Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

la_estrellita 13:24, 13 maj 2019

Frontowa na prawdę piękna i dopóki nie napisałaś o widoku ulicy, nie zwróciłam na niego uwagi.
mikina34 14:11, 13 maj 2019

Margerytka40 napisał(a)
Zgapiłam się i nie zaopatrzyłam się jeszcze w Lepinox. Może ktośbędzie zamawiał? Chętnie się piszę na wspólne zamówienie

Asia, a nie chciałbyś tego zamiennika kupić? Mniejsza ilość i jednocześnie mniej na raz do zapłacenia. Mazan tutaj potwierdza, że też działa na gąsienice. Możemy na spółkę wziąć, u mnie na szczęście jeszcze nie ma ćmy, ale lepiej być przygotowanym
Anda 14:15, 13 maj 2019

Tak, zgadza się, działa w nim Bacillus thuringiensis czyli bakteria zabijająca larwy motyli.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 14:47, 13 maj 2019

mikina34 napisał(a)

Asia, a nie chciałbyś tego zamiennika kupić? Mniejsza ilość i jednocześnie mniej na raz do zapłacenia. Mazan tutaj potwierdza, że też działa na gąsienice. Możemy na spółkę wziąć, u mnie na szczęście jeszcze nie ma ćmy, ale lepiej być przygotowanym

Też nie mam ćmy ale coraz bliżej nas już słychać o jej pojawieniu się więc też chcę przezornie mieć coś na czarną godzinę. Chętnie się dopiszę do zamówienia. Napisz tylko jak to praktycznie zorganizować. Może przelejė Ci kasę na konto , tylko co z odbiorem?
Margerytka40 14:50, 13 maj 2019

Anda napisał(a)
Tak, zgadza się, działa w nim Bacillus thuringiensis czyli bakteria zabijająca larwy motyli.

Dzięki, doczytałam trochę. Nie wiedziałam o tym środku
mikina34 15:13, 13 maj 2019

Margerytka40 napisał(a)

Też nie mam ćmy ale coraz bliżej nas już słychać o jej pojawieniu się więc też chcę przezornie mieć coś na czarną godzinę. Chętnie się dopiszę do zamówienia. Napisz tylko jak to praktycznie zorganizować. Może przelejė Ci kasę na konto , tylko co z odbiorem?

A w jakim rejonie łódzkiego mieszkasz, ewentualnie gdzie często przebywasz? Ja codziennie jestem w samym centrum Łodzi (Sienkiewicza/Piłsudskiego). Jak bede zamawiać to dam Ci info ile w całości z przesyłką wyjdzie koszt (może daj mi maila na priv) to wtedy się domówimy
Makusia 15:24, 13 maj 2019

Asia bomba! Ja poproszę więcej tego pisma obrazkowego! Front wymiata!
Margerytka40 15:44, 13 maj 2019

Makusia napisał(a)
Asia bomba! Ja poproszę więcej tego pisma obrazkowego! Front wymiata!

Dzięki Makusia, będę Was zanudzać frontową chyba przez cały sezon, póki co to chyba najfajniejsze miejsce na razie
Zakrecona 14:54, 14 maj 2019

Asia rewelacyjnie zielono, piękna ta sesleria u Ciebie.

Fajnie, że to ona, bo moja wsadzona w ogóle do niej nie podobna
Margerytka40 21:52, 14 maj 2019

Zakrecona napisał(a)
Asia rewelacyjnie zielono, piękna ta sesleria u Ciebie.

Fajnie, że to ona, bo moja wsadzona w ogóle do niej nie podobna

Spokojnie, daj jej czas, u mnie coś jej bardzo pasuje tfu, tfu, oby tak samo rosła już na stałym miejscu bo na razie jeszcze w przechowalniku koczuje. Może uda mi się w weekend ją podzielić i już wsadzić, gdzie ma być. Duuuużo sadzonek muszę zrobić. Ja to chyba bardziej ją lubię niż np hakone. Zimą ładnie wygląda a po przycięciu błyskawicznie odrasta, i ta jej zieleń