Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

galgAsia 18:51, 15 wrz 2019

No nie, ten trzcinnik to bajucha normalnie . Jak ja tylko znajdę miejsce … To jest brachytricha, prawda?
Jak samopoczucie, lepiej troszkę?
Dorii 19:25, 15 wrz 2019

Też mam od dawna tego trzcinnika na oku.
Pięknie
Kasia_CS 19:28, 15 wrz 2019

galgAsia napisał(a)
No nie, ten trzcinnik to bajucha normalnie . Jak ja tylko znajdę miejsce … To jest brachytricha, prawda?
Jak samopoczucie, lepiej troszkę?

tak, to brachytrychia - to chyba jedna z bardziej zachwycających mnie trawek

samo samopoczucie jest ok, bo ta temp mnie męczyła tylko w piątek, ale dziś mnie tak dłonie palą, że ledwo zdjęcia zrobiłam - zamiast kręcić pokrętłem kciukiem, to musialam palcem wskazującym sobie pomagać. Ale już miałam niedosyt zdjęć i "musiałam"

a tu trzcinnikowa - widok od płotu - za rok postaram się tam o więcej werbeny - fajnie urozmaica szpaler

ze ścieżką

Kasia_CS 19:32, 15 wrz 2019

Dorii napisał(a)
Też mam od dawna tego trzcinnika na oku.
Pięknie

bardzo polecam - dla mnie ideał - gdyby nie to, że nie jest wysoki, to wolałabym go na tym płocie zamiast KF

Rzut oka na całość - fajnie trawka wygląda po koszeniu - bardzo fajnie odżyła po tych wakacyjnych upałach - nigdy taka ładna nie była

Ma oczywiście placki, ale robimy dosiewki

Rzut oka spod hakuro (na chorą magnolię )

Kasia_CS 19:35, 15 wrz 2019

Hameln

Whirlwind

Kasia_CS 19:40, 15 wrz 2019

Później "polecę różami" i milion pytań mam do różanych dziewczyn zwłaszcza, ale nie tylko - rozważam nowe spojrzenie na jedną różankę w wiecznej budowie - czy nie zmienić zamysły tej części i postawić jednak na miskanty Memory...

a mowa o tym miejscu - od strony sąsiadów - lewa -dość pusta część rabaty

od ciemnej dalii np ze 3 memory

z bliska

Toszka 20:29, 15 wrz 2019

Kasia_CS napisał(a)

oj Kochana, dawno Ciebie u mnie nie było (znaczy wpisu ) i bach, od razu ze słuszną poradą - dzięki!

I za życzenia -przydadzą się jak nic innego :*

ps. Liczyłam, że u Ciebie wreszcie ta chociaż jedna "idealna" odmiana róży zawita.. i co? nic?

Zaglądam stale i jestem na bieżąco. A że milczę...to źle?

rePS. No jak nie, jak tak... przeca Łucja na zlocie u Izy przekazywała mi doniczki do adopcji Jej złotymi rękoma podjęłam decyzję Umkło i umknęło ci, ale nic to...najważniejsze, że zawartości doniczek się zassały i ruszyły. Na modelkę się zdecydowałam (i chyba będę dobierać więcej, bo niejakie czystki w buksach robię i miejsca będzie więcej).
Kasia_CS 21:03, 15 wrz 2019

Toszka napisał(a)

Zaglądam stale i jestem na bieżąco. A że milczę...to źle?

rePS. No jak nie, jak tak... przeca Łucja na zlocie u Izy przekazywała mi doniczki do adopcji Jej złotymi rękoma podjęłam decyzję Umkło i umknęło ci, ale nic to...najważniejsze, że zawartości doniczek się zassały i ruszyły. Na modelkę się zdecydowałam (i chyba będę dobierać więcej, bo niejakie czystki w buksach robię i miejsca będzie więcej).

o żesz w mordeczkę!! przegapiłam takiego hot newsa, w dodatku na żywo?! no nie uchodzi.. zwalmy winę na Kaję no to zdradź co przygarnęłaś, może powinnam wziąć pod uwagę - może na priv, co by nie wykupiono

a że jesteś na bieżąco, to mi niezmiernie miło!! a parę dobrych wskazówek co by pozmieniać ewentualnie - bardzo w cenie może powinnam zarządzić burzę mózgów na poszczególne miejsca, bo tak tkwię w miejscu coś...

Toszka 21:12, 15 wrz 2019

Napisałam, że zdecydowałam się na "modelkę" HK.
Kasia_CS 21:21, 15 wrz 2019

Toszka napisał(a)
Napisałam, że zdecydowałam się na "modelkę" HK.

no co Ty!! toż przecież ona Twoich kryteriów nie spełnia poza pięknym kwiatem oczywiście - no chyba, że u Ciebie - jak to u Ciebie - nie wypada jej chorować ja mam 3 sztuki, ale nieco wyłysiałe do połowy może do niej dorzucisz LI? Zdrowsza z natury, ładnie trzyma kwiat.. jak chcesz, to niedługo modelka będzie mi kwitła, to spróbuję przyłożyć do niej kwiat LI - nawet z ciekawości własnej choć kształt kwiatu inny, to może by Ci się gryzło w sumie..