Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 09:46, 07 lis 2016

AniMa napisał(a)
Nadrobiłam...a to tylko 2 dni....

Aniu ja u Ciebie też na bieżąco
makadamia 09:53, 07 lis 2016

Makusia napisał(a)

od dołu derenie, od góry gałęzie brzóz i...zobacz jak pięknie zasłonięte wszytko

Tiaa, zasłonięte. Latem. A co z zimą i wiosną?
Derenie, żeby miały takie piękne wybarwienie, trzeba co roku mocno ciąć.

Robiąc tą propozycję dla Ciebie, inspirowałam się tą bardzo prostą, a jednocześnie atrakcyjną cały rok rabatą:
https://pl.pinterest.com/pin/509540145312414795/
https://pl.pinterest.com/pin/565764771909742599/
Ale żeby osiągnąć taki kolorowy efekt zimą, to tych dereni musi być dużo - jeden rządek nie wystarczy.
AnnaCh 09:58, 07 lis 2016

Już myślałam, że coś się stało,a Ty po prostu kompa nie masz
Żaby na wiosnę są wszędzie, ciesz się, że nie masz zaskrońców, żmij zygzakowantych, dzików, sarenek, lisów, a ostatnio parę osób w okolicy wilka widziało (fakt, że wtedy był spokój z innymi zwierzami).
Zwierzątka lubię batdzo, ale jak mi taki zakroniec, albo żmija w warzywniaku przeleci, to aż normalnie zdębiałam
Dziki już ryją parę domów ode mnie, jak mi przed płotem trawnik rozjadą, to pozabijam, mimo, że ja dobra pani, nie zabijam
Dominika11 09:59, 07 lis 2016

zaglądam i pozdrowienia zostawiam
Makusia 10:19, 07 lis 2016

Asiu, te Ivory Halo są podobno zdecydowanie bardziej gęste i zwarte niż inne derenie.Kompaktowe ale i gęściejsze i nie trzeba ich przycinać. Dlatego na nie padł wybór, choć niestety są dość ciężko dostępne.
W jesieni i zimie z owocowych tez tylko patyczki zostaną i się "zleją w całość". Nie odwiedziesz mnie od owocowych ty Wichrzycielko nr 2 (zaraz po AniCh!)

AniuCh, pełzająco-skakających generalnie nie lubię lub bardzo nie lubię. Sarenki i inne podziwiane zza płota mi nie przeszkadzają
Tobie rozjechanie trawnika grozi ze strony dzików, mi ze strony samochodów, które bezczelnie zawsze wjeżdżają na moje przedpłocie i choćbym bardzo chciała tam coś fajnego robić- nie da się- wcześniej musiałabym gwoździami chyba wysypać

Domi: macham i ja
AniMa 10:30, 07 lis 2016

makadamia napisał(a)

Tiaa, zasłonięte. Latem. A co z zimą i wiosną?
Derenie, żeby miały takie piękne wybarwienie, trzeba co roku mocno ciąć.

Robiąc tą propozycję dla Ciebie, inspirowałam się tą bardzo prostą, a jednocześnie atrakcyjną cały rok rabatą:
https://pl.pinterest.com/pin/509540145312414795/
https://pl.pinterest.com/pin/565764771909742599/
Ale żeby osiągnąć taki kolorowy efekt zimą, to tych dereni musi być dużo - jeden rządek nie wystarczy.

Już musiałam sprawdzić, piękne te obrazki
makadamia 10:31, 07 lis 2016

Ha! Załatwiłaś mnie bez pudła
Że IH trudno dostępne to też wiem - szukałam ich na wiosnę i nie znalazłam. Kupiłam w końcu sibiricę, pocieszając się że ładniej się przebarwia, a i tak mam podejrzenie, że dostałam dwa różne krzaczki

A skoro tak, to plan na brzozową chyba zaakceptowany?
Wracamy do tematu świerków?
makadamia 10:32, 07 lis 2016

Makusia napisał(a)
Asiu
Tobie rozjechanie trawnika grozi ze strony dzików, mi ze strony samochodów, które bezczelnie zawsze wjeżdżają na moje przedpłocie i choćbym bardzo chciała tam coś fajnego robić- nie da się- wcześniej musiałabym gwoździami chyba wysypać

Posadź berberysy albo ogniki
Kawa 10:52, 07 lis 2016

macham
u mnie z picia nic nie wyszło trzeźwa chodzę jak świnia
a nie wiem czy to dobrze hehe

Makusia 12:09, 07 lis 2016

Kawa napisał(a)
macham
u mnie z picia nic nie wyszło trzeźwa chodzę jak świnia
a nie wiem czy to dobrze hehe

"Trzeźwa jak świnia"
Nowy rodzaj trzeźwości- bardzo proszę o porównanie do zwierzęcia, gdy pijana jesteś I etap "podchmielenia" też mnie porównawczo interesuje