Ps. Największą kulka po prostu rośnie w tym miejscu- to nie jest planowane miejsce dla niej- została po przechowalniku. Wiem, że trzeba ją umieścić w innym miejscu tej rabaty ale nie wiem gdzie...
Ułozenie ok. Ja bym na prawy górny róg przesunęłą tego wiekowego, obok dała tego większego z nowych i małe jakoś tak, jak masz.
Ale po co Ci ta trzmielina?
Mi tam niebieskie nie pasi
Piękny ten choinowy stożek u Ursy. Aż mnie kusi, żeby swoje zacząć formować.
Na ustawieniach kulek się nie wyznaję, ale z niecierpliwością będę czekać na to, co z nich powstanie.
Miłego tygodnia Makusiu!
Myślę sobie tyle postów, to na bank Makusia po obiadku smacznym w piątek jeszcze tuje wsadziła
Po tej stronie coś gęsto je dałaś Chcesz się zakryć, czy co?
Co do kulek, to przed nimi będzie jeszcze jakaś opaska, obwódka? Bo tak jakoś daleko od krawędzi rabaty są
Martek - wydaje mi się, że kulki są odrobinę za gęsto. Zmierz jaką mają średnicę obecnie. Zakładam, że docelowo będziesz je chciała mieć min. 30 a max 50 cm??? Czy może wszystkie jednakowe? Weź może doniczkę o średnicy docelowej kulki, zrób stemple z doniczki na rabacie (odbij rant doniczki w ziemi) a buksy postaw w środek takiego stempla. Wyjdzie ci ile potrzebujesz docelowo miejsca na nasadzenia i czy nie będą na siebie z czasem nachodzić.