Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 09:40, 22 lip 2016

Aniu fajne miałaś bajorko- u mnie było bardzo podobnie, tylko roślin jeszcze nie było, więc nie zażywały błotnych kąpieli

Jak już będziesz się dzielić przepisami, to o ile nie jest to rodzinna tajemnica, to nie wysyłaj na priv, tylko wstaw u mnie- zwłaszcza cukinię- chętnie wypróbuję

HAniu, aspołeczność nadal obecna, choć przy Ani ta cecha rzeczywiście gdzieś umyka, a przynajmniej zostaje odstawiona na drugi plan- przy Ani nie można być aspołecznym- nie da się zwyczajnie

Ewo, mam nadzieję, że będzie dane nam się poznać na żywo i sprawdzimy kto, jaki stopień aspołeczności prezentuje

Makusia 09:43, 22 lip 2016

Jeszcze jedno- po wczorajszych wędrówkach po ogrodach ogrodowiskowych zapałałam miłością do dereni. Ich odmiany są mi jeszcze obce, ale już mi w głowie krąży pomysł znalezienia miejscówki (za podpowiedzią AniCh) zaraz za brzozami (nie pod siatką, tylko za brzozami) choć nie wiem, czy ona mocno na boczki rosną i można je ciąć bez grzechu przeciwko siódmemu przykazaniu?
Byłby taki quasi żywopłot, a przynajmniej jakieś tło dla rabaty z przodu.

Co myślicie?
Gosiek33 10:09, 22 lip 2016

Znakomite połączenie derenia z brzozą. Dereń rozrasta się ładnie ale nie szaleńczo, ciąć go można dowolnie nawet w żywopłot
LyraBea 10:12, 22 lip 2016

AnnaCh napisał(a)
Coś ściemniała Bez problemu, szybko mi bramę otworzyła

edit: Marta znalazłam Twój profil na FB i okazało się do tego, że lubisz Depeche Mode Mój ukochany zespół, teraz lubię Cię jeszcze bardziej

AnnaCh napisał(a)
Ciemna stronę księżyca i doorsów też lubię, ale miłość do DM jest największa
Ja to raczej też nie dzisiajsza, uważam, że najlepszy czas dla muzyki skończył się w latach 90, później już nic dobrego nie było, jakaś Sepsa, czy Sarsa (nie wiem czy tym się można zarazić? ) w ogóle mnie nie kręcą. Choć nowe płyty DM lubię, bo ostatnio u nich taki powrót do korzeni i elektroniki Ale to chyba jeddyne nowości, któe lubię

Luteczka napisał(a)
No proszę ją też jestem fanką muzyki lat 80' i 90'
Najlepsze hity są z tamtych lat

Ho ho...nie mogłam się nie odezwać. Ja nie z Waszych stron, ale już "ogrodowiskowa", no a już kompletnie zafiksowana na punkcie muzy z lat 80-tych, na której się wychowałam. Co prawda ja słuchająca tych powiedzmy "lżejszych" klimatów z tych lat, ale za to czynnym. Na koncert DM, który odbył się kilka lat temu nie mogłam pojechać, wysłałam córę. Ale I tak często spotykam się z artychami z tamtych czasów. Jutro wybieram się na koncert Alphaville! Mam nadzieję, jak kilka lat temu, spotkać się z Marianem Goldem na backstage. Reszta wykonawców to już oklepana i trochę mniej ambitna, choć mam sentyment (Bad Boys Blue, Boney M, Fancy), spotkałam się z nimi niejednokrotnie, więc nie przeżywam tak bardzo...No a za tydzień idę na Kraftwerk. No bajka!
Tak więc dołączam do grona tych, co uważają, że najlepsza muza się rodziła w latach 80tych!
Dobra, wracam do nadrabiania wątku tego i innych, bom strasznie zacofana.
Macham serdecznie.
Makusia 10:12, 22 lip 2016

No Gosiu powiem Ci, że mnie urzekło to połączenie własnie. Widziałam je na kilku wątkach i jest obłędne.
Jakieś konkretną odmianę polecasz? Podoba mi się ten o czerwonych łodygach- fajnie by zima wyglądał.
iwka 10:15, 22 lip 2016

ja się na dereniach nie znam, nawet mogę stwierdzić że do pewnego czasu bardzo mnie denerwowało ich wszędobylstwo jednak coraz bardziej się do nich przekonuję
Marta, tyle się u Ciebie dzieje, super zatrzymałam się na okularowej, hihi muszę nadrobić
Makusia 10:16, 22 lip 2016

Bea no pięknie, pięknie- tyś "światowa". Ja uwielbiam oprócz DM muzykę filmową. No kocham! Większość naszej płytoteki to muza filmowa. W tym roku byłam na koncercie (a raczej widowisku) Hansa Zimmera! Fenomenalny koncert! No i zdarza mi się do Krakowa na FMF jeździć- super sprawa.
AnnaCh 10:34, 22 lip 2016

O ale fajnie wymyśliłaś te derenie za brzozami, super połączenie będzie

Beata, ja na DM w 2010 byłam, niesamowicie, w 2013 byłam z zagrożonej ciązy i nie mogłam. Alphaville zazdroszczę

Przepisy macie TUTAJ
anna_t 10:49, 22 lip 2016

Makusia napisał(a)
Jałowiec. Już go podcięłam ostatnio. Jak zobaczyłam, co ma w środku, to normalnie opad szczęki! Jaki syf! Jedyny plus, że ładnie pachnie
Tak własnie przemyśliwuje....eM na szkoleniu, jak wróci, to się nie zorientuję, że czegoś brakuje
Tylko musiałby jałowiec spłonąć na stosie, bo inaczej kurde załapie :/

nadrabiam..zobacz jakie tyły mam ale juz mi humor przy kawie poprawiłaś cycki mi sie ze śmiechu trzęsą bo nie moge głośno bo mała śpi! wariatko !
czytam dalej
dominika_ 11:36, 22 lip 2016

Ja Wam też zazdraszczam tych koncertów, zwłaszcza alpha...