Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Toszka 15:20, 28 lip 2016

toz kilka stron wcześniej starałam ci się wyjaśnić, że tylko krawędź trawnika miejscami będzie widoczna jako koło. I to wystarczy. To ma być umowny kształt "połamany" i zamaskowany rabatami, przejściami, sciezkami.
Przecież suszarka moze albo być w częsci koła, albo oddzielona rabatą.
Dążyłyśmy do wytyczenia rabat
Makusia 15:23, 28 lip 2016

No właśnie Toszka "miejscami będzie widoczna jako koło". W drugiej opcji krawędź trawnika będzie widoczna jako koło bez "miejscami". W pierwszej, krawędź przed suszarką ulegnie załamaniu.
Toszka 15:26, 28 lip 2016

No to co, że ulegnie załamaniu - najwazniejsze by pozostałe łuki były zgrabne i "proste" o tej samej osi. W ten sposób uzyskujesz jednolitość linii/łuków. Reszta to kwestia aranżacji rabat
Makusia 17:39, 28 lip 2016

No i już wiem wszystko! Dziękować- poprawiłaś mi nastrój! Po urlopie biorę się zatem za zdarcie części darni na wytyczonym kole. Niestety żółty spray okazał się do d...i w ogóle nie widać go na zdjęciach, więc Wam nie pokażę mojego okręgu, ale jest!
Szafran 20:25, 28 lip 2016

Makusia napisał(a)
Świerk w kole i rabata na podwyższeniu (nie odważyłam się tutaj na szczegóły i zbliżenia)- generalnie front.

Przyszłam z rewizytą Witam serdecznie
Bardzo mi się podoba Twój ogród. Fajne rozwiązanie z murkiem wygląda bardzo efektownie No i super sprawa z rozetą na środku również robi wrażenie
Makusia 21:04, 28 lip 2016

Justynko "półkę" czyli rabatę na podwyższeniu chętnie bym wywaliła
Rozeta akurat mi się podoba. Przede mną mnóstwo pracy, żeby ogród wyglądał tak, jak wyglądać powinien.

A tak w ogóle, to dziękuję za odwiedziny
dominika_ 21:16, 28 lip 2016

Nie pamiętam czy Cię chwaliłam wcześniej, ale masz bardzo ładne ogrodzenie
Makusia 21:18, 28 lip 2016

Dominiko też nie pamiętam (potrzebuję urlopu, bo łapię się na tym, że mówię to samo dwa razy, a nie mówię innych rzeczy będąc pewną, że już je ze dwa razy powiedziałam) ale dziękuję very bardzo
dominika_ 21:39, 28 lip 2016

Ja tu na forum często mam tak, wydaje mi się, że bierze się to z tego ponieważ skaczę po wielu wątkach i nie sposób zapamiętać, co i gdzie się dokładnie pisało.
Gruszka_na_w... 22:47, 28 lip 2016

Najbardziej czekam na fotorelację z tyczenia koła. Wszystkie dotychczasowe tyczenia bardzo mi poprawiały nastrój.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies