Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

dominika_ 18:18, 02 lis 2016

a ja zagladam i podczytuje
Constans 18:30, 02 lis 2016

dominika_ napisał(a)
a ja zagladam i podczytuje

Dominiko, Ty podczytujesz, a my zaśmiecamy Marcie wątek Jak wróci to nam da...
Gruszka_na_w... 19:10, 02 lis 2016

Podczytuję, żeby być w temacie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
asiak 19:37, 02 lis 2016

Ale tu się natworzyło postów... już nic nie wiem
natka098 06:14, 03 lis 2016

Nadrobiłam widzę że temat drzew na tapecie. Ja nieznaju to się nie wypowiem A znaleźć drzewko kolumnowe 2-3 m to nielada wyzwanie. Ja takiego nie znalazlam.
anbu 07:46, 03 lis 2016

Makusia napisał(a)
Pytanie z innej beczki:
czy ktoś widział Toszkę ostatnio?

Toszko, jeżeli to czytasz, odezwij się proszę, gdyż albowiem potrzebuję wsparcia Twego i wiedzy twej...

W niedzielę lub poniedziałek przyjadą do mnie 120 litrowe worki upchane suchymi liśćmi dębowymi. Słowo "upchane" jest tutaj słowem klucz, gdyż moja mama stwierdziła, że liście upychała, a skoro ona tak powiedziała, to znaczy, że są meeeeggggaaaa upchane

Pytanie techniczne- czy powinnam je przed zalaniem podzielić? W sensie z jednego upchanego do granic możliwości worka zrobić np. trzy? I dopiero wówczas zalać mocznikiem? Bo chyba nie mogą być te liście "zbite"?

Marta a po co te zabiegi? Oświeć mnie proszę

Ależ tu akcja projektowanie
AniMa 08:12, 03 lis 2016

Marto ty się dziwisz, że się czaję przy dysputach o Twoich drzewach. Tyle tu sie dzieje, a wiesz , że mi ten temat też leży gdzieś na sercu odnośnie mojej frontowej rabaty... ale ale... Asi projekcik oczywiście już przestudiowany- pomysły super

Odnośnie myszy - też mam garaż w bryle domu i myszy pełno dookoła domu, ale w środku żadnej- mam bzyki odstraszające w kotłowni i w garażu, non stop włączone i o dziwo działają...
Kawa 09:23, 03 lis 2016

no skończyłam
planowanie ostro przebiega
zazdraszczam tego zmysłu planowania
ja z tych tempych jestem,

ja na myszy kota mam
w bryle domu garaż i bezczelenie właziły do domu a teraz od 5 lat odkąd koteł nie ma żadnej
chyba ze o czymś nie wiem
AniMa 09:25, 03 lis 2016

Kamila nie mam myszy, ale kocurek tez mi chodzi po głowie....bojam sie tylko o kanapy....
BasiaLT 11:35, 03 lis 2016

AniMa napisał(a)
Kamila nie mam myszy, ale kocurek tez mi chodzi po głowie....bojam sie tylko o kanapy....

Jak się boisz o kanapy to zanim kupisz kota najpierw kup mu porządny drapak a jak kot już będzie to smaruj robi kanapy skórką od mandarynki albo spryskaj delikatnie takim odstraszaczem na koty i będzie dobrze.