Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

kwartet 07:31, 16 wrz 2019

Kardynał to taki w szerokość rozłożony pająk nóżek niczego nie osłoni sam tego potrzebuje tym bardziej że łapie plamistość, jest super z bylinami i trawami.Też się dołożyłam żeby tylko na Łucję nie było
Toszka 08:30, 16 wrz 2019

tulucy napisał(a)
Zamiast LI to może lepiej Purple Eden? Dla mnie LI jednak sinawa jest a chorują mi obi z modelką modelowo

Kasiu - mało tego, że w ogóle, to jeszcze to byli 3 sztuki

dziewczyny, jestem otwarta. Tylko to mają być kurduple (do maximum!!!) 60cm. I byle nie majtkowy róż... i z dużą głową Modelka kolorem mi pasuje, bo jest nieoczywista i pełna energii w kolorze.
Znacie mój ogród i jego ograniczenia i użytkowników sztuk 3 i pół
Idę dalej ograniczać pogłowie buksów (boszzz, jak będę miała łyso zimą)
tulucy 08:48, 16 wrz 2019

Iwonka a weź Ty sobie strzel Stephanie Baronin zu Gutenberg ona śliczna, miniaturowa, tyle że ten róż rozbielony mocno, ale kwitnie pięknie, powtarza dobrze.

Albo Claire Marshall, ostry róż ma
Toszka 10:19, 16 wrz 2019

Oj, Łucjo, kuuusisz...grożę paluszkiem one przekraczają maximum 60cm
Śliczne, ale u mnie będą wielkie I jak tu żyć, sie pytam?
kwartet 10:36, 16 wrz 2019

Toszko do HK to idealnie pasuje LI i to klasyczny kurdupel.U mnie nisko jeszcze rośnie Kurfurstin Sophie pachnie nieziemsko.
UrsaMaior 11:21, 16 wrz 2019

Toszka róże kupuje, buksy usuwa...świat się wali...
eVka 11:23, 16 wrz 2019

Toszka napisał(a)

dziewczyny, jestem otwarta. Tylko to mają być kurduple (do maximum!!!) 60cm. I byle nie majtkowy róż... i z dużą głową Modelka kolorem mi pasuje, bo jest nieoczywista i pełna energii w kolorze.
Znacie mój ogród i jego ograniczenia i użytkowników sztuk 3 i pół
Idę dalej ograniczać pogłowie buksów (boszzz, jak będę miała łyso zimą)

Toszko, zerkniesz i mnie co dzieje się z moimi buksami Eh jestem nimi bardzo rozczarowana, ich podatnością na choroby...
mrokasia 11:24, 16 wrz 2019

UrsaMaior napisał(a)
Toszka róże kupuje, buksy usuwa...świat się wali...

Hmmmm, może i ja w róże pójdę?
Pisałam już u Łucji, że mam smaka na rabatę z miskantami, cisami kokumnowymi, różami okrywowymi i szałwią .
Toszka 11:46, 16 wrz 2019

Kobietki, dzięki za podane typy. Tylko czemu wszystkie takie różowe? Siem pytam. Jak byłam małą dziewczynką to róż uwielbiałam, jednak najwyraźniej wyczerpałam wszelki limit na ten kolor. Nie mam natury słodkiej kobietki i jakoś ten róż mi nie podchodzi
U HK ten kolor jest bardziej wyraźny, mocny i to mi pasuje. Jeszcze by mi pasowało jakiś mocny burgunt, fiolet wyraźny...ale zimą prześpię temat i któż wie, co zrodzi mi się w głowie. Na razie kombinuję czym zastąpić buksy na wąskiej rabacie przy altanie i przy chodniku. Coś niezłomnego musi być i o głebokim systemie korzeniowym, bo moje 3 i połówka czasami uprawiają stalking sąsiadów No, mam zagwozdkę, bo 3 pary łapsk plus 4 łapki połówki czasami stają na rabacie. Buksy to utrudniały...Chodzi mi po głowie Stella, tylko czy zniosę psychicznie pasek bałaganu?
tulucy 11:46, 16 wrz 2019

Stephanie to chyba w teorii tylko, u mnie malutka jest ciągle. I batów nie puszcza.
Kurfurstin też piękna, tylko nie wiem czy też róż nie za mdły dla Toszki