Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 21:23, 31 maj 2018

anbu napisał(a)
Asiu ekstra, masz rękę do rozmnażania

Niby rozmnażam i rozmnażam i rozmnażam ,rozmnażalnik pęka w szwach a i tak na te moje rabaciska wszystkiego mało. Szałwie jeszcze muszę podzielić ale to już chyba na wiosnę,te dzwonki niebieskie są super też chyba podzielę je bo fajne kępki się zrobiły
Bogdzia 21:32, 31 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)

Niby rozmnażam i rozmnażam i rozmnażam ,rozmnażalnik pęka w szwach a i tak na te moje rabaciska wszystkiego mało. Szałwie jeszcze muszę podzielić ale to już chyba na wiosnę,te dzwonki niebieskie są super też chyba podzielę je bo fajne kępki się zrobiły

Dzwonki bedą sie wysiewac jesli nie obetniesz przekwitniętych kwiatostanów. Rozmnazalnik imponujacy.
Gruszka_na_w... 22:17, 31 maj 2018

Rozmnażalnik masz bardzo apetyczny. Jak rozmnażałaś berberysy?
Zmień nick na Heros/ka
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 22:29, 31 maj 2018

Bogdzia napisał(a)

Dzwonki bedą sie wysiewac jesli nie obetniesz przekwitniętych kwiatostanów. Rozmnazalnik imponujacy.

No to nie będę obcinać niech się wysiewają ,czasem myślę ,że rozmnażalnik fajniejszy niż ogród na razie
mrokasia 22:33, 31 maj 2018

Rany, Ty masz rozmnażalnik wielkości mojej największej rabaty!!!
Admirationy fajowe, no i ta sesleria .
Margerytka40 22:35, 31 maj 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Rozmnażalnik masz bardzo apetyczny. Jak rozmnażałaś berberysy?
Zmień nick na Heros/ka

Berberysy obsypywałam ziemią troszkę wyżej niż normalnie wsadzone ,po kilku miesiącach wykopałam kępkę i każdą gałązkę z korzonkami odcinałam i wsadzałam oddzielnie. Jak teraz się obsypie to wiosną już można dzielić. U mnie 100% przyjęć.

Heroska? Tu na forum prawie same takie
Margerytka40 22:40, 31 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Rany, Ty masz rozmnażalnik wielkości mojej największej rabaty!!!
Admirationy fajowe, no i ta sesleria .

Uśmiałam się ,no spory jest a mnie brakuje tam już miejsca i zaczynam z ogrodu robić przechowalnik i sadzę gdzie choć trochę miejsca wolnego . Szybciutko muszę myśleć nad następnymi rabatami i porządkować to wszystko
Mirka 23:05, 31 maj 2018

Asiu podglądam po cichaczu i podziwiam. Masz krzepę dziewczyno
Sposób z berberysem u siebie wypróbuję
Jaką seslerię masz w przechowalniku??a i powiedz kiedy tniesz i dzielisz szałwie?
Margerytka40 23:25, 31 maj 2018

Mirka napisał(a)
Asiu podglądam po cichaczu i podziwiam. Masz krzepę dziewczyno
Sposób z berberysem u siebie wypróbuję
Jaką seslerię masz w przechowalniku??a i powiedz kiedy tniesz i dzielisz szałwie?

To sesleria jesienna.
Szałwię obcinam na bieżąco,co kilka dni wycinam przekwitające kwiatostany po kilka z krzaczka i tym sposobem ona kwitnie bardzo długo bo na miejsce ciętych tworzy nowe. Ta moja szałwia to jakaś nn, w tym roku próbuję ten sposób na odmianowej. Z moich doświadczeń najlepiej dzielić ją wiosną jak tylko zaczyna wypuszczać zielone,do czasu kwitnienia ładnie wtedy buduje krzaczek . W ubiegłym roku podzieliłam też i mnie więcej o tej porze,no może ciut wcześniej ale miała już pąki i nie wyglądała jakoś fajnie już do końca,dopiero w tym roku jest ładna.
Nie wiem jak inne odmiany berberysów ale Admiration w ten sposób rewelacyjnie
Mirka 23:30, 31 maj 2018

Dzięki Asia za info.