Elu pytam bo mi to przypomina tawułę japońską Bullata . Właśnie ona zupełnie nie przypomina tawuł, zupełnie inne liście, tylko kwiat troszkę podobny. Pooglądaj w necie, może to ona.
Dziekuję za rozpoznanie. Masz ją może?
Mam kilka tawuł, może sprawie sobie też taką?
Gdy byłam nad morzem, to obejrzałam przy okazji.
Nie wybrałabym sie tylko z do samych ogrodów. Za daleko
W każdym ogrodzie można się zainspirować, nawet jeśli oglądamy go na zdjęciach.
Bardzo dużo było tam dekoracji ogrodowych, ale na naszym forum też wiele osób je ma. Są ładną ozdobą ogrodu.
Tylko te, które najbardziej mi się podobały, były najdroższe Więc na razie mojego ogrodu nie przystroję
Elu, dzięki za zdjęcia, faktycznie wyłapałaś urocze miejsca
A ja wyłapałam świetny pomysł begonii w kieszeniach. Może wykorzystam dla moich i mogę powiększyć kolekcję
Japońszczyzna jest w większości zimozielona więc uporządkowana cały rok wiesz, ja zachwycam się uporządkowanymi inspiracjami ale u siebie mam wszystko lekko poczochrane. Bo lubię trawy
Werbena sama Ci się wysieje. Nie ruszaj do wiosny, bo może nawet odbić z tegorocznego jak nie przemarznie. Mi tak się raz zdarzyło.
Trawę palmową też Ci dałam,to fajny wypełniacz w jakim zestawieniu podobała Ci się ? u mnie radzi sobie w każdych warunkach. Bardzo szybko trzeba ją na wiosnę przyciąć bo startuje najwcześniej.
Zamówionko za tydzień, zadzwonię jak się odrobię po pierwszym tygodniu.
Nie Elu, niestety nie mam. Ale jak upoluję gdzieś to napewno zaproszę do ogrodu. Niedaleko mnie jest taki mini ogród botaniczny w nadleśnictwie i tam wpadła mi w oko. I ze zdziwieniem na tabliczce przeczytałam, że to tawuła.