujesz na świecznicę White pearl. Też szukam dorodnej sadzonki Jakbyś miała namiary proszę na PW

Aniu, jak gdzies coś trafię, to będę pisać Na razie kupiłam maleństwo ledwo podzielone..

BKosimkArt napisał(a)
Kasiu piękna azalia, cudnie już kwitnie, u mnie pąki jeszcze zwarte zimno jest to stanęła w miejscu...

Basiu, dłużej się nią nacieszysz za to Moja ma obecnie zwieszone kwiaty, mam nadzieję, że wstaną jak tylko skończą się dszcze
Kasia_CS 23:37, 15 maj 2019

inka74 napisał(a)
mnie to by jednak korciło, aby po całości zrobić tam rabatę i ew. zatopić mniejsze płyty, aby dało się przejść. Na płot puściłabym powojnika montanę.

Iwonko z montaną to czytasz w moich myślach montanę znam jeszcze z obłędnego balkonu Mirki, ale skoro u Łucji daje radę, więc tym bardziej się napaliłam, żeby go wypróbować. A miałam już odpuścić temat powojników..

Chociaż plan obejmuje opcję, że może powojnik puściłabym na płot od ulicy, żeby się górą tak wylewał

Teraz trzcinnikowa ma 70cm, przejście zostawione na metr - płyty zaplanowałam 70cm. Musi być miejsce na komfortowy przejazd kosiarką - to dojscie do schowka na pierdoły ogrodnicze, ziemię i takie tam Może ciut jeszcze zmniejszę przejście, ale wolałabym chyba już tak zostawić.
Kasia_CS 23:43, 15 maj 2019

inka74 napisał(a)
Ależ ogromna różnica w rabatach!!! Wow![/quot]

Ja też jestem pod wrażeniem, ależ zmiana! Pięknie!

Agania napisał(a)
Azalie teraz na szali
Piękny widoczek też mi się podoba...porównania dobrze, że są, bo to zawsze robi wielkie wrażenie...super zmiana

Dziewczyny, faktycznie wszelkie porównania przed i po dają napęd do działania, że robi się coś twórczego i nawet może się to komuś podobać
Kasia_CS 23:46, 15 maj 2019

Wczoraj kupiłam 2 małe ciski - trafiła się promocja/wyprzedaż w A.. zdobyłam jednego WOjtka i Hilli po 5 zł sztuka mam braki w zimozielonych, więc wzięłam bez zastanowienia
anabuko1 08:39, 16 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)

Aniu, rodek w pąkach jest taki intensywny, a potem jak się rozwija to bardzo jaśniutki róż, niemal biały. Azalie faktycznie cudne Już też czekam na słonko - deszczem się nacieszyłam

Trawka to Carex montana raureif

Dziękuję za nazw trawy .
Rodak ciekawy masz .jasniejacy też ładny.
Ja czekam na pierwsze kwitnienia 1 mojego. Drugiego znam.
I 1 azalia też pierwszy raz będzie u mnie kwitla
Brzozowadzie... 09:49, 16 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)
Wczoraj kupiłam 2 małe ciski - trafiła się promocja/wyprzedaż w A.. zdobyłam jednego WOjtka i Hilli po 5 zł sztuka mam braki w zimozielonych, więc wzięłam bez zastanowienia

Bardzo lubię Wojtki:0 Mają fajny strzelisty, smukły pokrój. I jeszcze taka cena!
kaz742011 11:39, 16 maj 2019

Też za piątaka bym się nie zastanawiała. Cisów nigdy dość .
AnnaMS 11:41, 16 maj 2019

Witaj Kasiu Dużo stron, ale przejrzałam początek i teraźniejsze zdjęcia i widzę bardzo duże zmiany Dobrze że zrezygnowałaś z falistych rabatek, dużo roślin przybyło, polubiłaś trawki Super teraz wygląda ogródek , biały kolor pasuje do Twojego stylu - mam namyśli pergolki, są bardzo ładne Wcześniej pytałaś się o obwódki - może cisowe bo z bukszpanu są na obecną chwilę ryzykowne ze wzg. na wstrętną ćmę bukszpanową a i z trzmielinki też będą super tym bardziej że jest wiele odmian, zielono-białe czy żółto-zielone, będę podglądać
Kasia_CS 15:32, 16 maj 2019

anabuko1 napisał(a)

Dziękuję za nazw trawy .
Rodak ciekawy masz .jasniejacy też ładny.
Ja czekam na pierwsze kwitnienia 1 mojego. Drugiego znam.
I 1 azalia też pierwszy raz będzie u mnie kwitla

Dziś juz rodek wygląda tak