Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 21:02, 19 cze 2016

Jestem,
najedzona tortami wszelkiej maści

Zdjęcia: najpierw kora. Kupiłam "mieloną" frakcji 0-20 mm. Dla przeciwwagi lezy koło innej- różnica widoczna nawet na zdjęciu. Zerknijcie na nią swoimi oczętami i powiedzcie, czy to kora jeszcze w ogóle jest? Na moje oko, to super nadaje się do przemieszania z ziemią pod okularową.

Makusia 21:06, 19 cze 2016

Dalej efekt zdzierania darni maszyną + glebogryzarka

okularowa:

i widok z lotu nielota na półkę i azymuty

anbu 21:06, 19 cze 2016

Makusia napisał(a)
wieczorem wrzucę zdjęcia z pracy panów od zrywania darni i walki glebogryzarką.

Marta no zdjęcia pokaż, bom ciekawa bałłłdzo
anbu 21:10, 19 cze 2016

Świetne koło
Makusia 21:23, 19 cze 2016

Aniu;
miło, że jesteś. No zdradzisz, gdzie Cię wcięło? Bo już wiersze o Twoim zaginięciu zaczęłam układać

Cieszę się, że kółko się podoba- przyznam nieskromnie, że mi również. Jak widać na zdjęciach trawę trzeba eliminować, bo nawodnić jej nie jestem w stanie bez automatyki. Chociaż....ten Pan od darni zajmuje się też nawodnieniem....no i może za rok (choć raczej za dwa).
Makusia 21:25, 19 cze 2016

Aaaaa....i ważne info. Kupiłam kwasomierz i o ile potrafię się nim posługiwać, to Ph gleby jest między 6/7 (na półce) i zdecydowanie bliżej 7 na okularowej...)
Toszka 21:26, 19 cze 2016

Tak obiektywnie powiedz - czy ta kora nie wygląda elegancko na rabacie? Ja ją uwielbiam
Po kolorze też widać, że przekompostowana.
pewnie, że mozna przekopać z ziemią. ona niestety dość szybko przemienia się w próchnicę... z korzyścią dla gleby

po worku widzę, że to ta sama kora którą kupujemy

Koło super!
Gruszka_na_w... 21:29, 19 cze 2016

Makusia napisał(a)
Jestem,
najedzona tortami wszelkiej maści

Zdjęcia: najpierw kora. Kupiłam "mieloną" frakcji 0-20 mm. Dla przeciwwagi lezy koło innej- różnica widoczna nawet na zdjęciu. Zerknijcie na nią swoimi oczętami i powiedzcie, czy to kora jeszcze w ogóle jest? Na moje oko, to super nadaje się do przemieszania z ziemią pod okularową.

Po pierwsze : nie widzę tortów dla nas Tak o suchej gębie, to możemy słabo widzieć.
Po drugie: ta drobna to jest kora na najbardziej wypasione, reprezentacyjne rabaty- ciężko takową nabyć, więc czuj się szczęściarą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:33, 19 cze 2016

Pan glebogryzarkowy się spisał. Koło nieźle się prezentuje. Z tej mąki będzie chlebek.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:39, 19 cze 2016

Jaką ty masz glebę? Piaszczystą? Gliniastą?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies