Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

malkul 22:23, 22 cze 2017

Rytla napisał(a)
Ja wyrywam w na orbicie Kajtka, ten siedzi w piasku? skubię dookoła piaskownicy, buja się w hamaku? plewię w warzywniku, a że Kajtek szybko zmienia miejsce aktualnego pobytu, to nigdzie nie mam odchwaszczonego wystarczająco dobrze.
mam bardzo podobnie z moją KlarĄ
AnnaCh 22:44, 22 cze 2017

malkul napisał(a)
mam bardzo podobnie z moją KlarĄ
A myślicie, że ja z Jaśkiem inaczej? A teraz ma rower, to już w ogóle jeszcze biegam dookoła domu

Haniu, problem w tym, że nie mamy czasu Robię po troszku i ciągle mi się nie podoba
kaz742011 22:56, 22 cze 2017

Rytla napisał(a)
chwaściory i mszyce dom schowają, a inaczej to pot, krew i łzy, a bylo mieszczuchem zostać?

Ale ja mieszczuch od urodzenia .
Kasia_CS 07:34, 23 cze 2017

Wiesz co.. mnie to się marzy, żebym miała gdzie te 4 tony chociaż zrzucić to by się trochę szybciej jakość mojej gleby poprawila

Wczoraj zrobiłam zakupy bylinowe, to raptem udało mi się ze 3 doniczki z 18tu rozparcelowac po ogródku jak żyć ?
Makusia 11:25, 23 cze 2017

inka74 napisał(a)
Na okularowej drobna kora rozumiem jak ją wywiewa? Średnią frakcję spróbuj kiedyś. Może tak ładnie nie wygląda ale praktyczna. Ty masz duże rabaty. Chwasty lubują się w przestrzeniach. A ogród zarośnie ci szybciej niż myślisz. Żurawki jak masz potwory to możesz podzielić. Więcej miejsca też zajmą. Takie duże potem zaczynają się wypiętrzać i później to kiepsko wygląda.

Tak drobną mam/miałam. Wymienię na średnią, bo więcej mam tej drobnej w trawniku i na podjeździe niż na rabacie.
Żurawki dzielę i dzielę i końca nie widać. Zostały jeszcze 4 niepodzielone, a z jednej wychodzi mi ok. 4-6 sztuk.
Makusia 11:25, 23 cze 2017

kasja83 napisał(a)

Same rarytasy Cię czekają

Normalnie truskawki i szampan
Makusia 11:27, 23 cze 2017

Asiu: pozdrawiam również

Natka- no nie można, ale: my mamy tam spadek, bo poprzedni sąsiad nie pozwolił na równo, żeby słupki od ogrodzenia ziemią nie zostały przysypane, a że ogrodzenie robił on....jak podniesiemy, to w zasadzie będzie równo
Makusia 11:28, 23 cze 2017

iwka napisał(a)
Dwa wystarczą, za pięć to trzeba już przesadzać, rozsadzać i zmieniać

wpadnij do mnie zaraz coś wstawię

Byłam, widziałam- jak fotomontaż
Super to wygląda u Ciebie i rzeczywiście podnosi na duchu
Makusia 11:30, 23 cze 2017

Anda napisał(a)
Ty też masz talent pisarski, uśmiałam się ze sprawozdania
Nie stresuj się tak chwastami. U każdego są w ogrodzie. U mnie takie duże że do wyrywania schylać sie nie muszę. Ogólnie mam taki busz, że chwasty nie dają rady się przedostać do światła
Na co te 4 tony ziemi?

Dziękuję

Ziemia na rabatę- w zeszłym roku pracę skończyłam na zerwaniu darni, przekopaniu i dodaniu obornika. Zrobiłam tam przechowalnik. W tym roku sąsiedzi na swoją działkę nawieźli sporo ziemi i zrobił się spadek w moją stronę- jak nie podniosę, to mnie będzie zalewać. W sumie, to nawet dobrze, bo będzie tak, jak być powinno- do tej pory działka "schodzi w dół" właśnie w tamtą stronę, bo tak u nas ziemia była parcelowana- przy ogrodzeniu sąsiada było niżej, żeby słupków ziemią nie zasypać- teraz będzie, jak być powinno
Makusia 11:32, 23 cze 2017

kaz742011 napisał(a)
Też mam chwasty, do tego masę skrzypu i nornice. O mszycach nawet nie wspominam. I za co mnie tymi plagami pokarało.
No i gdzie tu jeszcze do piątego roku czekać aby busz był w ogrodzie co chwaściory schowa.

Chwasty na kompost, skrzyp na gnojówkę, a na nornice krzycz
Same plusy