Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 21:42, 19 cze 2016

H Aniu,
co do drzew, to jest problem: podobają mi się wszystkie klony, które wskazałaś, grab i brzoza (chodziło o tą o białym pniu?). A trzeba się zdecydować na jedno...

Zupełnie natomiast nie leży mi cyprysik Pendula (jakby cierpiał na notoryczny brak wody), natomiast na google ten Jubilee niczym się nie różni od Pendula

Chciałabym wykorzystać maksymalnie to, co już mam jeśli chodzi o rośliny. Coś muszę z nimi zrobić, jakoś zagospodarować. Niektóre wyglądają całkiem dobrze, z tym, że nie umiem ich nazwać

Może zrobię jutro co ładniejszym egzemplarzom portret i pomożecie od czegoś zacząć?
Makusia 21:45, 19 cze 2016

H Aniu,
Glina pierwszej klasy!

H Aniu, Toszko
Wow! Nie wiedziałam, ze taką fajną korę nabyłam Cena całkiem atrakcyjna. Będę zatem stałym bywalcem tegoż ogrodniczego

Toszko;
...dziękuję- wzruszonam!

Tort? A sekundę, sekundeczkę....
Makusia 21:47, 19 cze 2016

...no nie- jednak pochwaliłam się
Mój Niejadek zeżarł cały!!! Cały, który został. Słyszałam jak wołał ze trzy razy o dokładkę, ale rejestrowałam jednym uchem, bo tak byłam zajęta forum

Obiecuję poprawę i następnym razem będzie tort!
AnnaCh 22:08, 19 cze 2016

Fajnie wyszło
Napiszesz mi gdzie kupiłaś tą korę?
A wczoraj byłam u przemiłej pani w szkółce na Bawełnianej i jakbyś chciała, to miała piękne, wypasione hortensje Limelight. Nie zapytałam tylko o cenę, ale na stronie w sklepie internetowym można sprawdzić.
inka74 23:04, 19 cze 2016

Ładnie wyszło to koło. Zniknie ten murek. Te boki z rabat dobrze zrobią narożnikowi. Mogłaby fajnie wyglądać taka mini skarpa od strony frontu. Wyższa od strony murka narożnika tak na maks. 1/3 jego wysokości i przechodząca w płaską w ok. połowie długości do furtki. A wiąz ten jasny wredei u szwagierki przypaliło na słońcu. Mimo wszystko ładny jest
Makusia 23:08, 19 cze 2016

Iwonko,
teraz u mnie na tapecie grab vel klon

Póki co jednak chcę dokończyć okularową.
Mam tylko dylemat, bo tam chyba za dużo słońca jest na funkie i żurawki, chociaż te, które już wsadziłam sprawiają wrażenie, że im się podoba
AnnaCh 23:10, 19 cze 2016

Żurawki ciemne i te co u mnie widziałaś dają sobie radę nawet na patelni
iwka 23:11, 19 cze 2016

robota super idzie a korę to można kupić w jakimś centrum handlowym czy to w ogrodniczym regionalnym?
Makusia 23:13, 19 cze 2016

Aniu- dziękuję! Od razu mi lepiej, bo strasznie zapałałam chęcią "mienia" tam żurawek )

Iwonko, ja kupowałam w ogrodniczym. W OBI u mnie takiej nie ma, w Brico też nie widziałam. Innych brak.
Makusia 23:15, 19 cze 2016

Toszka, apel o HELP!
Ile na metr kwadratowy tego obornika końskiego? I wystarczy ziemia rodzima+ obornik+kora czy koniecznie mam grabić las?