Asiu jak się podlicza (albo chociaż próbuje) kasę wydaną na ogród, to rzeczywiście włosy dęba stają

Kora niby niedroga (ja kupowałam po 10 zł. za 80 l), ale w ilości 20 sztuk, już daje kwotę niemałą. A to raptem dwie rabaty dopiero, i przecież w zeszłym roku każdą rabatę miałam wy ściółkowaną...ale cóż
Kasiu Marzenko- no nie ma niestety porównania pomiędzy średnią, a mieloną. Co tu dużo mówić- kora, a kora robi różnicę

Ale macie rację, że roślinki się "uwydatniły" i mam wrażenie, że zarys koła jakby bardziej widoczny
Anno 
Nie. Tuj nie wsadziłam. Nie miałam nawet w planach ich wsadzania, bo Pan mi je i korę dowiózł o 19.00, więc rozumiesz

Może w weekend wsadzę
Asiu remontowa- myśl jest bardzo dobra. W zeszłym roku też miałam założenie odkładania kaski na ogród w zimie, żeby wiosną mieć dobry strart

Mi nie wyszło, ale po drodze, miałam jak zwykle kupę innych inwestycji. Mistrzynią świnki skarbonki, to jest Asia z Działeczki Asi
Kasiu, no stożek z choiny - zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Zdjęcie trzmieliny cyknę dzisiaj i wrzucę wieczorem. Zastrzegam, że na chwilę obecna jest uwięziona pomiędzy innymi roślinami

Widziałam świetne kompozycje z red baronami na wątkach, więc to raczej nie o red barony chodzi, tylko o to, że nie mam ręki do nich

A trzmielina świetnie mi się spisała już jesienią, jest zwarta i fajna
Aniu rozumiem już- one rzeczywiście wydają się bardzo "wiotkie" więc taki kijek będzie dla nich wsparciem- zaopatrzę się
Toszko: o ile skracać każdą gałązkę? O 1/3, o 1/4? Na oko?

Już je formować w ten stożek? Tzn. z góry ciąć więcej, u dołu mniej, czy póki co tylko w celu zagęszczenia po równo? Ty myślisz o zrobieniu trzech stożków na okularowej zamiast żywopłotu? Tak? Rozumiem, że kolejną mam nabyć z przeznaczeniem na stożek na podokienną? Si?
Kolejne pytanko- czy pas ziemi pod tujki na kulkowisku mogę wymieszać z fusami po kawie? Mam tego od....dużo bardzo mam

Czego powinnam dodać do ziemi pod tuje jeszcze? Zapas kompostu się wyczerpał, mam qpe końską, mączką bazaltową i korę mieloną.