Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

roma2 22:29, 20 lip 2016

Makusia napisał(a)
No dobra, a z wieści ogrodowych:
TOSZKA IDZIE NA URLOP!!!!

Z mniej traumatycznych wieści ogrodowych- posadziłam trzeci-ostatni pas na okularowej z Ptasich łapek (no nie wiem czemu ciągle za mną chodzi nazwa "kurze łapki")

Niech kobita odpocznie od nas! Wyobraź sobie, co sie będzie działo jak wróci. Z nowym zapasem sił do doradzania i poszturchiwania!!!

Kurze łapki ucięte i blade są błee, moja mam robi z nich galaretę. To dopiero trauma! Choć kulinarna, nie ogrodowa. Idę spać, bo coś pierniczę. Pa
Toszka 22:31, 20 lip 2016

u Anuli już ci napisałam - laptop jedzie ze mną
AnnaCh 22:54, 20 lip 2016

Makusia napisał(a)
eMowi współczuję...wpadaj jutro- będę też gdzieś od 17.00. Weź swoją gromadkę, ja mam 8-latka, to znajdą wspólny język
Sama chciałaś Będę jutro, ale sama. M zabierze mi samochód na przegląd i dzieci do teściowej
Moja 12 latka i 2 latek z Twoim 8 latkiem, to chyba mieszanka wybuchowa by była
Gruszka_na_w... 23:00, 20 lip 2016

Makusia napisał(a)

Z mniej traumatycznych wieści ogrodowych- posadziłam trzeci-ostatni pas na okularowej z Ptasich łapek (no nie wiem czemu ciągle za mną chodzi nazwa "kurze łapki")

Jak idzie, to daleko nie będzie. Zagranica teraz niebezpieczna, to może wybierze okolice Łodzi.
To jest Kura panie doktorze!
Kura tez ptak, więc wszystko pasuje.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Luteczka 23:34, 20 lip 2016

Martuś, jesteś niesamowita
Pedziwiatr z Ciebie w wątku i w ogrodzie

Lubię tu zaglądać i czytać. Teraz siedzę w salonie, chłopaki oglądają jakiś film a ja czytam twój wątek co chwilę wybuchajac śmiechem, przerwałam picie herbaty co by sobie tableta nie opryskiwać co chwilę
inka74 02:33, 21 lip 2016

Uśmiałam się nieźle z waszych dyskusji. Marta ja sobie ciebie wyobraziłam w pracy jak ty tak walisz prosto z mostu i nieustannie coś robisz
A i plan całości widzę nabiera kształtów. Wracamy do początków? ))))
Asia, ty to fach masz nowy w ręku. Fajnie ci to kreślenie wychodzi!

Czerwiec
makadamia napisał(a)
Pierwszy pomysł był taki:

Lipiec
inka74 07:15, 21 lip 2016

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5379-czasem-slonce-czasem-deszcz

co do ścieżki do np. warzywnika lub Furii - nie pamiętam czy byłaś już u Ewy/Kuby z Czasem słońce czasem deszcz - na pierwszej stronie jest u niej od razu piękna ścieżka do ławki w rogu zrobiona. Może udałoby się wykorzystać te kamienie co masz z rozbiórki okularowej. Ewentualnie kilka większych dokupić.
anbu 07:25, 21 lip 2016

Makusia napisał(a)

Eee no niech Kobita odpocznie Chociaż czytamy, że nie będzie to taki typowy urlop a a raczej praco-urlop Ale i tam mam nadzieję, że odpocznie

Pokaż te kurze łapki na okularowej
Makusia 07:27, 21 lip 2016

Cześć Iwi! Dokładnie taką ścieżkę mam w głowie. Taka musi być. Mam tylko nadzieję, że Pan od kostki już coś takiego kiedykolwiek robił i zrobi to tak, żeby dało się trawę kosić, a jednocześnie nie będzie w ziemi- słowem tak, żeby było dobrze
Ale o to będę się martwić wiosną
ANNA1976 07:30, 21 lip 2016

Makusia napisał(a)
Monika zwyczajnie w domu bajzel, Dziecko głodne, praca odłogiem leży, a życie towarzyskie umarło

Martuś, uwielbiam czytać Twój wątek